Smulpaapje weekmenu – week 48



In het weekmenu deze week weer lekker veel variatie en makkelijke maaltijden voor het hele gezin. Wat komt er op jouw menu komende week?

Want je kunt natuurlijk één gerecht uitzoeken, maar net zo makkelijk maak je het hele weekmenu. Geen dag is namelijk hetzelfde. Het uitgangspunt overigens wel; makkelijk, lekker en snel aan tafel met het hele gezin!

Maak je boodschappenlijstje, duik de keuken in en ga lekker met elkaar aan tafel. Voor nu; heb een fijn weekend / fijne week.

Smulpaapje weekmenu – week 48

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Italiaans stamppotje
  2. Kikkererwten curry
  3. Broccoli roerbak met mie
  4. Pasta met honingmosterd kip
  5. Gebakken tongfilet
  6. Speculaasmuffins

maandag – Italiaans stamppotje met prei

stamppotje prei

Een eenvoudig stamppotje met prei, maar een heerlijk begin van de week. Staat in no time op tafel!

dinsdag – Kikkererwtencurry met spinazie

kikkererwtencurry

Een kidsproof curry, want lekker mild, met kikkererwten en spinazie. Een fijne vega optie voor de dinsdag

woensdag – Broccoli roerbak met mie

broccoli roerbak

Dit is zo’n fijne roerbak voor de avonden dat je snel aan tafel wil. Door de broccoli te roerbakken houdt ‘ie lekker wat bite

donderdag – Pasta met honingmosterdkip

honingmosterdkip pasta

Zo heb je je pasta waarschijnlijk nog niet eerder gegeten. Wat een heerlijke romige saus zeg!

vrijdag – Gebakken tong à la Puttanesca

vis met saus

Wat mij betreft hoef je niet tot Kerst te wachten om een avond lekker thuis (uit) te eten. Deze gebakken tong is daar bij uitstek voor geschikt.

weekendtip – Speculaasmuffins

muffins

Mag dit weekend de schoen weer gezet worden? Bak dan samen eens deze lekkere speculaasmuffins als deel van de voorpret.

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1-2el neutrale olie
750g prei
1el gedroogde basilicum
1kg kruimige aardappels
3-4 el lekkere extra vierge olijfolie
125g buffelmozzarella
250g cherry tomaatjes
50g geraspte Parmezaanse kaas
200g Italiaanse salami

dinsdag
2el olie
1 ui
1teen knoflook
gember (stukje van ongeveer 2-3 cm)
200g tomaat
150g puntpaprika
2 blikken kikkererwten (á 400g)
1 ½ el garam masala
1tl kerriepoeder
1 blik kokosmelk (á 400g)
1 limoen
1el pindakaas
400g verse spinazie

woensdag
400g broccoli
2 el zonnebloemolie
2 tenen knoflook
200g kastanjechampignons
3 el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl honing
1 el sesamolie
200g biefstukpuntjes
4 nestjes (droge) mie,

donderdag
4 plakjes (iets dikkere) bacon
4 kippendijen, zonder bot (scharrel)
3el Zaanse grove mosterd
2el vloeibare honing
1 teen knoflook
250ml kippenbouillon
200ml slagroom
250g champignons
verse platte peterselie
geraspte Parmezaanse kaas
400-500g pasta

vrijdag
4 x tong, schoongemaakt en zonder kop (maar niet gefileerd)
matig bloem, zout en peper
2el olijfolie
2 tenen knoflook
1 vleestomaat (250g)
1 blik gepelde San Marzano tomaten (á 400g)
1tl gedroogde oregano
100g zwarte olijven
65g kappertjes
2el platte peterselie
350g spaghetti

Weekendtip
350g bloem
¼ tl zout
1½ tl baking soda
7g kaneel
3g gemberpoeder
75g donkere basterdsuiker
75g boter
150g appelstroop
200ml karnemelk
1 ei

Gepubliceerd op 20 november 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.