Smulpaapje weekmenu – week 48
In het weekmenu deze week weer lekker veel variatie en makkelijke maaltijden voor het hele gezin. Wat komt er op jouw menu komende week?
Want je kunt natuurlijk één gerecht uitzoeken, maar net zo makkelijk maak je het hele weekmenu. Geen dag is namelijk hetzelfde. Het uitgangspunt overigens wel; makkelijk, lekker en snel aan tafel met het hele gezin!
Maak je boodschappenlijstje, duik de keuken in en ga lekker met elkaar aan tafel. Voor nu; heb een fijn weekend / fijne week.
Smulpaapje weekmenu – week 48
Dit staat er op het (week)menu:
- Italiaans stamppotje
- Kikkererwten curry
- Broccoli roerbak met mie
- Pasta met honingmosterd kip
- Gebakken tongfilet
- Speculaasmuffins
maandag – Italiaans stamppotje met prei
Een eenvoudig stamppotje met prei, maar een heerlijk begin van de week. Staat in no time op tafel!
dinsdag – Kikkererwtencurry met spinazie
Een kidsproof curry, want lekker mild, met kikkererwten en spinazie. Een fijne vega optie voor de dinsdag
woensdag – Broccoli roerbak met mie
Dit is zo’n fijne roerbak voor de avonden dat je snel aan tafel wil. Door de broccoli te roerbakken houdt ‘ie lekker wat bite
donderdag – Pasta met honingmosterdkip
Zo heb je je pasta waarschijnlijk nog niet eerder gegeten. Wat een heerlijke romige saus zeg!
vrijdag – Gebakken tong à la Puttanesca
Wat mij betreft hoef je niet tot Kerst te wachten om een avond lekker thuis (uit) te eten. Deze gebakken tong is daar bij uitstek voor geschikt.
weekendtip – Speculaasmuffins
Mag dit weekend de schoen weer gezet worden? Bak dan samen eens deze lekkere speculaasmuffins als deel van de voorpret.
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1-2el neutrale olie
750g prei
1el gedroogde basilicum
1kg kruimige aardappels
3-4 el lekkere extra vierge olijfolie
125g buffelmozzarella
250g cherry tomaatjes
50g geraspte Parmezaanse kaas
200g Italiaanse salami
dinsdag
2el olie
1 ui
1teen knoflook
gember (stukje van ongeveer 2-3 cm)
200g tomaat
150g puntpaprika
2 blikken kikkererwten (á 400g)
1 ½ el garam masala
1tl kerriepoeder
1 blik kokosmelk (á 400g)
1 limoen
1el pindakaas
400g verse spinazie
woensdag
400g broccoli
2 el zonnebloemolie
2 tenen knoflook
200g kastanjechampignons
3 el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl honing
1 el sesamolie
200g biefstukpuntjes
4 nestjes (droge) mie,
donderdag
4 plakjes (iets dikkere) bacon
4 kippendijen, zonder bot (scharrel)
3el Zaanse grove mosterd
2el vloeibare honing
1 teen knoflook
250ml kippenbouillon
200ml slagroom
250g champignons
verse platte peterselie
geraspte Parmezaanse kaas
400-500g pasta
vrijdag
4 x tong, schoongemaakt en zonder kop (maar niet gefileerd)
matig bloem, zout en peper
2el olijfolie
2 tenen knoflook
1 vleestomaat (250g)
1 blik gepelde San Marzano tomaten (á 400g)
1tl gedroogde oregano
100g zwarte olijven
65g kappertjes
2el platte peterselie
350g spaghetti
Weekendtip
350g bloem
¼ tl zout
1½ tl baking soda
7g kaneel
3g gemberpoeder
75g donkere basterdsuiker
75g boter
150g appelstroop
200ml karnemelk
1 ei
Gepubliceerd op 20 november 2020