Smulpaapje weekmenu – week 49

Geen stress meer over wat er komende week op tafel moet. Dit weekmenu geeft je 5x opties voor makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
Doe voor een week boodschappen en je verspilt niets van wat je inkoopt. Want met dit weekmenu heb je de hele week lekkere gerechten op tafel waar iedereen van mee geniet.
In het weekend even een half uurtje je ovenschotel voorbereiden en je week gaat super soepel én lekker van start. Voor ieder wat wils. Eet smakelijk alvast.
Smulpaapje weekmenu – week 49
Dit staat er op het (week)menu:
- Cottage pie
- Kip met spruitjes
- Pasta met zalm en spinazie
- Grieks stamppotje
- Plaattaart met mozzarella en tomaat
- Speculaasbrokken
maandag – Cottage pie
Als je in het weekend het grootste deel voorbereidt is deze ovenschotel met gehakt en groente op maandag een heerlijk begin van de week
dinsdag – Kip met spruitjes
Een eenpansmaaltijd met kip, maar dan nét even anders. De combinatie van kruiden, groente en linzen is onweerstaanbaar lekker.
woensdag – Pasta met zalm en spinazie
Heel makkelijk, heel snel klaar maar vooral heel erg lekker. De combinatie pasta, zalm en spinazie blijft geweldig.
donderdag – Grieks stamppotje
De eenvoud van een goeie stamppot, de verrassing van de combinatie aan ingrediënten. Geniet ervan!
vrijdag – Plaattaart met mozzarella en tomaat
Bestel je normaal pizza op vrijdag, maak dan voor de verandering eens deze plaattaart met mozzarella. Bijna net zo snel klaar als bestellen!
weekendtip – Zelfgemaakte speculaasbrokken
Het heerlijk avondje wordt nóg lekkerder als je zelf speculaasbrokken maakt.
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1kg kruimige aardappelen
flinke scheut melk, 1el boter en 1el mosterd
1 ui
1 teen knoflook
150g wortel
100g champignon
1 prei
200g diepvrieserwtjes
500g rundergehakt
1el tomatenpuree
2el worcestershiresaus
1tl gedroogde tijm
dinsdag
4 kippendijen, zonder vel
1el Vadouvan (Green Gypsy) of gebruik kerriepoeder
250g kastanjechampignons
250g schone spruitjes
1cm verse gember
2 tenen knoflook
2el neutrale olie
150g gele linzen
woensdag
2el neutrale olie
1 ui
2 tenen knoflook
250g ricotta
100ml visbouillon
125g zongedroogde tomaatjes
200g baby spinazie
½ citroen
40g kappertjes
350g linguini
400g verse zalm
donderdag
1kg kruimige aardappelen
300g spinazie
100g feta
100g kalamata olijven
50g zongedroogde tomaatjes
vrijdag
1 rol vers bladerdeeg
3 el uienchutney
250g gekleurde mini tomaatjes
½ rode ui
fijn geraspte Parmezaanse kaas
1 bol buffel mozzarella
handje rucola, naar smaak
2 el geroosterde pijnboompitten
Weekendtip
200g zachte boter
275g donkere basterdsuiker
4g zout
45g karnemelk
475g bloem
15g bakpoeder
25g speculaaskruiden
1tl amandelextract
Gepubliceerd op 26 november 2020