Smulpaapje weekmenu – week 49



Geen stress meer over wat er komende week op tafel moet. Dit weekmenu geeft je 5x opties voor makkelijke maaltijden voor het hele gezin.

Doe voor een week boodschappen en je verspilt niets van wat je inkoopt. Want met dit weekmenu heb je de hele week lekkere gerechten op tafel waar iedereen van mee geniet.

In het weekend even een half uurtje je ovenschotel voorbereiden en je week gaat super soepel én lekker van start. Voor ieder wat wils. Eet smakelijk alvast.

Smulpaapje weekmenu – week 49

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Cottage pie
  2. Kip met spruitjes
  3. Pasta met zalm en spinazie
  4. Grieks stamppotje
  5. Plaattaart met mozzarella en tomaat
  6. Speculaasbrokken

maandag – Cottage pie

cottagepie

Als je in het weekend het grootste deel voorbereidt is deze ovenschotel met gehakt en groente op maandag een heerlijk begin van de week

dinsdag – Kip met spruitjes

eenpansmaaltijd met linzen

Een eenpansmaaltijd met kip, maar dan nét even anders. De combinatie van kruiden, groente en linzen is onweerstaanbaar lekker.

woensdag – Pasta met zalm en spinazie

pasta zalm

Heel makkelijk, heel snel klaar maar vooral heel erg lekker. De combinatie pasta, zalm en spinazie blijft geweldig.

donderdag – Grieks stamppotje

De eenvoud van een goeie stamppot, de verrassing van de combinatie aan ingrediënten. Geniet ervan!

vrijdag – Plaattaart met mozzarella en tomaat

vega hartige taart

Bestel je normaal pizza op vrijdag, maak dan voor de verandering eens deze plaattaart met mozzarella. Bijna net zo snel klaar als bestellen!

weekendtip – Zelfgemaakte speculaasbrokken

speculaasbrokken

Het heerlijk avondje wordt nóg lekkerder als je zelf speculaasbrokken maakt.

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1kg kruimige aardappelen
flinke scheut melk, 1el boter en 1el mosterd
1 ui
1 teen knoflook
150g wortel
100g champignon
1 prei
200g diepvrieserwtjes
500g rundergehakt
1el tomatenpuree
2el worcestershiresaus
1tl gedroogde tijm

dinsdag
4 kippendijen, zonder vel
1el Vadouvan (Green Gypsy) of gebruik kerriepoeder
250g kastanjechampignons
250g schone spruitjes
1cm verse gember
2 tenen knoflook
2el neutrale olie
150g gele linzen

woensdag
2el neutrale olie
1 ui
2 tenen knoflook
250g ricotta
100ml visbouillon
125g zongedroogde tomaatjes
200g baby spinazie
½ citroen
40g kappertjes
350g linguini
400g verse zalm

donderdag
1kg kruimige aardappelen
300g spinazie
100g feta
100g kalamata olijven
50g zongedroogde tomaatjes

vrijdag
1 rol vers bladerdeeg
3 el uienchutney
250g gekleurde mini tomaatjes
½ rode ui
fijn geraspte Parmezaanse kaas
1 bol buffel mozzarella
handje rucola, naar smaak
2 el geroosterde pijnboompitten

Weekendtip
200g zachte boter
275g donkere basterdsuiker
4g zout
45g karnemelk
475g bloem
15g bakpoeder
25g speculaaskruiden
1tl amandelextract

Gepubliceerd op 26 november 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.