Sperziebonen met makkelijke dressing



Je kunt sperziebonen natuurlijk koken en zo puur eten, met een beetje zout. Maar ze worden nóg lekkerder met deze makkelijke dressing.

De dressing maak je met maar 3 ingrediënten, terwijl je sperziebonen koken. Makkelijker wordt het niet. Drie ingrediënten mengen, bij de warme (afgegoten) boontjes en klaar ben je!

Wij aten deze sperziebonen met dressing met wat ovenaardappeltjes en een stukje vis. Zo eenvoudig kan koken soms zijn. De boontjes met dressing maak je in minder dan 10 minuten!

Voor 4 personen

  • 500 gram schoongemaakte sperziebonen
  • 100 ml vers mandarijnen sap (of gebruik sinaasappel)
  • 1 ½ tl Dijon mosterd
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • zout & peper
  • optioneel: 25 gram geschaafde amandelen, geroosterd

Voor erbij: tijm aardappeltjes uit de oven en vis/vlees of vega naar keuze

sperziebonen

Sperziebonen met makkelijke dressing

Het enige dat je voor deze makkelijke dressing hoeft te doen is het sap te mengen met de mosterd, tot die is opgenomen. Daarna druppel je er de olijfolie bij, terwijl je mix. Zout en peper naar smaak en je eenvoudige maar heerlijke dressing is klaar.

De boontjes kook je in 8-10 minuten beetgaar. Giet af en doe ze terug in de pan. Daar gaat de dressing bij, die je goed husselt. Ik deed voor wat bite nog een handje geschaafde en geroosterde amandelen over de boontjes heen. Aanrader!

Gepubliceerd op 1 februari 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.