Sperziebonen met makkelijke dressingJe kunt sperziebonen natuurlijk koken en zo puur eten, met een beetje zout. Maar ze worden nóg lekkerder met deze makkelijke dressing.

De dressing maak je met maar 3 ingrediënten, terwijl je sperziebonen koken. Makkelijker wordt het niet. Drie ingrediënten mengen, bij de warme (afgegoten) boontjes en klaar ben je!

Wij aten deze sperziebonen met dressing met wat ovenaardappeltjes en een stukje vis. Zo eenvoudig kan koken soms zijn. De boontjes met dressing maak je in minder dan 10 minuten!

Voor 4 personen

  • 500 gram schoongemaakte sperziebonen
  • 100 ml vers mandarijnen sap (of gebruik sinaasappel)
  • 1 ½ tl Dijon mosterd
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • zout & peper
  • optioneel: 25 gram geschaafde amandelen, geroosterd

Voor erbij: tijm aardappeltjes uit de oven en vis/vlees of vega naar keuze

sperziebonen

Sperziebonen met makkelijke dressing

Het enige dat je voor deze makkelijke dressing hoeft te doen is het sap te mengen met de mosterd, tot die is opgenomen. Daarna druppel je er de olijfolie bij, terwijl je mix. Zout en peper naar smaak en je eenvoudige maar heerlijke dressing is klaar.

De boontjes kook je in 8-10 minuten beetgaar. Giet af en doe ze terug in de pan. Daar gaat de dressing bij, die je goed husselt. Ik deed voor wat bite nog een handje geschaafde en geroosterde amandelen over de boontjes heen. Aanrader!

Gepubliceerd op 1 februari 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…