Sperziebonen met makkelijke dressing
Je kunt sperziebonen natuurlijk koken en zo puur eten, met een beetje zout. Maar ze worden nóg lekkerder met deze makkelijke dressing.
De dressing maak je met maar 3 ingrediënten, terwijl je sperziebonen koken. Makkelijker wordt het niet. Drie ingrediënten mengen, bij de warme (afgegoten) boontjes en klaar ben je!
Wij aten deze sperziebonen met dressing met wat ovenaardappeltjes en een stukje vis. Zo eenvoudig kan koken soms zijn. De boontjes met dressing maak je in minder dan 10 minuten!
Voor 4 personen
- 500 gram schoongemaakte sperziebonen
- 100 ml vers mandarijnen sap (of gebruik sinaasappel)
- 1 ½ tl Dijon mosterd
- 1 el extra vierge olijfolie
- zout & peper
- optioneel: 25 gram geschaafde amandelen, geroosterd
Voor erbij: tijm aardappeltjes uit de oven en vis/vlees of vega naar keuze
Sperziebonen met makkelijke dressing
Het enige dat je voor deze makkelijke dressing hoeft te doen is het sap te mengen met de mosterd, tot die is opgenomen. Daarna druppel je er de olijfolie bij, terwijl je mix. Zout en peper naar smaak en je eenvoudige maar heerlijke dressing is klaar.
De boontjes kook je in 8-10 minuten beetgaar. Giet af en doe ze terug in de pan. Daar gaat de dressing bij, die je goed husselt. Ik deed voor wat bite nog een handje geschaafde en geroosterde amandelen over de boontjes heen. Aanrader!
Gepubliceerd op 1 februari 2021