Sperziebonen met makkelijke dressing



Je kunt sperziebonen natuurlijk koken en zo puur eten, met een beetje zout. Maar ze worden nóg lekkerder met deze makkelijke dressing.

De dressing maak je met maar 3 ingrediënten, terwijl je sperziebonen koken. Makkelijker wordt het niet. Drie ingrediënten mengen, bij de warme (afgegoten) boontjes en klaar ben je!

Wij aten deze sperziebonen met dressing met wat ovenaardappeltjes en een stukje vis. Zo eenvoudig kan koken soms zijn. De boontjes met dressing maak je in minder dan 10 minuten!

Voor 4 personen

  • 500 gram schoongemaakte sperziebonen
  • 100 ml vers mandarijnen sap (of gebruik sinaasappel)
  • 1 ½ tl Dijon mosterd
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • zout & peper
  • optioneel: 25 gram geschaafde amandelen, geroosterd

Voor erbij: tijm aardappeltjes uit de oven en vis/vlees of vega naar keuze

sperziebonen

Sperziebonen met makkelijke dressing

Het enige dat je voor deze makkelijke dressing hoeft te doen is het sap te mengen met de mosterd, tot die is opgenomen. Daarna druppel je er de olijfolie bij, terwijl je mix. Zout en peper naar smaak en je eenvoudige maar heerlijke dressing is klaar.

De boontjes kook je in 8-10 minuten beetgaar. Giet af en doe ze terug in de pan. Daar gaat de dressing bij, die je goed husselt. Ik deed voor wat bite nog een handje geschaafde en geroosterde amandelen over de boontjes heen. Aanrader!

Gepubliceerd op 1 februari 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.