Noodles met spitskool en homemade roerbaksaus



Super snelle roerbak met heel veel groente, zoals spitskool. Je maakt het compleet met je zelfgemaakte roerbaksaus. Heerlijke budgetmaaltijd!

Overigens heb ik werkelijk geen idee tot welke Aziatische keuken dit roerbak gerecht behoort, maar we gooien het gewoon maar op fusion koken.

Oftewel, Susan duikt de keuken in met een lading ingrediënten, mikt het een en ander bij elkaar, schrijft het gelukkig op want wat blijkt YUM!

Wil je nou nog verder overtuigd worden, dan kan ik je vertellen dat dit alles slechts in 15 minuten op tafel staat. Hoera!

Voor ruim 4 personen

Voor de zelfgemaakte roerbaksaus
125ml sojasaus
125mlbouillon (groente of kip, maar dan is het gerecht niet meer vegan)
125ml Japanse rijstwijn
1-2tl sambal (begin met 1, er kan evt ook aan tafel nog wat doorheen)
40g suiker
sap van 1 limoen (begin met ½ en proef dan of je er meer bij wilt)
1el sesamolie
2el maizena

Voor de groenteroerbak
100g shitake, in plakjes
100g kastanjechampignons, in plakjes
400g spitskool, fijngesneden
150g wortel, julienne
1 teen knoflook, geraspt
2cm verse gember, geraspt
125g taugé

200g rijst noodles (of andere noodles naar keuze)
2el fijngesneden verse munt
100g pinda’s, grof gehakt

spitskool roerbak

Noodles met spitskool en homemade roerbaksaus

Begin met de roerbaksaus. Hiervoor meng je alle ingrediënten in een maatbeker goed door elkaar en proef je of je ergens nog de smaak iets wilt bijstellen. Te zuur, iets suiker erbij. Te zoet, dan wat meer limoen. Tot het naar je smaak is. Zet dan even weg en verhit je grootste pan of wok met wat zonnebloemolie. Bereid ook alvast je noodles volgens gebruiksaanwijzing.

Super snelle roerbak met spitskool

Verhit de olie en bak hier 3 minuten de paddenstoelen om en om in aan. Dan de spitskool erbij en op redelijk hoog vuur laten slinken, terwijl je regelmatig omschept. Na 3 minuten gaat de wortel, gember en knoflook erbij. Bak dit nog 2 minuten mee. Voeg nu de roerbaksaus toe. Je hoeft op zich niet álle saus toe te voegen, maar het mag wel. Het is lekker genoeg!

Laat de saus een paar minuten pruttelen en voeg dan de afgegoten en uitgelekte noodles toe. Schep alles goed om, zodat de noodles lekker onder de saus zitten. Garneer met wat fijngesneden verse munt en grof gehakte pinda’s.

Gepubliceerd op 13 januari 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.