Noodles met spitskool en homemade roerbaksaus



Super snelle roerbak met heel veel groente, zoals spitskool. Je maakt het compleet met je zelfgemaakte roerbaksaus. Heerlijke budgetmaaltijd!

Overigens heb ik werkelijk geen idee tot welke Aziatische keuken dit roerbak gerecht behoort, maar we gooien het gewoon maar op fusion koken.

Oftewel, Susan duikt de keuken in met een lading ingrediënten, mikt het een en ander bij elkaar, schrijft het gelukkig op want wat blijkt YUM!

Wil je nou nog verder overtuigd worden, dan kan ik je vertellen dat dit alles slechts in 15 minuten op tafel staat. Hoera!

Voor ruim 4 personen

Voor de zelfgemaakte roerbaksaus
125ml sojasaus
125mlbouillon (groente of kip, maar dan is het gerecht niet meer vegan)
125ml Japanse rijstwijn
1-2tl sambal (begin met 1, er kan evt ook aan tafel nog wat doorheen)
40g suiker
sap van 1 limoen (begin met ½ en proef dan of je er meer bij wilt)
1el sesamolie
2el maizena

Voor de groenteroerbak
100g shitake, in plakjes
100g kastanjechampignons, in plakjes
400g spitskool, fijngesneden
150g wortel, julienne
1 teen knoflook, geraspt
2cm verse gember, geraspt
125g taugé

200g rijst noodles (of andere noodles naar keuze)
2el fijngesneden verse munt
100g pinda’s, grof gehakt

spitskool roerbak

Noodles met spitskool en homemade roerbaksaus

Begin met de roerbaksaus. Hiervoor meng je alle ingrediënten in een maatbeker goed door elkaar en proef je of je ergens nog de smaak iets wilt bijstellen. Te zuur, iets suiker erbij. Te zoet, dan wat meer limoen. Tot het naar je smaak is. Zet dan even weg en verhit je grootste pan of wok met wat zonnebloemolie. Bereid ook alvast je noodles volgens gebruiksaanwijzing.

Super snelle roerbak met spitskool

Verhit de olie en bak hier 3 minuten de paddenstoelen om en om in aan. Dan de spitskool erbij en op redelijk hoog vuur laten slinken, terwijl je regelmatig omschept. Na 3 minuten gaat de wortel, gember en knoflook erbij. Bak dit nog 2 minuten mee. Voeg nu de roerbaksaus toe. Je hoeft op zich niet álle saus toe te voegen, maar het mag wel. Het is lekker genoeg!

Laat de saus een paar minuten pruttelen en voeg dan de afgegoten en uitgelekte noodles toe. Schep alles goed om, zodat de noodles lekker onder de saus zitten. Garneer met wat fijngesneden verse munt en grof gehakte pinda’s.

Gepubliceerd op 13 januari 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!