Salade met gegrilde mais, avocado & frambozen
Maak deze salade eens met gegrilde mais van de barbecue, je wil nooit meer anders. Plus een budgettip zodat je geen dure pijnboompitten hoeft te kopen.
Want holy moly wat zijn pijnboompitten op het moment duur zeg. Bijna € 5 betaal je voor een heel klein zakje. Ja, super lekker maar ook niet heel fijn voor je portemonnee.
Maar weet je dat als je zonnebloempitten kort roostert in een droge, hete koekenpan, je het zelfde effect krijgt in je salade als met pijnboompitten. Maar dan voor een fractie van de prijs. Probeer maar eens!
En als je dan toch bezig bent, maak meteen deze salade met gegrilde mais, avocado en frambozen. Super simpel om te maken, maar door de mais op de barbecue te grillen geeft het je salade een lekker rooksmaakje.
Ik gebruikte suikermais hiervoor, die al is voorgekookt. Met een verse maiskolf kan het natuurlijk ook, maar die zou ik dan toch ook even kort voorkoken voordat je ‘m grilt. Dat scheelt uiteindelijk in tijd.
Wij aten deze salade met z’n tweetjes als maaltijdsalade met de lunch. Serveer je de salade als bijgerecht dan kunnen er prima vier personen van genieten.
Dit heb je aan ingrediënten nodig
- 1 zak bladspinazie (100 gram)
- 1 zak rucola (100 gram)
- 1 avocado, in blokjes
- 1 doosje frambozen (125 gram)
- 2 maiskolven
- handje zonnebloempitten, geroosterd
- Pecorino, geschaafd naar smaak
- de lekkerste balsamico azijn die je hebt
- de lekkerste olijfolie die je hebt
- zeezout en versgemalen zwarte peper
verder nodig: hete barbecue of een grillpan (dan heb je alleen niet de rooksmaak)
Salade met gegrilde mais, avocado & frambozen
Hussel voor je salade als eerste de rucola en spinazie in een grote kom. Door gaat bij de avocado, frambozen en zonnebloempitten. Nadat je de mais gegrild hebt op de barbecue snijd je langs de kolf de mais eraf. Doe dit bij je salade. Schaaf hier over heen, met bijvoorbeeld een dunschiller, plakjes Pecorino. Je zou in plaats van Pecorino ook Parmezaan kunnen gebruiken, of als je er van houdt verkruimel je wat feta over je salade.
Ik heb de salade op smaak gebracht met een beetje Watermeloen & Venkel balsamico azijn (te koop via Foodelicious,nl) en wat Jaën Wilde olijfolie (ook via Foodelicious) en daarna alleen nog wat Maldon zoutvlokken en versgemalen zwarte peper. Maar kijk vooral wat je zelf aan dressing lekker vindt voor je salade.
Serveer je salade met gegrilde mais, avocado en frambozen nog met wat vers brood en een lekkere (gezouten) (borrel) boter en klaar ben je!
Gepubliceerd op 23 april 2021