Bloemkool Tandoori uit de oven



In een half uurtje heb je een heerlijke, milde Indiase bloemkool Tandoori op tafel staan. En die bloemkool rooster je super simpel in de oven.

Want oh wat zijn we toch dol op bloemkool uit de oven. Of dat nu op een hele simpele manier met pasta is, met Arabische invloeden of zoals dit nieuwe bloemkoolrecept, van Indiase Tandoori bloemkool uit de oven.

Met een goede Tandoori pasta, een stevige bloemkool en een half uurtje tijd – in die tijd kun je ook deze heerlijke kokosrijst voor erbij maken – staat een smakelijke Indiase maaltijd op tafel. Yum!

En het fijne van bloemkool is, is dat je volledig koolhydraatarm Tandoori eet. Wil je het gerecht ook nog vegan maken vervang de yoghurt dan door een plantaardige versie. Kortom, een recept waar je alle kanten mee op kunt.

Bloemkool uit de oven voor vier personen

  • 1 stevige bloemkool, in gelijke roosjes
  • 2el Tandoori pasta (ik gebruik die van FairTrade original á 75g)
  • 1el halfvolle yoghurt

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C – bakblik voorzien van alufolie

tandoori bloemkool uit de oven

Bloemkool Tandoori uit de oven

Voor de tandoori bloemkool meng je de Tandoori kruidenpasta met de yoghurt goed los. In een grote kom doe je de bloemkoolroosjes. Giet daar de kruidenpasta bij en meng (met je handen) alles goed door elkaar. Je wilt dat alle roosjes onder de pasta zitten.

Schuif de bakplaat met bloemkool in de oven en rooster de Tandoori bloemkool 30-35 minuten, tot ‘ie goudbruin en gaar is.

Serveer je bloemkool Tandoori uit de oven met (kokos)rijst, raita en Naan. Een simpele Indiase maaltijd, in een half uurtje op tafel. Smullen maar!

Gepubliceerd op 1 maart 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.