Bloemkool Tandoori uit de oven



In een half uurtje heb je een heerlijke, milde Indiase bloemkool Tandoori op tafel staan. En die bloemkool rooster je super simpel in de oven.

Want oh wat zijn we toch dol op bloemkool uit de oven. Of dat nu op een hele simpele manier met pasta is, met Arabische invloeden of zoals dit nieuwe bloemkoolrecept, van Indiase Tandoori bloemkool uit de oven.

Met een goede Tandoori pasta, een stevige bloemkool en een half uurtje tijd – in die tijd kun je ook deze heerlijke kokosrijst voor erbij maken – staat een smakelijke Indiase maaltijd op tafel. Yum!

En het fijne van bloemkool is, is dat je volledig koolhydraatarm Tandoori eet. Wil je het gerecht ook nog vegan maken vervang de yoghurt dan door een plantaardige versie. Kortom, een recept waar je alle kanten mee op kunt.

Bloemkool uit de oven voor vier personen

  • 1 stevige bloemkool, in gelijke roosjes
  • 2el Tandoori pasta (ik gebruik die van FairTrade original á 75g)
  • 1el halfvolle yoghurt

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C – bakblik voorzien van alufolie

tandoori bloemkool uit de oven

Bloemkool Tandoori uit de oven

Voor de tandoori bloemkool meng je de Tandoori kruidenpasta met de yoghurt goed los. In een grote kom doe je de bloemkoolroosjes. Giet daar de kruidenpasta bij en meng (met je handen) alles goed door elkaar. Je wilt dat alle roosjes onder de pasta zitten.

Schuif de bakplaat met bloemkool in de oven en rooster de Tandoori bloemkool 30-35 minuten, tot ‘ie goudbruin en gaar is.

Serveer je bloemkool Tandoori uit de oven met (kokos)rijst, raita en Naan. Een simpele Indiase maaltijd, in een half uurtje op tafel. Smullen maar!

Gepubliceerd op 1 maart 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.