Bloemkool Tandoori uit de oven



In een half uurtje heb je een heerlijke, milde Indiase bloemkool Tandoori op tafel staan. En die bloemkool rooster je super simpel in de oven.

Want oh wat zijn we toch dol op bloemkool uit de oven. Of dat nu op een hele simpele manier met pasta is, met Arabische invloeden of zoals dit nieuwe bloemkoolrecept, van Indiase Tandoori bloemkool uit de oven.

Met een goede Tandoori pasta, een stevige bloemkool en een half uurtje tijd – in die tijd kun je ook deze heerlijke kokosrijst voor erbij maken – staat een smakelijke Indiase maaltijd op tafel. Yum!

En het fijne van bloemkool is, is dat je volledig koolhydraatarm Tandoori eet. Wil je het gerecht ook nog vegan maken vervang de yoghurt dan door een plantaardige versie. Kortom, een recept waar je alle kanten mee op kunt.

Bloemkool uit de oven voor vier personen

  • 1 stevige bloemkool, in gelijke roosjes
  • 2el Tandoori pasta (ik gebruik die van FairTrade original á 75g)
  • 1el halfvolle yoghurt

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C – bakblik voorzien van alufolie

tandoori bloemkool uit de oven

Bloemkool Tandoori uit de oven

Voor de tandoori bloemkool meng je de Tandoori kruidenpasta met de yoghurt goed los. In een grote kom doe je de bloemkoolroosjes. Giet daar de kruidenpasta bij en meng (met je handen) alles goed door elkaar. Je wilt dat alle roosjes onder de pasta zitten.

Schuif de bakplaat met bloemkool in de oven en rooster de Tandoori bloemkool 30-35 minuten, tot ‘ie goudbruin en gaar is.

Serveer je bloemkool Tandoori uit de oven met (kokos)rijst, raita en Naan. Een simpele Indiase maaltijd, in een half uurtje op tafel. Smullen maar!

Gepubliceerd op 1 maart 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.