Bloemkool Tandoori uit de oven

In een half uurtje heb je een heerlijke, milde Indiase bloemkool Tandoori op tafel staan. En die bloemkool rooster je super simpel in de oven.
Want oh wat zijn we toch dol op bloemkool uit de oven. Of dat nu op een hele simpele manier met pasta is, met Arabische invloeden of zoals dit nieuwe bloemkoolrecept, van Indiase Tandoori bloemkool uit de oven.
Met een goede Tandoori pasta, een stevige bloemkool en een half uurtje tijd – in die tijd kun je ook deze heerlijke kokosrijst voor erbij maken – staat een smakelijke Indiase maaltijd op tafel. Yum!
En het fijne van bloemkool is, is dat je volledig koolhydraatarm Tandoori eet. Wil je het gerecht ook nog vegan maken vervang de yoghurt dan door een plantaardige versie. Kortom, een recept waar je alle kanten mee op kunt.
Bloemkool uit de oven voor vier personen
- 1 stevige bloemkool, in gelijke roosjes
- 2el Tandoori pasta (ik gebruik die van FairTrade original á 75g)
- 1el halfvolle yoghurt
Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C – bakblik voorzien van alufolie
Bloemkool Tandoori uit de oven
Voor de tandoori bloemkool meng je de Tandoori kruidenpasta met de yoghurt goed los. In een grote kom doe je de bloemkoolroosjes. Giet daar de kruidenpasta bij en meng (met je handen) alles goed door elkaar. Je wilt dat alle roosjes onder de pasta zitten.
Schuif de bakplaat met bloemkool in de oven en rooster de Tandoori bloemkool 30-35 minuten, tot ‘ie goudbruin en gaar is.
Serveer je bloemkool Tandoori uit de oven met (kokos)rijst, raita en Naan. Een simpele Indiase maaltijd, in een half uurtje op tafel. Smullen maar!
Gepubliceerd op 1 maart 2021