Bloemkool Tandoori uit de oven



In een half uurtje heb je een heerlijke, milde Indiase bloemkool Tandoori op tafel staan. En die bloemkool rooster je super simpel in de oven.

Want oh wat zijn we toch dol op bloemkool uit de oven. Of dat nu op een hele simpele manier met pasta is, met Arabische invloeden of zoals dit nieuwe bloemkoolrecept, van Indiase Tandoori bloemkool uit de oven.

Met een goede Tandoori pasta, een stevige bloemkool en een half uurtje tijd – in die tijd kun je ook deze heerlijke kokosrijst voor erbij maken – staat een smakelijke Indiase maaltijd op tafel. Yum!

En het fijne van bloemkool is, is dat je volledig koolhydraatarm Tandoori eet. Wil je het gerecht ook nog vegan maken vervang de yoghurt dan door een plantaardige versie. Kortom, een recept waar je alle kanten mee op kunt.

Bloemkool uit de oven voor vier personen

  • 1 stevige bloemkool, in gelijke roosjes
  • 2el Tandoori pasta (ik gebruik die van FairTrade original á 75g)
  • 1el halfvolle yoghurt

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C – bakblik voorzien van alufolie

tandoori bloemkool uit de oven

Bloemkool Tandoori uit de oven

Voor de tandoori bloemkool meng je de Tandoori kruidenpasta met de yoghurt goed los. In een grote kom doe je de bloemkoolroosjes. Giet daar de kruidenpasta bij en meng (met je handen) alles goed door elkaar. Je wilt dat alle roosjes onder de pasta zitten.

Schuif de bakplaat met bloemkool in de oven en rooster de Tandoori bloemkool 30-35 minuten, tot ‘ie goudbruin en gaar is.

Serveer je bloemkool Tandoori uit de oven met (kokos)rijst, raita en Naan. Een simpele Indiase maaltijd, in een half uurtje op tafel. Smullen maar!

Gepubliceerd op 1 maart 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.