Weekmenu 2021 – week 10
Maandag start de Week zonder Vlees. Een mooi moment om te laten zien dat je ook met een vegetarisch weekmenu heerlijk gevarieerd kunt eten.
Vanaf de start van de Week zonder Vlees support ik dat initiatief al. Want als je uitgaat van groente als basis voor je maaltijd kun je werkelijk de lekkerste maaltijden maken. Vegetarisch eten is allang niet meer saai en onaantrekkelijk. Kijk maar eens naar de geweldige, makkelijke en gezonde maaltijden in dit vegetarische weekmenu.
Wil je meer inspiratie voor vegetarische maaltijden, kijk dan vooral ook eens bij alle vegarecepten voor nog meer inspiratie. Wil je meer weten over hoe je weekmenu’s kunt plannen? Lees dan vooral ook de Weekmenu Planner .
Deze week hebben we weer een smakelijk menu voor je in petto.
Weekmenu 2021 – week 10
Dit staat er op het (week)menu:
- Falafel met salade
- Bloemkoolburgers (koolhydraatarm)
- Chinese groente omelet (Foe Yong Hai)
- Grieks stamppotje met spinazie
- Courgette canneloni
- Loaded nacho’s
maandag – Zelfgemaakte falafel met salade
Er is geen lekkerdere falafel, dan zelfgemaakte falafel. Wel op tijd mee beginnen, maar je kunt het bijna in zijn geheel voorbereiden.
dinsdag – Bloemkoolburgers
Wij eten minstens één keer per week een vegaschijf, zoals wij ze noemen. Maar die kun je ook heel goed zelf maken, kijk maar naar deze bloemkoolburger.
woensdag – Foe Yong Hai (Chinese groenteomelet)
Dé Chinese afhaalklassieker Foe Yong Hai maak je vanaf nu gewoon zelf. Super simpel, véél lekkerder!
donderdag – Grieks stamppotje
Een lekker snel vega stamppotje, waarvoor het niet hartje winter hoeft te zijn.
vrijdag – Courgette canneloni
Een feestje om samen (met je kinderen) te maken en al helemaal een feestje om op te eten; canneloni van courgette met een heerlijke saus.
weekendtip – Loaded nacho’s
Of je ze nou vega of vegan eet is aan jou, want deze loaded nacho’s zijn ongekend lekker en de perfecte borrelhap voor dit weekend!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
250g gedroogde kikkererwten
een halve ui
2 tenen knoflook
40g bladpeterselie
40g koriander
halve rode peper
1 el gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
2 tl ras el hanout
halve citroen
voor erbij: salade, hummus, pita of vers turks brood
dinsdag
750g geraspte bloemkool (1 grote bloemkool)
175g geraspte courgette
1 citroen (eerst goed schoon boenen)
50g verse peterselie
1 tl knoflookpoeder
100 g geraspte kaas
250g zelfrijzend bakmeel
2 eieren
400ml groentebouillon
woensdag
4 eieren + scheutje melk of room
200g champignons
200g prei
100g taugé
¼ tl gemberpoeder
¼ tl kerriepoeder
2el ketchup
2el gembersiroop
1tl sojasaus
donderdag
1kg kruimige aardappelen
400g spinazie
100g feta
100g kalamata olijven
50g zongedroogde tomaatjes
vrijdag
180g diepvries doperwten
2 eieren
360g ricotta
50g spinazie
1 handje fijngehakte munt
1 citroen
4 courgettes
500ml tomatensaus (passata)
1 bol buffelmozzarella
Weekendtip
1 blik Jackfruit (Fair Trade)
1el zonnebloemolie
½ tl gemalen komijn
½ tl chilipoeder
½ tl gemalen kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
1 teen knoflook
1 blik zwarte bonen (á 200g)
1 blikje mais (á 100g)
1 grote zak nacho’s
1 zakje vegan mozzarella (Violife)
Gepubliceerd op 5 maart 2021