Weekmenu 2021 – week 10



Maandag start de Week zonder Vlees. Een mooi moment om te laten zien dat je ook met een vegetarisch weekmenu heerlijk gevarieerd kunt eten.

Vanaf de start van de Week zonder Vlees support ik dat initiatief al. Want als je uitgaat van groente als basis voor je maaltijd kun je werkelijk de lekkerste maaltijden maken. Vegetarisch eten is allang niet meer saai en onaantrekkelijk. Kijk maar eens naar de geweldige, makkelijke en gezonde maaltijden in dit vegetarische weekmenu.

Wil je meer inspiratie voor vegetarische maaltijden, kijk dan vooral ook eens bij alle vegarecepten voor nog meer inspiratie. Wil je meer weten over hoe je weekmenu’s kunt plannen? Lees dan vooral ook de Weekmenu Planner .

Deze week hebben we weer een smakelijk menu voor je in petto.

Weekmenu 2021 – week 10

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Falafel met salade
  2. Bloemkoolburgers (koolhydraatarm)
  3. Chinese groente omelet (Foe Yong Hai)
  4. Grieks stamppotje met spinazie
  5. Courgette canneloni
  6. Loaded nacho’s

maandag – Zelfgemaakte falafel met salade

falafel

Er is geen lekkerdere falafel, dan zelfgemaakte falafel. Wel op tijd mee beginnen, maar je kunt het bijna in zijn geheel voorbereiden.

dinsdag – Bloemkoolburgers

vega schijf

Wij eten minstens één keer per week een vegaschijf, zoals wij ze noemen. Maar die kun je ook heel goed zelf maken, kijk maar naar deze bloemkoolburger.

woensdag – Foe Yong Hai (Chinese groenteomelet)

foe yong hai smulpaapje

Dé Chinese afhaalklassieker Foe Yong Hai maak je vanaf nu gewoon zelf. Super simpel, véél lekkerder!

donderdag – Grieks stamppotje 

snelle vega stamppot

Een lekker snel vega stamppotje, waarvoor het niet hartje winter hoeft te zijn.

vrijdag – Courgette canneloni

groente

Een feestje om samen (met je kinderen) te maken en al helemaal een feestje om op te eten; canneloni van courgette met een heerlijke saus.

weekendtip – Loaded nacho’s

Of je ze nou vega of vegan eet is aan jou, want deze loaded nacho’s zijn ongekend lekker en de perfecte borrelhap voor dit weekend!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
250g gedroogde kikkererwten
een halve ui
2 tenen knoflook
40g bladpeterselie
40g koriander
halve rode peper
1 el gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
2 tl ras el hanout
halve citroen
voor erbij: salade, hummus, pita of vers turks brood

dinsdag
750g geraspte bloemkool (1 grote bloemkool)
175g geraspte courgette
1 citroen (eerst goed schoon boenen)
50g verse peterselie
1 tl knoflookpoeder
100 g geraspte kaas
250g zelfrijzend bakmeel
2 eieren
400ml groentebouillon

woensdag
4 eieren + scheutje melk of room
200g champignons
200g prei
100g taugé
¼ tl gemberpoeder
¼ tl kerriepoeder
2el ketchup
2el gembersiroop
1tl sojasaus

donderdag
1kg kruimige aardappelen
400g spinazie
100g feta
100g kalamata olijven
50g zongedroogde tomaatjes

vrijdag
180g diepvries doperwten
2 eieren
360g ricotta
50g spinazie
1 handje fijngehakte munt
1 citroen
4 courgettes
500ml tomatensaus (passata)
1 bol buffelmozzarella

Weekendtip
1 blik Jackfruit (Fair Trade)
1el zonnebloemolie
½ tl gemalen komijn
½ tl chilipoeder
½ tl gemalen kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
1 teen knoflook
1 blik zwarte bonen (á 200g)
1 blikje mais (á 100g)
1 grote zak nacho’s
1 zakje vegan mozzarella (Violife)

Gepubliceerd op 5 maart 2021


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.