Snelle aspergesalade



Een lekkere snelle aspergesalade met halloumi, voor de dagen dat je geen zin hebt om te koken maar wel iets lekkers en gezonds wilt eten.

Op warme dagen heb ik vaak nul zin om uitgebreid te koken. En als ons dametje dan ook nog eens niet thuis is is er helemaal geen reden om volle bak de keuken in te gaan.

Voor dat soort dagen is deze salade perfect!  Tien à 15 minuten later en je zit aan tafel. Met knapperig, gegrilde asperges en een zilte, goudbruin gebakken kaas. Paar smaakmakers, en klaar ben je!

Voor 2 personen

1 bosje groene asperges, kontjes eraf gesneden
1 verpakking Halloumi kaas (o.a. Turkse supermarkt)
sap van ½ limoen
1el lekkere olijfolie
2 kneepjes za’atar
Maldon zout
versgemalen zwarte peper

Bereidingstijd: ongeveer 15-20 minuten

Snelle aspergesalade

Zet een grillpan, zonder olie, op hoog vuur en laat goed heet worden. Gril hierin de asperges in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. In de laatste 5 minuten bak je in een andere, hete pan (ook zonder olie) de plakjes Halloumi goudbruin aan.

Asperges in een diep bord, gebakken halloumi erbij. Sap van de limoen erover, net als een scheutje olijfolie. Besprenkel met za’atar – naar smaak – lekker wat verse peper en een klein beetje zeezout. Vers of afgebakken (pita) brood erbij en klaar ben je!

Gepubliceerd op 31 maart 2021


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.