Snelle aspergesalade



Een lekkere snelle aspergesalade met halloumi, voor de dagen dat je geen zin hebt om te koken maar wel iets lekkers en gezonds wilt eten.

Op warme dagen heb ik vaak nul zin om uitgebreid te koken. En als ons dametje dan ook nog eens niet thuis is is er helemaal geen reden om volle bak de keuken in te gaan.

Voor dat soort dagen is deze salade perfect!  Tien à 15 minuten later en je zit aan tafel. Met knapperig, gegrilde asperges en een zilte, goudbruin gebakken kaas. Paar smaakmakers, en klaar ben je!

Voor 2 personen

1 bosje groene asperges, kontjes eraf gesneden
1 verpakking Halloumi kaas (o.a. Turkse supermarkt)
sap van ½ limoen
1el lekkere olijfolie
2 kneepjes za’atar
Maldon zout
versgemalen zwarte peper

Bereidingstijd: ongeveer 15-20 minuten

Snelle aspergesalade

Zet een grillpan, zonder olie, op hoog vuur en laat goed heet worden. Gril hierin de asperges in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. In de laatste 5 minuten bak je in een andere, hete pan (ook zonder olie) de plakjes Halloumi goudbruin aan.

Asperges in een diep bord, gebakken halloumi erbij. Sap van de limoen erover, net als een scheutje olijfolie. Besprenkel met za’atar – naar smaak – lekker wat verse peper en een klein beetje zeezout. Vers of afgebakken (pita) brood erbij en klaar ben je!

Gepubliceerd op 31 maart 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.