Halloumi burger met tzatziki



Een vegetarische burger die perfect is als lunch of als vega maaltijd. Het is zo’n eenvoudig burgerrecept, dat je het niet eens een recept kunt noemen.

Noem het meer een burger suggestie. Want voor deze halloumi burger heb ik eigenlijk voor alle gemak gekozen die er denkbaar is. De halloumi burgers kocht ik kant en klaar. Die zijn namelijk al gekruid en in burgervorm gesneden. Ik koop dit merk eigenlijk sowieso altijd als ik halloumi of feta gebruik, dus wilde deze ook eens proberen. Prima bevallen!

Voor het burgerbroodje koos ik voor briochebollen van Crisp. Ook daarin kun je kiezen natuurlijk wat jij het lekkerst vindt. Ik hou van het zoete in brioche en deze bollen zijn eigenlijk met iedere vorm van beleg al heerlijk.

En ja, tzatziki zelf maken is super simpel. Mijn recept voor tzatziki vind je al op de site. Maar van hetzelfde merk als de burgers is ook geweldige tzatziki, dus je raadt het al. Die ging erop. Ik zei je toch dat het eigenlijk geen recept te noemen is 😉

Dit heb je nodig

  • 4 brioche bollen (via Crisp)
  • 1 pakje halloumi burgers (Dodoni)
  • ½ komkommer, in plakjes
  • 1 bakje tzatziki (Dodoni)
  • ½ el zonnebloemolie

Bereidingstijd: 15 minuten – oven voorverwarmen op 160 C

Dodoni halloumi

Halloumi burger met tzatziki

Verhit een grote koekenpan met de olie en bak hierin de halloumi burgers goudbruin aan. In eerste instantie komt er vocht uit de burgers, geen paniek dat hoort zo. Daarna zul je zien dat ze mooi goudbruin gaan kleuren. Op dat moment zijn ze klaar.

Leg de briochebollen even in de voorverwarmde oven, een minuut of vijf, dan zijn ze namelijk nóg lekkerder. Daarna is het een kwestie van samenstellen. Broodje opensnijden, plakjes komkommer erop, je halloumiburger en dan royaal wat tzatziki.

Wil je er een maaltijd van maken serveer er dan deze Griekse salade bij en natuurlijk maken frietjes er dan helemaal een feest van!

Gepubliceerd op 7 april 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
11 april 2023
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!