Halloumi burger met tzatziki

Een vegetarische burger die perfect is als lunch of als vega maaltijd. Het is zo’n eenvoudig burgerrecept, dat je het niet eens een recept kunt noemen.
Noem het meer een burger suggestie. Want voor deze halloumi burger heb ik eigenlijk voor alle gemak gekozen die er denkbaar is. De halloumi burgers kocht ik kant en klaar. Die zijn namelijk al gekruid en in burgervorm gesneden. Ik koop dit merk eigenlijk sowieso altijd als ik halloumi of feta gebruik, dus wilde deze ook eens proberen. Prima bevallen!
Voor het burgerbroodje koos ik voor briochebollen van Crisp. Ook daarin kun je kiezen natuurlijk wat jij het lekkerst vindt. Ik hou van het zoete in brioche en deze bollen zijn eigenlijk met iedere vorm van beleg al heerlijk.
En ja, tzatziki zelf maken is super simpel. Mijn recept voor tzatziki vind je al op de site. Maar van hetzelfde merk als de burgers is ook geweldige tzatziki, dus je raadt het al. Die ging erop. Ik zei je toch dat het eigenlijk geen recept te noemen is 😉
Dit heb je nodig
- 4 brioche bollen (via Crisp)
- 1 pakje halloumi burgers (Dodoni)
- ½ komkommer, in plakjes
- 1 bakje tzatziki (Dodoni)
- ½ el zonnebloemolie
Bereidingstijd: 15 minuten – oven voorverwarmen op 160 C
Halloumi burger met tzatziki
Verhit een grote koekenpan met de olie en bak hierin de halloumi burgers goudbruin aan. In eerste instantie komt er vocht uit de burgers, geen paniek dat hoort zo. Daarna zul je zien dat ze mooi goudbruin gaan kleuren. Op dat moment zijn ze klaar.
Leg de briochebollen even in de voorverwarmde oven, een minuut of vijf, dan zijn ze namelijk nóg lekkerder. Daarna is het een kwestie van samenstellen. Broodje opensnijden, plakjes komkommer erop, je halloumiburger en dan royaal wat tzatziki.
Wil je er een maaltijd van maken serveer er dan deze Griekse salade bij en natuurlijk maken frietjes er dan helemaal een feest van!
Gepubliceerd op 7 april 2021