Halloumi burger met tzatziki



Een vegetarische burger die perfect is als lunch of als vega maaltijd. Het is zo’n eenvoudig burgerrecept, dat je het niet eens een recept kunt noemen.

Noem het meer een burger suggestie. Want voor deze halloumi burger heb ik eigenlijk voor alle gemak gekozen die er denkbaar is. De halloumi burgers kocht ik kant en klaar. Die zijn namelijk al gekruid en in burgervorm gesneden. Ik koop dit merk eigenlijk sowieso altijd als ik halloumi of feta gebruik, dus wilde deze ook eens proberen. Prima bevallen!

Voor het burgerbroodje koos ik voor briochebollen van Crisp. Ook daarin kun je kiezen natuurlijk wat jij het lekkerst vindt. Ik hou van het zoete in brioche en deze bollen zijn eigenlijk met iedere vorm van beleg al heerlijk.

En ja, tzatziki zelf maken is super simpel. Mijn recept voor tzatziki vind je al op de site. Maar van hetzelfde merk als de burgers is ook geweldige tzatziki, dus je raadt het al. Die ging erop. Ik zei je toch dat het eigenlijk geen recept te noemen is 😉

Dit heb je nodig

  • 4 brioche bollen (via Crisp)
  • 1 pakje halloumi burgers (Dodoni)
  • ½ komkommer, in plakjes
  • 1 bakje tzatziki (Dodoni)
  • ½ el zonnebloemolie

Bereidingstijd: 15 minuten – oven voorverwarmen op 160 C

Dodoni halloumi

Halloumi burger met tzatziki

Verhit een grote koekenpan met de olie en bak hierin de halloumi burgers goudbruin aan. In eerste instantie komt er vocht uit de burgers, geen paniek dat hoort zo. Daarna zul je zien dat ze mooi goudbruin gaan kleuren. Op dat moment zijn ze klaar.

Leg de briochebollen even in de voorverwarmde oven, een minuut of vijf, dan zijn ze namelijk nóg lekkerder. Daarna is het een kwestie van samenstellen. Broodje opensnijden, plakjes komkommer erop, je halloumiburger en dan royaal wat tzatziki.

Wil je er een maaltijd van maken serveer er dan deze Griekse salade bij en natuurlijk maken frietjes er dan helemaal een feest van!

Gepubliceerd op 7 april 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.