Halloumi burger met tzatziki



Een vegetarische burger die perfect is als lunch of als vega maaltijd. Het is zo’n eenvoudig burgerrecept, dat je het niet eens een recept kunt noemen.

Noem het meer een burger suggestie. Want voor deze halloumi burger heb ik eigenlijk voor alle gemak gekozen die er denkbaar is. De halloumi burgers kocht ik kant en klaar. Die zijn namelijk al gekruid en in burgervorm gesneden. Ik koop dit merk eigenlijk sowieso altijd als ik halloumi of feta gebruik, dus wilde deze ook eens proberen. Prima bevallen!

Voor het burgerbroodje koos ik voor briochebollen van Crisp. Ook daarin kun je kiezen natuurlijk wat jij het lekkerst vindt. Ik hou van het zoete in brioche en deze bollen zijn eigenlijk met iedere vorm van beleg al heerlijk.

En ja, tzatziki zelf maken is super simpel. Mijn recept voor tzatziki vind je al op de site. Maar van hetzelfde merk als de burgers is ook geweldige tzatziki, dus je raadt het al. Die ging erop. Ik zei je toch dat het eigenlijk geen recept te noemen is ?

Dit heb je nodig

  • 4 brioche bollen (via Crisp)
  • 1 pakje halloumi burgers (Dodoni)
  • ½ komkommer, in plakjes
  • 1 bakje tzatziki (Dodoni)
  • ½ el zonnebloemolie

Bereidingstijd: 15 minuten – oven voorverwarmen op 160 C

Dodoni halloumi

Halloumi burger met tzatziki

Verhit een grote koekenpan met de olie en bak hierin de halloumi burgers goudbruin aan. In eerste instantie komt er vocht uit de burgers, geen paniek dat hoort zo. Daarna zul je zien dat ze mooi goudbruin gaan kleuren. Op dat moment zijn ze klaar.

Leg de briochebollen even in de voorverwarmde oven, een minuut of vijf, dan zijn ze namelijk nóg lekkerder. Daarna is het een kwestie van samenstellen. Broodje opensnijden, plakjes komkommer erop, je halloumiburger en dan royaal wat tzatziki.

Wil je er een maaltijd van maken serveer er dan deze Griekse salade bij en natuurlijk maken frietjes er dan helemaal een feest van!

Gepubliceerd op 7 april 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.