Halloumi burger met tzatziki



Een vegetarische burger die perfect is als lunch of als vega maaltijd. Het is zo’n eenvoudig burgerrecept, dat je het niet eens een recept kunt noemen.

Noem het meer een burger suggestie. Want voor deze halloumi burger heb ik eigenlijk voor alle gemak gekozen die er denkbaar is. De halloumi burgers kocht ik kant en klaar. Die zijn namelijk al gekruid en in burgervorm gesneden. Ik koop dit merk eigenlijk sowieso altijd als ik halloumi of feta gebruik, dus wilde deze ook eens proberen. Prima bevallen!

Voor het burgerbroodje koos ik voor briochebollen van Crisp. Ook daarin kun je kiezen natuurlijk wat jij het lekkerst vindt. Ik hou van het zoete in brioche en deze bollen zijn eigenlijk met iedere vorm van beleg al heerlijk.

En ja, tzatziki zelf maken is super simpel. Mijn recept voor tzatziki vind je al op de site. Maar van hetzelfde merk als de burgers is ook geweldige tzatziki, dus je raadt het al. Die ging erop. Ik zei je toch dat het eigenlijk geen recept te noemen is 😉

Dit heb je nodig

  • 4 brioche bollen (via Crisp)
  • 1 pakje halloumi burgers (Dodoni)
  • ½ komkommer, in plakjes
  • 1 bakje tzatziki (Dodoni)
  • ½ el zonnebloemolie

Bereidingstijd: 15 minuten – oven voorverwarmen op 160 C

Dodoni halloumi

Halloumi burger met tzatziki

Verhit een grote koekenpan met de olie en bak hierin de halloumi burgers goudbruin aan. In eerste instantie komt er vocht uit de burgers, geen paniek dat hoort zo. Daarna zul je zien dat ze mooi goudbruin gaan kleuren. Op dat moment zijn ze klaar.

Leg de briochebollen even in de voorverwarmde oven, een minuut of vijf, dan zijn ze namelijk nóg lekkerder. Daarna is het een kwestie van samenstellen. Broodje opensnijden, plakjes komkommer erop, je halloumiburger en dan royaal wat tzatziki.

Wil je er een maaltijd van maken serveer er dan deze Griekse salade bij en natuurlijk maken frietjes er dan helemaal een feest van!

Gepubliceerd op 7 april 2021


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.