Broodje hamburger deluxe



Als het dan op 28 mei Wereld Hamburgerdag is, deel ik dolgraag mijn favoriete broodje hamburger met je. Ik geef je een vlees én een vega(n) versie!

Want laten we wel wezen, er zijn echt steeds meer goeie vega en vegan opties voor een broodje hamburger. Door de tijd heen hebben we er behoorlijk wat uitgeprobeerd. Zowel de vega als de vegan versie.

Merken vega burgers

Van verschillende merken ook. Zowel Vivera, als Beyond Meat en Garden Gourmet zijn favoriet bij ons thuis als het gaat om lekkere vegaburgers. Wil je van je hamburger een cheeseburger maken dan kun je ook voor de kaas die je op je hamburger gebruikt kiezen voor een vegan optie. Wij gebruikten voor deze burger de vegan Cheddar van Violife en die was echt verrassend lekker!

Zelfs briochebroodjes worden tegenwoordig in een goede kwaliteit vegan verkocht. Kortom, jij kiest voor welke variant vand dit broodje hamburger deluxe je gaat.

Lekkerste broodje hamburger

Om écht het lekkerste broodje hamburger te maken zijn twee dingen dus belangrijk. Een goede kwaliteit hamburger dus én gekaramelliseerde uien voor erop. Dat laatste kost even wat tijd, maar maakt wat mij betreft écht het verschil! Tijd nu om de keuken in te gaan, ik krijg trek van dat gepraat over broodjes hamburger!

Voor vier personen

4 hamburgers (vlees of vega(n))
4 plakjes Cheddar (kaas of vegan optie)
2 rode uien, in dunne ringen
1 el olie
1 el gembersiroop
schijfjes augurk, naar smaak
4 briochebollen (ik koop de mijne via Crisp, die zijn dan niet vegan trouwens)
handje sla, naar keuze
plakjes tomaat, zoveel je wil
mayonaise, ketchup, Amerikaanse mosterd naar smaak *

*er is ook hele goede en lekkere vegan mayonaise. Ik heb die van de Mayo Sisters altijd in huis. Maar ik zag dat Jean Baton ook tubes vegan mayo verkoopt tegenwoordig, net als een aantal andere merken.

Verder nodig: grillpan (of barbecue!)

vega hamburger op brioche

Broodje hamburger deluxe

Zorg dat voor je broodje hamburger deluxe je alle ingrediënten klaar hebt liggen. Als eerste karamelliseer je de uienringen in wat warme olie op medium vuur. Dit duurt ongeveer een kwartier en je ziet dat de uien in de loop van die tijd steeds intenser en zoeter gaan ruiken. Als je helemaal happy bent met hoe zacht ze zijn maak je ze af met een scheutje gembersiroop en laat je ze even iets afkoelen.

Vega(n) hamburger

Zowel voor een gewone als een vega(n) hamburger geldt dat ze gegrild het állerlekkerst zijn. Dat kan op de barbecue maar natuurlijk ook op een grillplaat. De tijd die je daarvoor nodig hebt is afhankelijk van het type hamburger.

In geval van een vleeshamburger ga ik meestal uit van ongeveer 5 minuten per kant. Pas na afloop breng ik de burger op smaak met zout en peper. Dan gaat er een plak cheddar op die je even de tijd geeft om wat zachter te worden. In die tijd maak je je broodje in orde.

Lekkerste broodje hamburger

De lekkerste manier om een broodje hamburger te eten vind ik op een briochebol. Die warm ik meestal even kort op in de oven. Als eerste gaat er dan wat sla op het broodje. Daarop gaat de hamburger met kaas. Daarbovenop komen de gekaramelliseerde uien en wat schijfjes augurk. Wil je je hamburger helemaal deluxe, dan nog een dun schijfje tomaat.

Op de andere kant van het broodje doe ik een combi van mayonaise, Amerikaanse mosterd en ketchup. Die gaat bovenop je hamburger en dan is het een kwestie van kaken spreiden, happen en genieten maar!

Wil je van je hamburgermaaltijd een compleet feest maken, dan mogen frietjes er natuurlijk niet bij ontbreken.

Gepubliceerd op 21 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.