Ovenaardappeltjes met tijm



Als wij aardappeltjes eten, is dat bijna altijd uit de oven. Deze ovenaardappeltjes met tijm is een van onze favorieten. Een super simpel recept.

Zo simpel dat ik heel even getwijfeld heb of ik dit wel zou delen. Want het is geen rocket science. Toch is het juist omdat het een simpel recept is, dat je er wellicht niet aan denkt om te maken.

We combineren deze ovenaardappeltjes met werkelijk álles. Van vegaschijf tot een stukje vis. En van broccoli tot deze lekkere sperziebonen met makkelijke dressing. Je kunt er echt alle kanten mee op!

Voor vier personen

  • 2 zakken voorgegaarde aardappeltjes (à 500 gram) *
  • 5 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
  • 1 el neutrale olie
  • zout en peper
  • optioneel: 1 of 2 tenen knoflook, in plakjes

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen 200 C (hetelucht)
Bereidingstijd: 30 minuten

aardappeltjes voor het bakken

* uiteraard kan dit recept ook met zelf gekookte aardappels of met restjes gekookte aardappels. Maar in dit geval ben ik voor gemak én snelheid gegaan.

Ovenaardappeltjes met tijm

Leg het bakpapier op je bakplaat en spreid de aardappeltjes gelijkmatig erover uit. Haal de blaadjes tijm van hun stokje en verdeel die over de aardappeltjes. Besprenkel met de olie en hussel alles even goed door. Gebruik je ook de knoflook, leg die er dan tussen.

Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en stel de timer in op 15 minuten. Als die is afgelopen schep je de aardappeltjes even om. De timer gaat nu op 15-20 minuten. Tot je aardappeltjes mooi goudbruin zijn.

aardappeltjes uit de oven

In de tijd dat je ovenaardappeltjes bakken heb jij lekker je handen vrij om de groente klaar te maken en wat je erbij wilt eten. In een half uur, met minimale inspanning, heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Gepubliceerd op 1 februari 2021


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 maart 2021
Bloemkool tandoori
 
Bloemkool Tandoori uit de oven

In een half uurtje heb je een heerlijke, milde Indiase bloemkool Tandoori op tafel staan. En die bloemkool rooster je super simpel in de oven.
1 maart 2021
kokosrijst
 
Gele en kruidige kokosrijst

Een geurige en kruidige kokosrijst waar iedereen van smult! Deze kokosrijst maak je heel eenvoudig zelf. Heerlijk voor bij je curry.
26 februari 2021
pancakes met kiwi
 
Weekmenu 2021 – week 9

Een weekmenu geeft houvast op dagen dat je druk bent met andere dingen. Je weet dat je dan sowieso vers en gezond eet. Kies waar je zin in hebt.
26 februari 2021
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Zo maak je de lekkerste gebakken makreel!
22 februari 2021
 
Bagel met krab en ei

Brunchen doe je in stijl met een bagel met krab, zeekraal en een gebakken eitje. Een heerlijk paasrecept, maar deze bagel kan eigenlijk op elk moment.
22 februari 2021
cupcakes met botercreme
 
Cupcakes met lemoncurd en botercrème

Het allereerste cupcakerecept is meteen een topper. Maak van basis cupcakes deze super lekkere cupcakes met lemoncurd en botercrème.