Ovenaardappeltjes met tijm



Als wij aardappeltjes eten, is dat bijna altijd uit de oven. Deze ovenaardappeltjes met tijm is een van onze favorieten. Een super simpel recept.

Zo simpel dat ik heel even getwijfeld heb of ik dit wel zou delen. Want het is geen rocket science. Toch is het juist omdat het een simpel recept is, dat je er wellicht niet aan denkt om te maken.

We combineren deze ovenaardappeltjes met werkelijk álles. Van vegaschijf tot een stukje vis. En van broccoli tot deze lekkere sperziebonen met makkelijke dressing. Je kunt er echt alle kanten mee op!

Voor vier personen

  • 2 zakken voorgegaarde aardappeltjes (à 500 gram) *
  • 5 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
  • 1 el neutrale olie
  • zout en peper
  • optioneel: 1 of 2 tenen knoflook, in plakjes

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen 200 C (hetelucht)
Bereidingstijd: 30 minuten

aardappeltjes voor het bakken

* uiteraard kan dit recept ook met zelf gekookte aardappels of met restjes gekookte aardappels. Maar in dit geval ben ik voor gemak én snelheid gegaan.

Ovenaardappeltjes met tijm

Leg het bakpapier op je bakplaat en spreid de aardappeltjes gelijkmatig erover uit. Haal de blaadjes tijm van hun stokje en verdeel die over de aardappeltjes. Besprenkel met de olie en hussel alles even goed door. Gebruik je ook de knoflook, leg die er dan tussen.

Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en stel de timer in op 15 minuten. Als die is afgelopen schep je de aardappeltjes even om. De timer gaat nu op 15-20 minuten. Tot je aardappeltjes mooi goudbruin zijn.

aardappeltjes uit de oven

In de tijd dat je ovenaardappeltjes bakken heb jij lekker je handen vrij om de groente klaar te maken en wat je erbij wilt eten. In een half uur, met minimale inspanning, heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Gepubliceerd op 1 februari 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!