Ovenaardappeltjes met tijm
Als wij aardappeltjes eten, is dat bijna altijd uit de oven. Deze ovenaardappeltjes met tijm is een van onze favorieten. Een super simpel recept.
Zo simpel dat ik heel even getwijfeld heb of ik dit wel zou delen. Want het is geen rocket science. Toch is het juist omdat het een simpel recept is, dat je er wellicht niet aan denkt om te maken.
We combineren deze ovenaardappeltjes met werkelijk álles. Van vegaschijf tot een stukje vis. En van broccoli tot deze lekkere sperziebonen met makkelijke dressing. Je kunt er echt alle kanten mee op!
Voor vier personen
- 2 zakken voorgegaarde aardappeltjes (à 500 gram) *
- 5 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
- 1 el neutrale olie
- zout en peper
- optioneel: 1 of 2 tenen knoflook, in plakjes
Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen 200 C (hetelucht)
Bereidingstijd: 30 minuten
* uiteraard kan dit recept ook met zelf gekookte aardappels of met restjes gekookte aardappels. Maar in dit geval ben ik voor gemak én snelheid gegaan.
Ovenaardappeltjes met tijm
Leg het bakpapier op je bakplaat en spreid de aardappeltjes gelijkmatig erover uit. Haal de blaadjes tijm van hun stokje en verdeel die over de aardappeltjes. Besprenkel met de olie en hussel alles even goed door. Gebruik je ook de knoflook, leg die er dan tussen.
Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en stel de timer in op 15 minuten. Als die is afgelopen schep je de aardappeltjes even om. De timer gaat nu op 15-20 minuten. Tot je aardappeltjes mooi goudbruin zijn.
In de tijd dat je ovenaardappeltjes bakken heb jij lekker je handen vrij om de groente klaar te maken en wat je erbij wilt eten. In een half uur, met minimale inspanning, heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan.
Gepubliceerd op 1 februari 2021