Ovenaardappeltjes met tijmAls wij aardappeltjes eten, is dat bijna altijd uit de oven. Deze ovenaardappeltjes met tijm is een van onze favorieten. Een super simpel recept.

Zo simpel dat ik heel even getwijfeld heb of ik dit wel zou delen. Want het is geen rocket science. Toch is het juist omdat het een simpel recept is, dat je er wellicht niet aan denkt om te maken.

We combineren deze ovenaardappeltjes met werkelijk álles. Van vegaschijf tot een stukje vis. En van broccoli tot deze lekkere sperziebonen met makkelijke dressing. Je kunt er echt alle kanten mee op!

Voor vier personen

  • 2 zakken voorgegaarde aardappeltjes (à 500 gram) *
  • 5 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
  • 1 el neutrale olie
  • zout en peper
  • optioneel: 1 of 2 tenen knoflook, in plakjes

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen 200 C (hetelucht)
Bereidingstijd: 30 minuten

aardappeltjes voor het bakken

* uiteraard kan dit recept ook met zelf gekookte aardappels of met restjes gekookte aardappels. Maar in dit geval ben ik voor gemak én snelheid gegaan.

Ovenaardappeltjes met tijm

Leg het bakpapier op je bakplaat en spreid de aardappeltjes gelijkmatig erover uit. Haal de blaadjes tijm van hun stokje en verdeel die over de aardappeltjes. Besprenkel met de olie en hussel alles even goed door. Gebruik je ook de knoflook, leg die er dan tussen.

Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en stel de timer in op 15 minuten. Als die is afgelopen schep je de aardappeltjes even om. De timer gaat nu op 15-20 minuten. Tot je aardappeltjes mooi goudbruin zijn.

aardappeltjes uit de oven

In de tijd dat je ovenaardappeltjes bakken heb jij lekker je handen vrij om de groente klaar te maken en wat je erbij wilt eten. In een half uur, met minimale inspanning, heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Gepubliceerd op 1 februari 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
Griekse aardappelsalade
 
Griekse aardappelsalade

Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.
5 augustus 2022
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim
 
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim

Snijbiet is een verrassend lekkere groente om te combineren met pasta. Door het hazelnootkruim voeg je textuur én smaak toe.
29 juli 2022
koolhydraatarme salade
 
Bloemkoolrijst salade met ras el hanout

De eerste salade die ik na onze vakantie maakte was deze met bloemkoolrijst en ras el hanout. In een kwartier klaar en, naast gezond, ontzettend lekker!
24 juli 2022
 
Zelfgemaakt roomijs met Tia Maria

Zelfgemaakt roomijs, met espresso & chocola. Oh yes! Dit Tia Maria roomijs wil je gemaakt hebben.
5 juli 2022
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!