Smulpaapje weekmenu – week 47



Dit weekmenu gaan we weer voor de uitdaging 5x lekker, makkelijk en snel doordeweeks aan tafel met het hele gezin. Laat je weten of dat is gelukt?!

Want ik ben altijd benieuwd wat jullie uit het weekmenu koken. Kijk je alleen ter inspiratie? Maak je één, twee of misschien wel alle gerechten? Ik hoop vooral dat het je laat zien dat het echt kan. Gevarieerd eten, gezond, vers en betaalbaar zonder dat je aan het eind van de week heel veel moet weggooien.

Tijd dus om te zien wat er gegeten gaat / kan worden en je boodschappenlijstje te maken! Heb een fijn weekend / fijne week.

Smulpaapje weekmenu – week 47

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Rode kool uit de oven
  2. Spaanse maaltijdsoep
  3. Hartige taart met pompoen & spruitjes
  4. Rode bietjes stamppot
  5. Pasta met broccoli
  6. Espresso bananenbrood

maandag – Rode kool ovenschotel met gehakt

rode kool uit de oven

Een ovenschotel met rode kool en een verrassend ander ingrediënt. Handig ook om voor te bereiden, zodat je vandaag snel aan tafel kunt.

dinsdag – Spaanse maaltijdsoep

soep met bonen

Een goed gevulde maaltijdsoep met Spaanse worst, groente en bonen. Een ideale snelle maaltijd.

woensdag – Hartige taart met pompoen en spruitjes

spruitjes hartige taart

Ook met typische najaarsgroenten zoals pompoen en spruitjes kun je een heerlijke hartige taart maken. Probeer maar eens.

donderdag – Stamppot met rode bietjes

stamppot rode bietjes

Een verrassend en verrassend eenvoudig stamppotje met één element die je waarschijnlijk niet had zien aankomen…

vrijdag – Pasta broccoli

pasta met broccoli

Een makkelijk einde van deze week, want zeg nou zelf; wie houdt er nou niet van pasta met broccoli? Zeker in deze versie!

weekendtip – Bananenbrood

bananenbrood

Een heerlijk bananenbrood om te bakken voor iedereen die houdt van bananenbrood met nét dat beetje extra…

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1kg kruimige aardappel
scheut melk, klontje boter, zout & peper
300g rode kool
1 (bloed)sinaasappel
1 kaneelstokje
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
1 appel
300g (bio) rundergehakt
paneermeel & paar klontjes boter

dinsdag
1 ui
1 teen knoflook
1 winterpeen
2el neutrale olie
1 Chorizo Iberico (á 150g), velletje eraf en in blokjes (ik gebruikte het merk Argal, via AH)
½ tl gerookt paprikapoeder (wil je een intensere smaak, gebruik dan een hele theelepel)
1 pot runderbouillon (350ml) + 3 potten water
1 blik tomatenpulp of tomatenblokjes (á 400g)
200g cavolo nero (palmkool)
1 blik cannellini bonen (á 400g)
sap van ½ citroen

woensdag
1 rol kant en klaar bladerdeeg
500g spruitjes,
1 biologische pompoen, in blokjes (netto ongeveer 350g)
1el neutrale olie
½ rode ui
½ tl gerookt paprikapoeder
knoflookpoeder
100g geraspte rode kool
150ml slagroom
2 eieren (L)
1 handje geraspte kaas
125g gerookte spekreepjes

donderdag
1 pot bietjes (á 705g)
1kg kruimige aardappels
100ml melk
30g boter
½ tl gedroogde dille
300g spinazie
100g feta
7g verse  bieslook
1 blik kikkererwten (á 400g)
1tl gemalen chipotle
½ tl gedroogde dille

vrijdag
2 el neutrale olie
125g pancetta
500g broccoli
1 tl gedroogde oregano
2 tenen knoflook geperst
250g ricotta (Galbani)
50g Parmezaanse kaas
400g pasta
½ el citroensap

Weekendtip
250g bloem
2tl bakpoeder
mespunt zout
125g zachte boter
200g lichte basterdsuiker
2 eieren
400g rijpe bananen (zonder schil)
1 extra banaan, gehalveerd
1tl vanille extract
1el cacao of gebruik Choco Loco van Green Gypsy Spices zoals ik deed
3tl espressopoeder

Gepubliceerd op 13 november 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.