Smulpaapje weekmenu – week 47



Dit weekmenu gaan we weer voor de uitdaging 5x lekker, makkelijk en snel doordeweeks aan tafel met het hele gezin. Laat je weten of dat is gelukt?!

Want ik ben altijd benieuwd wat jullie uit het weekmenu koken. Kijk je alleen ter inspiratie? Maak je één, twee of misschien wel alle gerechten? Ik hoop vooral dat het je laat zien dat het echt kan. Gevarieerd eten, gezond, vers en betaalbaar zonder dat je aan het eind van de week heel veel moet weggooien.

Tijd dus om te zien wat er gegeten gaat / kan worden en je boodschappenlijstje te maken! Heb een fijn weekend / fijne week.

Smulpaapje weekmenu – week 47

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Rode kool uit de oven
  2. Spaanse maaltijdsoep
  3. Hartige taart met pompoen & spruitjes
  4. Rode bietjes stamppot
  5. Pasta met broccoli
  6. Espresso bananenbrood

maandag – Rode kool ovenschotel met gehakt

rode kool uit de oven

Een ovenschotel met rode kool en een verrassend ander ingrediënt. Handig ook om voor te bereiden, zodat je vandaag snel aan tafel kunt.

dinsdag – Spaanse maaltijdsoep

soep met bonen

Een goed gevulde maaltijdsoep met Spaanse worst, groente en bonen. Een ideale snelle maaltijd.

woensdag – Hartige taart met pompoen en spruitjes

spruitjes hartige taart

Ook met typische najaarsgroenten zoals pompoen en spruitjes kun je een heerlijke hartige taart maken. Probeer maar eens.

donderdag – Stamppot met rode bietjes

stamppot rode bietjes

Een verrassend en verrassend eenvoudig stamppotje met één element die je waarschijnlijk niet had zien aankomen…

vrijdag – Pasta broccoli

pasta met broccoli

Een makkelijk einde van deze week, want zeg nou zelf; wie houdt er nou niet van pasta met broccoli? Zeker in deze versie!

weekendtip – Bananenbrood

bananenbrood

Een heerlijk bananenbrood om te bakken voor iedereen die houdt van bananenbrood met nét dat beetje extra…

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1kg kruimige aardappel
scheut melk, klontje boter, zout & peper
300g rode kool
1 (bloed)sinaasappel
1 kaneelstokje
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
1 appel
300g (bio) rundergehakt
paneermeel & paar klontjes boter

dinsdag
1 ui
1 teen knoflook
1 winterpeen
2el neutrale olie
1 Chorizo Iberico (á 150g), velletje eraf en in blokjes (ik gebruikte het merk Argal, via AH)
½ tl gerookt paprikapoeder (wil je een intensere smaak, gebruik dan een hele theelepel)
1 pot runderbouillon (350ml) + 3 potten water
1 blik tomatenpulp of tomatenblokjes (á 400g)
200g cavolo nero (palmkool)
1 blik cannellini bonen (á 400g)
sap van ½ citroen

woensdag
1 rol kant en klaar bladerdeeg
500g spruitjes,
1 biologische pompoen, in blokjes (netto ongeveer 350g)
1el neutrale olie
½ rode ui
½ tl gerookt paprikapoeder
knoflookpoeder
100g geraspte rode kool
150ml slagroom
2 eieren (L)
1 handje geraspte kaas
125g gerookte spekreepjes

donderdag
1 pot bietjes (á 705g)
1kg kruimige aardappels
100ml melk
30g boter
½ tl gedroogde dille
300g spinazie
100g feta
7g verse  bieslook
1 blik kikkererwten (á 400g)
1tl gemalen chipotle
½ tl gedroogde dille

vrijdag
2 el neutrale olie
125g pancetta
500g broccoli
1 tl gedroogde oregano
2 tenen knoflook geperst
250g ricotta (Galbani)
50g Parmezaanse kaas
400g pasta
½ el citroensap

Weekendtip
250g bloem
2tl bakpoeder
mespunt zout
125g zachte boter
200g lichte basterdsuiker
2 eieren
400g rijpe bananen (zonder schil)
1 extra banaan, gehalveerd
1tl vanille extract
1el cacao of gebruik Choco Loco van Green Gypsy Spices zoals ik deed
3tl espressopoeder

Gepubliceerd op 13 november 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!