Snelle courgettesoep met munt & citroen



Een frisse, snelle courgettesoep met munt en citroen. Dit is een van de lekkerste recepten voor courgettesoep die ik voor je heb.

Eenvoud is soms  namelijk zó lekker. En met courgette volop in het seizoen hebben ze dus ook volop smaak. Dan heb je ook maar weinig meer nodig dan een paar smaakmakers om er een heel fijn fris soepje van te maken.

Deze courgettesoep met munt en citroen is ook nog eens in iets meer dan een kwartier klaar. Lekker én snel. Hoe eenvoudig wil je het hebben?

Voor 4 personen

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
2el neutrale olie
2 courgettes, gewassen en in grove stukken
1,5 liter kokend water en 2 bouillonblokjes
10 blaadjes verse munt
sap van 1 citroen, naar smaak
zout & peper
verder nodig: staafmixer of blender

courgettesoep met munt

Courgettesoep met munt & citroen

Iedere lekkere soep begint met gefruite ui en knoflook, dus ook deze courgettesoep. Verhit in een grote soeppan de olie en fruit de ui en knoflook 5-10 minuten op zacht vuur aan.
Courgettes erbij en even een paar minuten, omscheppend, meebakken. Dan de bouillon erbij, aan de kook brengen en 10 minuten laten koken, tot de courgette gaar is.

Snelle courgettesoep

Pan van het vuur, munt, zout en peper erbij en met de staafmixer tot een gladde soep pureren. Sneller is om de soep te blenden in een krachtige blender. Kies wat jij thuis hebt staan.
Breng dan op smaak met het citroensap. Begin met een halve citroen en proef dan even. Breng dan verder op smaak, als je dat nodig vindt, met nog een beetje meer zout en/of peper.

 

Gepubliceerd op 18 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.