Mexicaanse bonenschotel (vegan)



Als je een snelle Mexicaanse maaltijd op tafel wilt zetten en graag vegan eet (of wilt proberen) dan is deze bonenschotel voor jou. In 20 minuten op tafel!

Ik merk dat ik steeds vaker kijk of ik een plantaardige versie kan maken van onze favoriete maaltijden. Deze Mexicaanse bonenschotel is daar eentje van. Die kun je maken met paddenstoelen in plaats van gehakt. Maar ik koos er dit keer voor om jackfruit te gebruiken.

Jackfruit heeft een wat vlezige structuur, maar het grote voordeel vind ik vooral dat je ze in blik in de voorraadkast kunt bewaren en ze alle smaken opnemen die je maar gebruikt. Ik maakte er al eens loaded nacho’s mee, maar vandaag dus een vegan Mexicaanse bonenschotel. Dat die in een kwartiertje op tafel staat is nog eens extra mooi meegenomen.

Voor 4 personen

  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el neutrale olie
  • 1 blik jackfruit (Fairtrade), afgespoeld en uitgelekt
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • ½ tl komijn
  • ¼ tl cayennepeper
  • zout & peper
  • 1 zak Mexicaanse roerbakgroente (AH)
  • 1 zak Kidneybonen chili (HAK)
  • 1 blik kikkererwten (à 400g), afgespoeld en uitgelekt
  • optioneel: gekookte (zilvervlies)rijst , nacho’s en zure room voor erbij

Mexicaanse bonen

Vegan Mexicaanse bonenschotel

Verwarm in een grote hapjespan de olie en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuutjes zachtjes aan. De uitgelekte jackfruit snijd je iets fijner en bak je dan 5 minuten mee, terwijl je regelmatig omschept. Bestrooi met paprikapoeder, zout en peper en voeg de roerbakgroente toe. Bak ook die 5 minuten mee.

Tot slot gaan de kidneybonen in chili en de kikkererwten erbij. Zorg dat alles lekker warm is, proef of je het zo lekker vindt. Ik doe er vaak ook nog een drupje chipotle tabasco door om het een beetje een extra kick te geven. Serveer, als je wilt. met wat zilvervliesrijst. Lekker is ook om er wat zure room en nacho’s bij te doen. Zure room is natuurlijk niet vegan, dus wil je 100% vegan eten laat je die weg of kies je een plantaardig alternatief.

 

Gepubliceerd op 15 januari 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!