Mexicaanse bonenschotel (vegan)



Als je een snelle Mexicaanse maaltijd op tafel wilt zetten en graag vegan eet (of wilt proberen) dan is deze bonenschotel voor jou. In 20 minuten op tafel!

Ik merk dat ik steeds vaker kijk of ik een plantaardige versie kan maken van onze favoriete maaltijden. Deze Mexicaanse bonenschotel is daar eentje van. Die kun je maken met paddenstoelen in plaats van gehakt. Maar ik koos er dit keer voor om jackfruit te gebruiken.

Jackfruit heeft een wat vlezige structuur, maar het grote voordeel vind ik vooral dat je ze in blik in de voorraadkast kunt bewaren en ze alle smaken opnemen die je maar gebruikt. Ik maakte er al eens loaded nacho’s mee, maar vandaag dus een vegan Mexicaanse bonenschotel. Dat die in een kwartiertje op tafel staat is nog eens extra mooi meegenomen.

Voor 4 personen

  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el neutrale olie
  • 1 blik jackfruit (Fairtrade), afgespoeld en uitgelekt
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • ½ tl komijn
  • ¼ tl cayennepeper
  • zout & peper
  • 1 zak Mexicaanse roerbakgroente (AH)
  • 1 zak Kidneybonen chili (HAK)
  • 1 blik kikkererwten (à 400g), afgespoeld en uitgelekt
  • optioneel: gekookte (zilvervlies)rijst , nacho’s en zure room voor erbij

Mexicaanse bonen

Vegan Mexicaanse bonenschotel

Verwarm in een grote hapjespan de olie en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuutjes zachtjes aan. De uitgelekte jackfruit snijd je iets fijner en bak je dan 5 minuten mee, terwijl je regelmatig omschept. Bestrooi met paprikapoeder, zout en peper en voeg de roerbakgroente toe. Bak ook die 5 minuten mee.

Tot slot gaan de kidneybonen in chili en de kikkererwten erbij. Zorg dat alles lekker warm is, proef of je het zo lekker vindt. Ik doe er vaak ook nog een drupje chipotle tabasco door om het een beetje een extra kick te geven. Serveer, als je wilt. met wat zilvervliesrijst. Lekker is ook om er wat zure room en nacho’s bij te doen. Zure room is natuurlijk niet vegan, dus wil je 100% vegan eten laat je die weg of kies je een plantaardig alternatief.

 

Gepubliceerd op 15 januari 2021


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 maart 2021
katsu curry vegan
 
Bloemkool katsu curry

Uit Vegan Japaneasy komt deze vegan bloemkool katsu curry. Een verrassende manier om bloemkool te eten en helemaal niet moeilijk te maken.
1 maart 2021
Bloemkool tandoori
 
Bloemkool Tandoori uit de oven

In een half uurtje heb je een heerlijke, milde Indiase bloemkool Tandoori op tafel staan. En die bloemkool rooster je super simpel in de oven.
1 maart 2021
kokosrijst
 
Gele en kruidige kokosrijst

Een geurige en kruidige kokosrijst waar iedereen van smult! Deze kokosrijst maak je heel eenvoudig zelf. Heerlijk voor bij je curry.
26 februari 2021
pancakes met kiwi
 
Weekmenu 2021 – week 9

Een weekmenu geeft houvast op dagen dat je druk bent met andere dingen. Je weet dat je dan sowieso vers en gezond eet. Kies waar je zin in hebt.
26 februari 2021
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Zo maak je de lekkerste gebakken makreel!
22 februari 2021
 
Bagel met krab en ei

Brunchen doe je in stijl met een bagel met krab, zeekraal en een gebakken eitje. Een heerlijk paasrecept, maar deze bagel kan eigenlijk op elk moment.