Gele en kruidige kokosrijst



Een geurige en kruidige kokosrijst waar iedereen van smult! Deze kokosrijst maak je heel eenvoudig zelf. Heerlijk voor bij je curry.

Ik ben dol op de kokosrijst van Tilda, maar toen we die even niet in de voorraadkast hadden staan bood dat meteen de kans om ‘zelf te maken. Het resultaat was een kruidige kokosrijst, die fantastisch smaakte in combinatie met de bloemkool tandoori die je ook online vindt.

Deze rijke kokosrijst doet het fantastisch als tegenhanger van iets pittigere gerechten en zal bij kinderen al helemaal in de smaak vallen door de iets zoetere smaak. Probeer maar eens!

Voor vier personen, als bijgerecht

  • 2el neutrale olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • mespunt zout
  • 300g basmati rijst
  • 1teen knoflook, fijngehakt
  • ½ kurkuma
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl kaneel
  • 375ml kokosmelk
  • 125ml groentebouillon

zelf kokosrijst maken

Gele en kruidige kokosrijst

Verwarm voor je kokosrijst eerst de olie in een grote (soep)pan en fruit hierin, op zacht vuur, de ui 5 minuten in aan. Doe dan het zout, rijst, specerijen erbij en bak dit 2 minuten – terwijl je het omschept – aan, zodat de specerijen hun smaak kunnen loslaten. Dan de bouillon en kokosmelk erbij, even goed doorroeren en 15-17 minuten op laag vuur laten koken.

Schep af en toe even door. Zet dan het vuur uit, schep goed om en laat het met de deksel op de pan nog 10 minuten staan. Serveer met bijvoorbeeld bloemkool tandoori of een lekkere curry.

Gepubliceerd op 1 maart 2021


1 reactie

  1. Charlotte schreef:

    Wat leuk dat er ook kaneel in gaat! Ben benieuwd of mijn dochter deze rijst wel lust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.