Gele en kruidige kokosrijst

Een geurige en kruidige kokosrijst waar iedereen van smult! Deze kokosrijst maak je heel eenvoudig zelf. Heerlijk voor bij je curry.
Ik ben dol op de kokosrijst van Tilda, maar toen we die even niet in de voorraadkast hadden staan bood dat meteen de kans om ‘zelf te maken. Het resultaat was een kruidige kokosrijst, die fantastisch smaakte in combinatie met de bloemkool tandoori die je ook online vindt.
Deze rijke kokosrijst doet het fantastisch als tegenhanger van iets pittigere gerechten en zal bij kinderen al helemaal in de smaak vallen door de iets zoetere smaak. Probeer maar eens!
Voor vier personen, als bijgerecht
- 2el neutrale olie
- 1 ui, gesnipperd
- mespunt zout
- 300g basmati rijst
- 1teen knoflook, fijngehakt
- ½ kurkuma
- ½ tl gemalen komijn
- ½ tl kaneel
- 375ml kokosmelk
- 125ml groentebouillon
Gele en kruidige kokosrijst
Verwarm voor je kokosrijst eerst de olie in een grote (soep)pan en fruit hierin, op zacht vuur, de ui 5 minuten in aan. Doe dan het zout, rijst, specerijen erbij en bak dit 2 minuten – terwijl je het omschept – aan, zodat de specerijen hun smaak kunnen loslaten. Dan de bouillon en kokosmelk erbij, even goed doorroeren en 15-17 minuten op laag vuur laten koken.
Schep af en toe even door. Zet dan het vuur uit, schep goed om en laat het met de deksel op de pan nog 10 minuten staan. Serveer met bijvoorbeeld bloemkool tandoori of een lekkere curry.
Gepubliceerd op 1 maart 2021
1 reactie
Wat leuk dat er ook kaneel in gaat! Ben benieuwd of mijn dochter deze rijst wel lust.