Gele en kruidige kokosrijst



Ik ben dol op de kokosrijst van Tilda, maar toen we die even niet in de voorraadkast hadden staan bood dat meteen de kans om ‘zelf te maken. Het resultaat was een kruidige kokosrijst, die fantastisch smaakte in combinatie met de bloemkool tandoori die je ook online vindt.

Deze rijke kokosrijst doet het fantastisch als tegenhanger van iets pittigere gerechten en zal bij kinderen al helemaal in de smaak vallen door de iets zoetere smaak. Probeer maar eens!

Gele kokosrijst

Voor vier personen, als bijgerecht

2el neutrale olie
1 ui, gesnipperd
mespunt zout
300g basmati rijst
1teen knoflook, fijngehakt
½ kurkuma
½ tl gemalen komijn
½ tl kaneel
375ml kokosmelk
125ml groentebouillon

Recept voor gele kokosrijst

Verwarm de olie in een grote (soep)pan en fruit hierin, op zacht vuur, de ui 5 minuten in aan. Doe dan het zout, rijst, specerijen erbij en bak dit 2 minuten – terwijl je het omschept – aan, zodat de specerijen hun smaak kunnen loslaten. Dan de bouillon en kokosmelk erbij, even goed doorroeren en 15-17 minuten op laag vuur laten koken.

Schep af en toe even door. Zet dan het vuur uit, schep goed om en laat het met de deksel op de pan nog 10 minuten staan. Serveer met bijvoorbeeld bloemkool tandoori of een lekkere curry.

Gepubliceerd op 7 november 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 juli 2020
 
Goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies

Wat doe je met goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies? Maaike vertelt hoe zij de eetopvoeding van haar zoontje aanpakt.
13 juli 2020
hartige taart tomaat
 
Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella is ideaal als je in nog geen half uur lekker en gezond wilt eten.
13 juli 2020
spinazie-quiche-petit-gateau-web2.jpg
 
De 5 lekkerste hartige taart recepten

Hartige taart, wij zijn er dol op. Dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taarten voor je op een rijtje én leg je uit wat de onderlinge verschillen zijn.
13 juli 2020
flammkuchen
 
Flammkuchen met courgette

In de categorie hartige taart is Flammkuchen een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken.
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!