Gele en kruidige kokosrijst



Ik ben dol op de kokosrijst van Tilda, maar toen we die even niet in de voorraadkast hadden staan bood dat meteen de kans om ‘zelf te maken. Het resultaat was een kruidige kokosrijst, die fantastisch smaakte in combinatie met de bloemkool tandoori die je ook online vindt.

Deze rijke kokosrijst doet het fantastisch als tegenhanger van iets pittigere gerechten en zal bij kinderen al helemaal in de smaak vallen door de iets zoetere smaak. Probeer maar eens!

Gele kokosrijst

Voor vier personen, als bijgerecht

2el neutrale olie
1 ui, gesnipperd
mespunt zout
300g basmati rijst
1teen knoflook, fijngehakt
½ kurkuma
½ tl gemalen komijn
½ tl kaneel
375ml kokosmelk
125ml groentebouillon

Recept voor gele kokosrijst

Verwarm de olie in een grote (soep)pan en fruit hierin, op zacht vuur, de ui 5 minuten in aan. Doe dan het zout, rijst, specerijen erbij en bak dit 2 minuten – terwijl je het omschept – aan, zodat de specerijen hun smaak kunnen loslaten. Dan de bouillon en kokosmelk erbij, even goed doorroeren en 15-17 minuten op laag vuur laten koken.

Schep af en toe even door. Zet dan het vuur uit, schep goed om en laat het met de deksel op de pan nog 10 minuten staan. Serveer met bijvoorbeeld bloemkool tandoori of een lekkere curry.

Gepubliceerd op 7 november 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.
13 september 2020
 
Flammkuchen met bietjes & blauwe kaas

Een heerlijke Flammkuchen met Chioggia bietjes, hazelnoten en een milde blauwe kaas. De lekkerste Flammkuchen voor deze herfst.