Snelle groente curry (vegan)

Een curry is de perfecte manier om groente te eten. Niet alleen kun je er restjes groente mee op maken maar je zit ook nog eens zó aan tafel!
Ik koos voor een vegan curry, puur omdat er zo ontzettend veel lekkere groente zijn die tot hun recht komen in curry. Maar je zou er ook prima kip of vegan kip aan toe kunnen voegen. Net wat je zelf lekker vindt. Datzelfde geldt trouwens ook voor de groente die je gebruikt. Dit was wat ik nog in huis had, maar kies vooral je eigen favorieten.
Wij aten rijst bij de curry, samen met wat poppadums. Ook lekker is om er naan bij te bakken (of kopen). Kortom, met dit curryrecept bepaal jij waar je zin in hebt.
voor 4 personen
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijn gehakt
- duimgroot stuk gember, fijn gehakt
- 2 el zonnebloemolie
- 1 paprika, in blokjes
- 1 koolrabi, in dunne reepjes
- 1 zak wokgroente (400 gram) naar keuze
- 1 vleestomaat, in blokjes
- 4 el Tandoori curry pasta
- 1 blik kokosmelk (à 400 gram)
- sap van een halve limoen
voor erbij: rijst, poppadums en/of naan
Bereidingstijd: 15 minuten (exclusief tijd voor het maken van Naan)
Snelle groente curry (vegan)
Verhit voor je groente curry de olie in een wok en fruit hierin 3 minuten de ui aan, voeg dan de knoflook en gember toe en laat 3 minuten meefruiten. Nu de paprika en koolrabi erbij en 5 minuten op iets hoger vuur roerbakken.
Dan de wokgroente erbij en nog 3-5 minuten mee wokken. Voeg dan de curry pasta toe en schep een minuutje mee. Kokosmelk erbij en alles goed warm laten worden. Dan de tomatenblokjes en limoensap erbij.
Kook in de tussentijd je rijst gaar en serveer met je groente curry.
Gepubliceerd op 14 januari 2021