Snelle groente curry (vegan)



Een curry is de perfecte manier om groente te eten. Niet alleen kun je er restjes groente mee op maken maar je zit ook nog eens zó aan tafel!

Ik koos voor een vegan curry, puur omdat er zo ontzettend veel lekkere groente zijn die tot hun recht komen in curry. Maar je zou er ook prima kip of vegan kip aan toe kunnen voegen. Net wat je zelf lekker vindt. Datzelfde geldt trouwens ook voor de groente die je gebruikt. Dit was wat ik nog in huis had, maar kies vooral je eigen favorieten.

Wij aten rijst bij de curry, samen met wat poppadums. Ook lekker is om er naan bij te bakken (of kopen). Kortom, met dit curryrecept bepaal jij waar je zin in hebt.

voor 4 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • duimgroot stuk gember, fijn gehakt
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 paprika, in blokjes
  • 1 koolrabi, in dunne reepjes
  • 1 zak wokgroente (400 gram) naar keuze
  • 1 vleestomaat, in blokjes
  • 4 el Tandoori curry pasta
  • 1 blik kokosmelk (à 400 gram)
  • sap van een halve limoen

voor erbij: rijst, poppadums en/of naan
Bereidingstijd: 15 minuten (exclusief tijd voor het maken van Naan)

curry met groente

Snelle groente curry (vegan)

Verhit voor je groente curry de olie in een wok en fruit hierin 3 minuten de ui aan, voeg dan de knoflook en gember toe en laat 3 minuten meefruiten. Nu de paprika en koolrabi erbij en 5 minuten op iets hoger vuur roerbakken.

Dan de wokgroente erbij en nog 3-5 minuten mee wokken. Voeg dan de curry pasta toe en schep een minuutje mee. Kokosmelk erbij en alles goed warm laten worden. Dan de tomatenblokjes en limoensap erbij.

Kook in de tussentijd je rijst gaar en serveer met je groente curry.

Gepubliceerd op 14 januari 2021


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 maart 2021
Bloemkool tandoori
 
Bloemkool Tandoori uit de oven

In een half uurtje heb je een heerlijke, milde Indiase bloemkool Tandoori op tafel staan. En die bloemkool rooster je super simpel in de oven.
1 maart 2021
kokosrijst
 
Gele en kruidige kokosrijst

Een geurige en kruidige kokosrijst waar iedereen van smult! Deze kokosrijst maak je heel eenvoudig zelf. Heerlijk voor bij je curry.
26 februari 2021
pancakes met kiwi
 
Weekmenu 2021 – week 9

Een weekmenu geeft houvast op dagen dat je druk bent met andere dingen. Je weet dat je dan sowieso vers en gezond eet. Kies waar je zin in hebt.
26 februari 2021
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Zo maak je de lekkerste gebakken makreel!
22 februari 2021
 
Bagel met krab en ei

Brunchen doe je in stijl met een bagel met krab, zeekraal en een gebakken eitje. Een heerlijk paasrecept, maar deze bagel kan eigenlijk op elk moment.
22 februari 2021
cupcakes met botercreme
 
Cupcakes met lemoncurd en botercrème

Het allereerste cupcakerecept is meteen een topper. Maak van basis cupcakes deze super lekkere cupcakes met lemoncurd en botercrème.