Recensies van (kook)boeken
De laatste boekrecensies
25 januari 2021
Koken, eten, leven is het nieuwe boek van Nigella Lawson en staat vol met verhalen. Haar hersenspinsels én recepten. Een winnende combi?
18 januari 2021
Ik ben de tel inmiddels kwijt hoeveel boeken Donna Hay heeft geschreven en hoeveel er in mijn kast staan. Everyday Fresh is haar nieuwste boek.
18 november 2020
Twee boeken schreef Francis Kuijk de afgelopen jaren. Beiden met Indonesië als thema. Boeken met een verhaal. En héél veel recepten!
9 november 2020
Dishoom was een van de eerste restaurants waar ik Indiaas at. In Londen, waar Indiaas eten geliefd is. Nu is er hun eerste kookboek. Maar is het dat wel?
1 november 2020
Ieder boek van Ottolenghi is een hit. Zo ook Flavour, zijn meest recente boek. Ik leg uit waarom ik een haat/liefde verhouding met hem heb.
23 september 2020
Het 6e boek van Wanda Bommer. Maar waarom kennen we de schrijfster van De Ark eigenlijk amper? Dit boek gaat daar zeker verandering in brengen.
7 september 2020
Rutger van den Broek bundelt in zijn nieuwste boek zijn 100 allerbeste recepten. Maar in dit boek lees je meer dan alleen zijn beste recepten.
1 september 2020
In de zomer lees ik eigenlijk de meeste boeken. Dit jaar waren dat zelfs 4 boeken. Stuk voor stuk een aanrader en wel hierom!
2 augustus 2020
Het allereerste kookboek van London Loy is verschenen. Mijn recepten heet het. Mijn review lees je vandaag.
22 juni 2020
Als je instant gierende trek wilt krijgen in de Indonesische keuken, met als gevolg dat je een weekend lang de lekkerste dingen staat te koken, dan moet je dit boek níet kopen… 😉
18 juni 2020
Maaike kent de Caribische keuken als geen ander, dus reviewde zij het nieuw verschenen Caribische kookboek van Helmi Smeulders.
8 juni 2020
Een openhartig, ontwapenend en kwetsbaar boek van Splinter Chabot. De ontdekkingstocht naar zijn ware ik kent vele ontroerende momenten.
19 mei 2020
Home made Basics van Yvette van Boven staat vol met makkelijke recepten voor elke dag die echt iedereen kan maken. Maar is dat ook zo?!
3 mei 2020
Monique is jong en krijgt wat. En niet zomaar wat... Een indringend persoonlijk verhaal is het vervolg.
30 april 2020
NOSH heeft als ondertitel Mijn vegetarische Joodse keuken, maar tegelijkertijd is het zóveel meer dan een kookboek met vegetarische recepten.
29 april 2020
Na tien jaar eten in Koffietijd, is er nu het Koffietijd kookboek
28 april 2020
An An is een kookboek met niet alleen heel veel Vietnamese familierecepten, maar doorspekt van liefde voor eten, familie en het doorgeven van tradities.
14 april 2020
Als je al vijf keer een BBQ boek hebt geschreven. En ieder van die boeken is een gierend succes, voegt een zesde boek dan eigenlijk nog wel wat toe...
8 april 2020
Het kookboek van Jessica Lek met meer dan 30 recepten met jackfruit, voor als je wilt leren koken met jackfruit!
3 april 2020
Het nieuwste boek van Nigel Slater, Greenfeast, is een ode aan lente en zomerrecepten. Zonder toevoeging van vlees, maar groente in de hoofdrol
26 maart 2020
Recensie van het kookboek De wereld thuis van Mascha Lammes & Ronald Giphart
2 maart 2020
Review Kleine hartige taartjes van Petit Gateau
12 februari 2020
Review van het Kookboek van het jaar 2019, Indorock van Vanja van der Leeden
5 februari 2020
De bijbel van de Japanse keuken is een absolute aanrader voor liefhebbers van Japans eten
29 januari 2020
Review van het boek, speciaal voor kinderen; Superkrachten voor je hoofd
22 januari 2020
Review van het boek 5 Seizoenen van chef Jonathan Zandbergen
15 januari 2020
Het nieuwste boek van Donna Hay, Weeklight. Toch ben ik, ook dit boek, weer kritisch…
27 november 2019
Review van het Kerst kookboek van de Holy Kauw Company
25 november 2019
Feestelijke recepten in Kerst het Kookboek van Donna Hay