Rutger Bakt de 100 Allerbeste receptenRutger van den Broek bundelt in zijn nieuwste boek zijn 100 allerbeste recepten. Maar Rutger laat in dit boek meer zien dan alleen zijn beste recepten.

Na 8 boeken van Rutger Bakt (misschien moet dat maar zijn nieuwe achternaam worden 😉 ) is er nu de bundeling van 100 van zijn allerbeste recepten. En Rutger maakte nogal wat recepten de afgelopen jaren.

Rutger Bakt de 100 Allerbeste recepten

Na het winnen van de allereerste Heel Holland Bakt schreef Rutger het ene na het andere succesvolle bakboek. Maar Rutger vind je inmiddels ook online, op zijn eigen blog. Met ook daar weer een enorme hoeveelheid bakrecepten. Van al die verschillende recepten uit zijn eerdere boeken en de online succesnummers selecteerde hij de 100 meest gewilde en succesvolle recepten die in dit nieuwe boek, de 100 Allerbeste recepten, staan.

Persoonlijke verhalen

Wat ik, naast de recepten, leuk vind aan dit boek is dat er veel ruimte is voor verhalen. Intro’s bij de recepten, maar ook aparte bladzijdes met een verhaal over dat deel van het boek. Het geeft het boek de persoonlijke touch waar ik van hou en maakt het meer dan een receptenboek.

Daarnaast kloppen de recepten van Rutger gewoon áltijd. Zeker bij bakken is dat zo fijn. Recept volgen, niet van afwijken en hoppa, succes gegarandeerd. Het is een gave en het maakt zijn boeken zo ontzettend betrouwbaar.

Betrouwbare receptuur

Naast dat de recepten kloppen zijn ze ook gewoon altijd te maken. Door ieder niveau. Want geloof me als mijn lieve vent en dochter samen, zonder een foutje te maken, héérlijke stroopkoeken kunnen bakken, dan kan iedereen het. En voor iemand die niet zo’n zoetekauw is als ik, maar niet genoeg van deze koeken kon krijgen kan ik je alleen maar aanraden de keuken in te gaan.

Overigens staan in dit ‘best of’ bakboek van Rutger meer dan alleen zoete recepten. Er is ook ruimte voor broodrecepten én hartige recepten Waaronder deze manchegokoekjes, die ik maakte uit een van zijn eerdere boeken en die nog altijd goddelijk zijn.

koeken

Heb je nog geen enkel boek van Rutger, dan wil je dit boek sowieso hebben. Heb je ze allemaal al, dan is dit een geweldig boek om cadeau te geven en voor iedereen die volop keuze wil hebben in receptuur om aan het bakken te gaan is dit ook echt een aanrader.

Het recept van de stroopkoeken vind je hier. Voor alle andere recepten gewoon lekker zelf het boek aanschaffen! Rutger bakt de 100 allerbeste recepten is uitgegeven door Carrera Culinair, kost € 29,99 en is te koop in de boekhandel of online.

Gepubliceerd op 7 september 2020


2 reacties

  1. Leondra schreef:

    Hoi Susan, leuke recensie, er is alleen wat mis met de link, want als ik er op klik, kom ik wel bij bol maar niet op de juiste pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.