Rutger Bakt de 100 Allerbeste receptenRutger van den Broek bundelt in zijn nieuwste boek zijn 100 allerbeste recepten. Maar Rutger laat in dit boek meer zien dan alleen zijn beste recepten.

Na 8 boeken van Rutger Bakt (misschien moet dat maar zijn nieuwe achternaam worden 😉 ) is er nu de bundeling van 100 van zijn allerbeste recepten. En Rutger maakte nogal wat recepten de afgelopen jaren.

Rutger Bakt de 100 Allerbeste recepten

Na het winnen van de allereerste Heel Holland Bakt schreef Rutger het ene na het andere succesvolle bakboek. Maar Rutger vind je inmiddels ook online, op zijn eigen blog. Met ook daar weer een enorme hoeveelheid bakrecepten. Van al die verschillende recepten uit zijn eerdere boeken en de online succesnummers selecteerde hij de 100 meest gewilde en succesvolle recepten die in dit nieuwe boek, de 100 Allerbeste recepten, staan.

Persoonlijke verhalen

Wat ik, naast de recepten, leuk vind aan dit boek is dat er veel ruimte is voor verhalen. Intro’s bij de recepten, maar ook aparte bladzijdes met een verhaal over dat deel van het boek. Het geeft het boek de persoonlijke touch waar ik van hou en maakt het meer dan een receptenboek.

Daarnaast kloppen de recepten van Rutger gewoon áltijd. Zeker bij bakken is dat zo fijn. Recept volgen, niet van afwijken en hoppa, succes gegarandeerd. Het is een gave en het maakt zijn boeken zo ontzettend betrouwbaar.

Betrouwbare receptuur

Naast dat de recepten kloppen zijn ze ook gewoon altijd te maken. Door ieder niveau. Want geloof me als mijn lieve vent en dochter samen, zonder een foutje te maken, héérlijke stroopkoeken kunnen bakken, dan kan iedereen het. En voor iemand die niet zo’n zoetekauw is als ik, maar niet genoeg van deze koeken kon krijgen kan ik je alleen maar aanraden de keuken in te gaan.

Overigens staan in dit ‘best of’ bakboek van Rutger meer dan alleen zoete recepten. Er is ook ruimte voor broodrecepten én hartige recepten Waaronder deze manchegokoekjes, die ik maakte uit een van zijn eerdere boeken en die nog altijd goddelijk zijn.

koeken

Heb je nog geen enkel boek van Rutger, dan wil je dit boek sowieso hebben. Heb je ze allemaal al, dan is dit een geweldig boek om cadeau te geven en voor iedereen die volop keuze wil hebben in receptuur om aan het bakken te gaan is dit ook echt een aanrader.

Het recept van de stroopkoeken vind je hier. Voor alle andere recepten gewoon lekker zelf het boek aanschaffen! Rutger bakt de 100 allerbeste recepten is uitgegeven door Carrera Culinair, kost € 29,99 en is te koop in de boekhandel of online.

Gepubliceerd op 7 september 2020


2 reacties

  1. Leondra schreef:

    Hoi Susan, leuke recensie, er is alleen wat mis met de link, want als ik er op klik, kom ik wel bij bol maar niet op de juiste pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!