Vegan Japaneasy – reviewVegan kookboeken zijn steeds meer ook voor mainstream gebruik. Voor de Japanse keuken is er Vegan Japaneasy, en dat is een echte aanrader.

Zeker als je van Japans eten kookt, maar geen vlees/vis of andere dierlijke producten wilt gebruiken. Niet alleen is het boek werkelijk práchtig vormgegeven, het is ook multi inzetbaar. Want naast heel veel gerechten vind je er ook heel veel basisrecepten in.

Met die basis begint het boek. Wat heb je nodig om vegan Japans te koken. Gek genoeg eigenlijk bijna hetzelfde als wat je nodig hebt om niet vegan te koken. Maar daarna komen de trucjes om bekende Japanse ingrediënten als dashi volledig zelf én vegan te maken.

Vegan Japans kookboek

Auteur van het Japanse vegan kookboek is Tim Anderson. Die komt  overigens niet uit Japan, maar uit de VS. Anderson woonde wel twee jaar in Japan om de Japanse keuken te bestuderen. De man heeft gevoel voor humeur en dat die niet verloren gaat in de vertaling is knap! Per recept wordt aangegeven wat de moeilijkheidsgraad is. Anderson wil vooral laten zien hoe easy de gerechten zijn. En toegegeven, alles ziet er behoorlijk maakbaar uit!

Na de basis is het tijd om de keuken in te gaan. Er zijn recepten voor snacks, voor hoofdgerechten, voor hoofdgerechten met rijst en noedels en voor nagerechten en drankjes. Behoorlijk divers dus! Ook in het type gerechten, want Anderson schuwt niet om een crossover tussen gerechten te maken. Japanse noodles met pesto, of een Franse uiensoep.

katsu curry vegan

Vegan Japaneasy

Wat Vegan Japaneasy ook echt aangenaam maakt is de fotografie. Werkelijk prachtig! Daardoor wil je ieder gerecht eigenlijk gewoon meteen maken. Alles ziet er even lekker uit. Dus ja, Vegan Japaneasy is echt een aanrader. Zeker als je van de Japanse keuken houdt. Of je nu vegan bent of niet. Want nergens, anders dan op de kaft, heb je het gevoel dat je met een vegan kookboek te maken hebt.

Dit is simpelweg een Japans kookboek, met heerlijke recepten erin waar toevallig geen dieren aan te pas komen. Eigenlijk precies zoals Anderson zelf, die ook in de intro aangeeft geen échte vegan te zijn maar toevallig wel heel veel vegan te koken.

De bloemkool katsu curry die in het boek staat (en die je hierboven ziet) was het recept waarvan ik meteen aansloeg. Kip katsu is al geweldig, maar om dat met bloemkool te maken vind ik werkelijk briljant slim. Dat recept deel ik dan ook graag vandaag met jullie.

Vegan Japaneasy is in Nederland uitgegeven door Good Cook, kost €25,95 en is in de boekhandel en online te koop.

Gepubliceerd op 3 maart 2021


1 reactie

  1. Maaike schreef:

    Klinkt als een feestje! Ik ken de Japanse keuken eigenlijk niet, maar door je review en het feit dat de recepten Vegan zijn, klinkt dit boek als een waanzinnige aanvulling op mijn collectie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 december 2022
cadeatips
 
Feestdagen special – kookboeken tips

Er verschijnen jaarlijks zoveel prachtige kookboeken. Ik heb een aantal tips voor je van boeken die perfect zijn als cadeau!
11 november 2022
Susan Aretz
 
Hardop dromen, het werkt!

Als ik íets geleerd heb is dat je je dromen zoveel mogelijk hardop moet uitspreken. En weet je wat... dan komen ze ook nog eens uit!
9 november 2022
OTK extra lekker
 
Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker – review

Gaat dit het eerste Ottolenghi boek zijn waar ik gillend enthousiast over ben? Ik ga het je nú vertellen!
4 november 2022
Susan Aretz
 
Susan Aretz bij Boom Chicago

Ik heb er een handje van, om mijn comfortzone een stukje uit te dagen. Maar ik heb nu toch weer ergens ja op gezegd... Hallo Boom Chicago!
2 november 2022
kerstboom en kat
 
Wat doen we met kerst

Een vraag die velen bezighoudt. Zeker als je een site hebt met recepten is het logisch om ook kerstrecepten te delen. Dit doe ik dit jaar met kerst.
29 september 2022
Altijd borreltijd lancering
 
Lancering Altijd borreltijd

Daar is ‘ie dan. Altijd borreltijd werd gisteren in het Andaz Amsterdam gelanceerd. En wat voor een lancering!