Vegan Japaneasy – reviewVegan kookboeken zijn steeds meer ook voor mainstream gebruik. Voor de Japanse keuken is er Vegan Japaneasy, en dat is een echte aanrader.

Zeker als je van Japans eten kookt, maar geen vlees/vis of andere dierlijke producten wilt gebruiken. Niet alleen is het boek werkelijk práchtig vormgegeven, het is ook multi inzetbaar. Want naast heel veel gerechten vind je er ook heel veel basisrecepten in.

Met die basis begint het boek. Wat heb je nodig om vegan Japans te koken. Gek genoeg eigenlijk bijna hetzelfde als wat je nodig hebt om niet vegan te koken. Maar daarna komen de trucjes om bekende Japanse ingrediënten als dashi volledig zelf én vegan te maken.

Vegan Japans kookboek

Auteur van het Japanse vegan kookboek is Tim Anderson. Die komt  overigens niet uit Japan, maar uit de VS. Anderson woonde wel twee jaar in Japan om de Japanse keuken te bestuderen. De man heeft gevoel voor humeur en dat die niet verloren gaat in de vertaling is knap! Per recept wordt aangegeven wat de moeilijkheidsgraad is. Anderson wil vooral laten zien hoe easy de gerechten zijn. En toegegeven, alles ziet er behoorlijk maakbaar uit!

Na de basis is het tijd om de keuken in te gaan. Er zijn recepten voor snacks, voor hoofdgerechten, voor hoofdgerechten met rijst en noedels en voor nagerechten en drankjes. Behoorlijk divers dus! Ook in het type gerechten, want Anderson schuwt niet om een crossover tussen gerechten te maken. Japanse noodles met pesto, of een Franse uiensoep.

katsu curry vegan

Vegan Japaneasy

Wat Vegan Japaneasy ook echt aangenaam maakt is de fotografie. Werkelijk prachtig! Daardoor wil je ieder gerecht eigenlijk gewoon meteen maken. Alles ziet er even lekker uit. Dus ja, Vegan Japaneasy is echt een aanrader. Zeker als je van de Japanse keuken houdt. Of je nu vegan bent of niet. Want nergens, anders dan op de kaft, heb je het gevoel dat je met een vegan kookboek te maken hebt.

Dit is simpelweg een Japans kookboek, met heerlijke recepten erin waar toevallig geen dieren aan te pas komen. Eigenlijk precies zoals Anderson zelf, die ook in de intro aangeeft geen échte vegan te zijn maar toevallig wel heel veel vegan te koken.

De bloemkool katsu curry die in het boek staat (en die je hierboven ziet) was het recept waarvan ik meteen aansloeg. Kip katsu is al geweldig, maar om dat met bloemkool te maken vind ik werkelijk briljant slim. Dat recept deel ik dan ook graag vandaag met jullie.

Vegan Japaneasy is in Nederland uitgegeven door Good Cook, kost €25,95 en is in de boekhandel en online te koop.

Gepubliceerd op 3 maart 2021


1 reactie

  1. Maaike schreef:

    Klinkt als een feestje! Ik ken de Japanse keuken eigenlijk niet, maar door je review en het feit dat de recepten Vegan zijn, klinkt dit boek als een waanzinnige aanvulling op mijn collectie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 april 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
17 april 2023
middelbare school kiezen
 
Een middelbare school kiezen

Hoe kies je een middelbare school? Welke middelbare school past er bij jouw kind. Wij kozen voor een totaal ander schoolsysteem dan gemiddeld.
30 maart 2023
 
Japaneasy Bowls & Bento

Uitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.