NomNomNom van Dorothy PorkerDat NomNomNom een nominatie heeft voor Gouden Kookboek zegt denk ik al wel genoeg. Stadsgenoot Mieke, ook wel bekend als Dorothy Porker, schreef een one of a kind kookboek.

Normaliter krijg ik de zenuwen ervan als mensen nomnomnom zeggen, maar in het geval van het kookboek van Porker snap je waarom dat in dit geval wél werkt. Niet alleen haar receptuur is verrassend, haar fotografie is dat helemaal.

Dit is een je houdt ervan of je niet kookboek. Want een tussenweg is er niet. Over the top fotografie (hallo Bob Rosti) en recepten met titels als Angry Asian Man tosti. Ik bedoel maar.

Toût culinair Nederland is dol op Porker. Het voorwoord is van Vanja van der Leeden (o.a. Indorock). En op de achterkant van het boek prijken aanbevelingen van onder meer Hiske Versprille en Ronald Giphart. Kortom, de lat ligt hoog.

Nu heb ik het genoegen dat ik Mieke al even ken. Vooral via social media overigens, waar je haar kunt vinden onder de naam Vette Sletten. Haar ‘real life’ karakter is een enorm contrast tot het uitbundige alter ego in haar boek. Mooi vind ik dat. Want het betekent dat ook haar uitbundige, extraverte kant een kans krijgt om te shinen. En uitbundig en extravert is haar boek zeker.

Bulgogi nacho’s uit NomNomNom

Ik liet mijn wederhelft een recept kiezen om te maken. Bulgogi nacho’s werden het. Daarna een DM’tje van Mieke “ze zijn wel zout hoor”Dat bleek alleszins mee te vallen. Misschien ook omdat ik ze tijdens de borrelmiddag serveerde, begeleid door een Margarita 😉

Het recept is super goed te volgen. Alle stappen staan in volgorde aangegeven. Veel recepten eindigen met suggesties om nét iets anders te doen met het oorspronkelijke recept. Ik hou ervan.

Zijn het allemaal recepten die je thuis gaat maken? Vast niet. Maar hallo, rendang bitterballen, hallo patatje Californië. Oh ja, en buikspek met bao’s. Er staan volop recepten in die prima op je vaste repertoire kunnen.

Fotografie NomNomNom

Laat je verrassen door de fotografie in NomNomNom. Kijk er ook even door heen, want nee het is geen weerspiegeling van hoe je gerecht eruit komt te zien. Als je dat handig vindt, is dit niet een boek voor jou. Maar ben je een beetje ervaren in de keuken dan ga je héél blij worden van NomNomNom. En vergeef ik het je zelfs als je dat na het eten van de Bulgogi nacho’s roept…

NomNomNom van Dorothy Porker is uitgegeven door Fontaine Uitgevers, is in de online én echte boekhandel te koop en kost €  24,99

Het recept van de bulgogi nacho’s vind je inmiddels op de site. Echt een aanrader!

NomNomNom nominatie Gouden Kookboek

Binnenkort zal duidelijk worden of de nominatie van NomNomNom op de longlist voor het Gouden Kookboek wordt omgezet tot een nominatie op de shortlist en daarmee kans maakt op de titel Gouden Kookboek.

Gepubliceerd op 15 oktober 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022
1 december 2022
cadeatips
 
Feestdagen special – kookboeken tips

Er verschijnen jaarlijks zoveel prachtige kookboeken. Ik heb een aantal tips voor je van boeken die perfect zijn als cadeau!
11 november 2022
Susan Aretz
 
Hardop dromen, het werkt!

Als ik íets geleerd heb is dat je je dromen zoveel mogelijk hardop moet uitspreken. En weet je wat... dan komen ze ook nog eens uit!
9 november 2022
OTK extra lekker
 
Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker – review

Gaat dit het eerste Ottolenghi boek zijn waar ik gillend enthousiast over ben? Ik ga het je nú vertellen!