NomNomNom van Dorothy Porker

Dat NomNomNom een nominatie heeft voor Gouden Kookboek zegt denk ik al wel genoeg. Stadsgenoot Mieke, ook wel bekend als Dorothy Porker, schreef een one of a kind kookboek.
Normaliter krijg ik de zenuwen ervan als mensen nomnomnom zeggen, maar in het geval van het kookboek van Porker snap je waarom dat in dit geval wél werkt. Niet alleen haar receptuur is verrassend, haar fotografie is dat helemaal.
Dit is een je houdt ervan of je niet kookboek. Want een tussenweg is er niet. Over the top fotografie (hallo Bob Rosti) en recepten met titels als Angry Asian Man tosti. Ik bedoel maar.
Toût culinair Nederland is dol op Porker. Het voorwoord is van Vanja van der Leeden (o.a. Indorock). En op de achterkant van het boek prijken aanbevelingen van onder meer Hiske Versprille en Ronald Giphart. Kortom, de lat ligt hoog.
Nu heb ik het genoegen dat ik Mieke al even ken. Vooral via social media overigens, waar je haar kunt vinden onder de naam Vette Sletten. Haar ‘real life’ karakter is een enorm contrast tot het uitbundige alter ego in haar boek. Mooi vind ik dat. Want het betekent dat ook haar uitbundige, extraverte kant een kans krijgt om te shinen. En uitbundig en extravert is haar boek zeker.
Bulgogi nacho’s uit NomNomNom
Ik liet mijn wederhelft een recept kiezen om te maken. Bulgogi nacho’s werden het. Daarna een DM’tje van Mieke “ze zijn wel zout hoor”Dat bleek alleszins mee te vallen. Misschien ook omdat ik ze tijdens de borrelmiddag serveerde, begeleid door een Margarita 😉
Het recept is super goed te volgen. Alle stappen staan in volgorde aangegeven. Veel recepten eindigen met suggesties om nét iets anders te doen met het oorspronkelijke recept. Ik hou ervan.
Zijn het allemaal recepten die je thuis gaat maken? Vast niet. Maar hallo, rendang bitterballen, hallo patatje Californië. Oh ja, en buikspek met bao’s. Er staan volop recepten in die prima op je vaste repertoire kunnen.
Fotografie NomNomNom
Laat je verrassen door de fotografie in NomNomNom. Kijk er ook even door heen, want nee het is geen weerspiegeling van hoe je gerecht eruit komt te zien. Als je dat handig vindt, is dit niet een boek voor jou. Maar ben je een beetje ervaren in de keuken dan ga je héél blij worden van NomNomNom. En vergeef ik het je zelfs als je dat na het eten van de Bulgogi nacho’s roept…
NomNomNom van Dorothy Porker is uitgegeven door Fontaine Uitgevers, is in de online én echte boekhandel te koop en kost € 24,99
Het recept van de bulgogi nacho’s vind je inmiddels op de site. Echt een aanrader!
NomNomNom nominatie Gouden Kookboek
Binnenkort zal duidelijk worden of de nominatie van NomNomNom op de longlist voor het Gouden Kookboek wordt omgezet tot een nominatie op de shortlist en daarmee kans maakt op de titel Gouden Kookboek.
Gepubliceerd op 15 oktober 2021