Vietnamees van Uyen LuuMakkelijke, authentieke Vietnamese recepten in een werkelijk prachtig kookboek. Daar moést ik natuurlijk voor jullie mee aan de slag.

Want de Vietnamese keuken is een keuken waar ik dól op ben. Dus kom maar door met die makkelijke recepten. Iets waar ik Vietnamese recepten over het algemeen niet direct mee associeer. Voor wie de keuken nog niet kent start het boek met een intro en keukentips voor een basis voorraadkast.

Recepten in Vietnamees

De recepten in Vietnamees zijn ingedeeld in; gerechten om met rijst te eten, groenten om te delen, salades op Vietnamese wijze, feestmaaltijden, hemelse noedelsoepen, snelle doordeweekse maaltijden en zoete dingen. Behoorlijk gevarieerd dus!

Wat ik te gek vind is dat bij de recepten vermeld staat hoe lang van te voren je een gerecht kunt maken. Sommige Vietnamese gerechten vragen wat langer qua tijd, dan is het top om dat bijvoorbeeld in het weekend al te kunnen maken.

Er zijn volop vlees, kip en visgerechten in het boek maar te gek is ook het aparte groentehoofdstuk, maar volop heerlijke Vietnamese groenterecepten. Daar waar het misschien lastig is om een bepaald ingrediënt te vinden, worden er volop suggesties gegeven voor gangbaardere varianten. Het maakt het daardoor echt een heel toegankelijk boek.

De fotografie in Vietnamees is simpel, maar prachtig. Ik hou ervan. Je ziet het gerecht goed, je krijgt er trek van. Alles wat een goede foodfoto moet zijn. Maar boven alles is de combi met de recepten zodanig dat je heel veel wilt koken uit Vietnamees, en daar is een kookboek uiteindelijk voor.

Vietnamese noedels

Snelle doordeweekse Vietnamese maaltijden

Niet alle Vietnamese recepten kosten heel veel tijd. Alleen het hoofdstuk Snelle doordeweekse maaltijden is al een reden om dit boek aan te schaffen. Wil je zelf je mie maken, prima. Maar met gekochte mie kan een maaltijd in minder dan een half uur op tafel staan. Daar word ik héél blij van.

Wat ik grappig vond in het recept dat ik uit Vietnamees maakte is dat die behoorlijk fusion leek. Parmezaanse kaas in een Vietnamees recept is niet iets wat ik direct had verwacht. Maar het pakte echt ongelofelijk goed uit. Het hele recept stond in no time op tafel en was even snel weer verdwenen. Het recept van deze eiermie met tomaat staat voor je op de site.

Vietnamees Uyen Luu

Wil je de Vietnamese keuken op een laagdrempelige manier ontdekken dan is Vietnamees van Uyen Luu je perfecte metgezel. Zorg voor een basisvoorraad aan ingrediënten en je kunt al heel snel aan de start. Daarnaast is Vietnamees van Uyen Luu simpelweg een prachtig boek om in de kast te hebben staan. Het boek is uitgegeven door Good Cook, kost € 25,95 en is in de online en fysieke boekwinkel te koop.

Gepubliceerd op 19 oktober 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!