Vietnamees van Uyen LuuMakkelijke, authentieke Vietnamese recepten in een werkelijk prachtig kookboek. Daar moést ik natuurlijk voor jullie mee aan de slag.

Want de Vietnamese keuken is een keuken waar ik dól op ben. Dus kom maar door met die makkelijke recepten. Iets waar ik Vietnamese recepten over het algemeen niet direct mee associeer. Voor wie de keuken nog niet kent start het boek met een intro en keukentips voor een basis voorraadkast.

Recepten in Vietnamees

De recepten in Vietnamees zijn ingedeeld in; gerechten om met rijst te eten, groenten om te delen, salades op Vietnamese wijze, feestmaaltijden, hemelse noedelsoepen, snelle doordeweekse maaltijden en zoete dingen. Behoorlijk gevarieerd dus!

Wat ik te gek vind is dat bij de recepten vermeld staat hoe lang van te voren je een gerecht kunt maken. Sommige Vietnamese gerechten vragen wat langer qua tijd, dan is het top om dat bijvoorbeeld in het weekend al te kunnen maken.

Er zijn volop vlees, kip en visgerechten in het boek maar te gek is ook het aparte groentehoofdstuk, maar volop heerlijke Vietnamese groenterecepten. Daar waar het misschien lastig is om een bepaald ingrediënt te vinden, worden er volop suggesties gegeven voor gangbaardere varianten. Het maakt het daardoor echt een heel toegankelijk boek.

De fotografie in Vietnamees is simpel, maar prachtig. Ik hou ervan. Je ziet het gerecht goed, je krijgt er trek van. Alles wat een goede foodfoto moet zijn. Maar boven alles is de combi met de recepten zodanig dat je heel veel wilt koken uit Vietnamees, en daar is een kookboek uiteindelijk voor.

Vietnamese noedels

Snelle doordeweekse Vietnamese maaltijden

Niet alle Vietnamese recepten kosten heel veel tijd. Alleen het hoofdstuk Snelle doordeweekse maaltijden is al een reden om dit boek aan te schaffen. Wil je zelf je mie maken, prima. Maar met gekochte mie kan een maaltijd in minder dan een half uur op tafel staan. Daar word ik héél blij van.

Wat ik grappig vond in het recept dat ik uit Vietnamees maakte is dat die behoorlijk fusion leek. Parmezaanse kaas in een Vietnamees recept is niet iets wat ik direct had verwacht. Maar het pakte echt ongelofelijk goed uit. Het hele recept stond in no time op tafel en was even snel weer verdwenen. Het recept van deze eiermie met tomaat staat voor je op de site.

Vietnamees Uyen Luu

Wil je de Vietnamese keuken op een laagdrempelige manier ontdekken dan is Vietnamees van Uyen Luu je perfecte metgezel. Zorg voor een basisvoorraad aan ingrediënten en je kunt al heel snel aan de start. Daarnaast is Vietnamees van Uyen Luu simpelweg een prachtig boek om in de kast te hebben staan. Het boek is uitgegeven door Good Cook, kost € 25,95 en is in de online en fysieke boekwinkel te koop.

Gepubliceerd op 19 oktober 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022
1 december 2022
cadeatips
 
Feestdagen special – kookboeken tips

Er verschijnen jaarlijks zoveel prachtige kookboeken. Ik heb een aantal tips voor je van boeken die perfect zijn als cadeau!
11 november 2022
Susan Aretz
 
Hardop dromen, het werkt!

Als ik íets geleerd heb is dat je je dromen zoveel mogelijk hardop moet uitspreken. En weet je wat... dan komen ze ook nog eens uit!
9 november 2022
OTK extra lekker
 
Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker – review

Gaat dit het eerste Ottolenghi boek zijn waar ik gillend enthousiast over ben? Ik ga het je nú vertellen!