London Loy Mijn recepten – reviewHet allereerste kookboek van London Loy is verschenen. Mijn recepten heet het. Met als ondertitel Van appeltaart tot saotosoep. Het is voor het eerst in tijden dat ik weer zelf een kookboek kocht. Meestal krijg ik ze van de uitgever, zodat ik een review kan schrijven. Dat ik deze zelf kocht heeft een reden, ik interview London binnenkort voor een nieuwe interviewreeks op de site. En een kleine spoiler vooraf aan deze review: het boek is iedere euro waard!

London Loy is inmiddels geen onbekende meer. Hij kookt bij Koffietijd, maakte samen met Miljuschka programma’s op 24 Kitchen maar stond ook in menig restaurantkeuken. Loy heeft een volledig eigen stijl qua koken. Traditioneel, maar wel met zijn eigen touch. Iets dat ook in zijn boek terug komt.

Mijn recepten London Loy

Het kookboek is een bundeling van persoonlijke recepten. Een mix aan culturele invloeden, met als basis de Surinaamse keuken. Hoewel je die ook weer niet 100% Surinaams kunt noemen, aangezien de Surinaamse keuken een smeltkroes is van invloeden. Maar daarover later in het interview meer.

Het boek is verdeeld in zeven hoofdstukken; basisrecepten, smaakmakers, vegetarisch, vlees, vis, zoet en drankjes. In totaal meer dan 200 bladzijdes aan recepten. Recepten die je wellicht voor een eerste keer maakt, als je niet bekend bent met de keuken van London Loy.

Wat ik heerlijk vind zijn de introducties van veel van de recepten. Je gaat mee in de wereld van London. Kleurrijk, smaakvol, bomvol herinneringen. Alles wat eten hoort te zijn.

Surinaamse recepten à la London Loy

Voor mij is de Surinaamse keuken nog redelijk onontgonnen terrein, maar wel een keuken die ik lekker vind. Maar onbekend maakt ook onbemind, dus haal ik het vaak af in plaats van het zelf te maken. Super fijn dus dat de recepten van London nu een handvat zijn om zelf aan de slag te gaan En dat deed ik!

saoto

Ik maakte onder meer de pindasoep uit het boek. Natuurlijk ook de saotosoep (een van mijn lievelingssoepen!) maar we maakten ook het Gemberbier en de gefermenteerde ananasdrank. Daarnaast heb ik inmiddels ook alles in huis om de Bruine Bonen met Rijst en de tempeh curry te maken.

Recepten London Loy

De recepten zijn goed te volgen, maar soms zou nét iets meer informatie handig zijn. Zeker als de keuken nog niet bekend terrein voor je is. Is de kruidnagel voor het gemberbier nou de hele kruidnagel of de gemalen variant? Het kan namelijk nét het verschil maken in het resultaat. Dus soms is het even goed opletten en je gezond verstand gebruiken.

De pindasoep die ik maakte was werkelijk verrukkelijk. Geen lichte maaltijd overigens (1,5 pot pindakaas!) maar omdat ik een pikante Surinaamse pindakaas uit de toko gebruikte was ‘ie wel echt fantastisch lekker! Hetzelfde geldt voor de saotosoep. Die heb ik nu toch al op heel veel verschillende manieren gemaakt, het is en blijft een favoriet. Het recept van London was ook weer genoeg voor meerdere keren genieten.

gemberbier

Het recept voor het gemberbier, dat werd gemaakt door manlief, deel ik trouwens graag met je. Het is een recept voor siroop. Dus leng het aan met spuitwater en lekker wat ijs voor een verfrissend zomers drankje. Het recept vind je hier.

Heerlijk boek

Mijn recepten van London Loy is een heerlijk boek. Het is persoonlijk, rauw (de fotografie is echt te gek ook!) daagt je uit, als je deze keuken nog niet goed kent, maar neemt je mee aan de hand zodat het resultaat goed maakbare recepten zijn, die het tripje naar de toko meer dan goed maken.

Mijn recepten van London Loy is uitgegeven door Carrera Culinair, kost € 31,99 en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 2 augustus 2020


2 reacties

  1. Ag ongA lok schreef:

    Ook wilde graag het recept van bruinebonen met rijst in de philipsairfryer geheel volgens London loy zoals gezien op tv

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]