London Loy Mijn recepten – reviewHet allereerste kookboek van London Loy is verschenen. Mijn recepten heet het. Met als ondertitel Van appeltaart tot saotosoep. Het is voor het eerst in tijden dat ik weer zelf een kookboek kocht. Meestal krijg ik ze van de uitgever, zodat ik een review kan schrijven. Dat ik deze zelf kocht heeft een reden, ik interview London binnenkort voor een nieuwe interviewreeks op de site. En een kleine spoiler vooraf aan deze review: het boek is iedere euro waard!

London Loy is inmiddels geen onbekende meer. Hij kookt bij Koffietijd, maakte samen met Miljuschka programma’s op 24 Kitchen maar stond ook in menig restaurantkeuken. Loy heeft een volledig eigen stijl qua koken. Traditioneel, maar wel met zijn eigen touch. Iets dat ook in zijn boek terug komt.

Mijn recepten London Loy

Het kookboek is een bundeling van persoonlijke recepten. Een mix aan culturele invloeden, met als basis de Surinaamse keuken. Hoewel je die ook weer niet 100% Surinaams kunt noemen, aangezien de Surinaamse keuken een smeltkroes is van invloeden. Maar daarover later in het interview meer.

Het boek is verdeeld in zeven hoofdstukken; basisrecepten, smaakmakers, vegetarisch, vlees, vis, zoet en drankjes. In totaal meer dan 200 bladzijdes aan recepten. Recepten die je wellicht voor een eerste keer maakt, als je niet bekend bent met de keuken van London Loy.

Wat ik heerlijk vind zijn de introducties van veel van de recepten. Je gaat mee in de wereld van London. Kleurrijk, smaakvol, bomvol herinneringen. Alles wat eten hoort te zijn.

Surinaamse recepten à la London Loy

Voor mij is de Surinaamse keuken nog redelijk onontgonnen terrein, maar wel een keuken die ik lekker vind. Maar onbekend maakt ook onbemind, dus haal ik het vaak af in plaats van het zelf te maken. Super fijn dus dat de recepten van London nu een handvat zijn om zelf aan de slag te gaan En dat deed ik!

saoto

Ik maakte onder meer de pindasoep uit het boek. Natuurlijk ook de saotosoep (een van mijn lievelingssoepen!) maar we maakten ook het Gemberbier en de gefermenteerde ananasdrank. Daarnaast heb ik inmiddels ook alles in huis om de Bruine Bonen met Rijst en de tempeh curry te maken.

Recepten London Loy

De recepten zijn goed te volgen, maar soms zou nét iets meer informatie handig zijn. Zeker als de keuken nog niet bekend terrein voor je is. Is de kruidnagel voor het gemberbier nou de hele kruidnagel of de gemalen variant? Het kan namelijk nét het verschil maken in het resultaat. Dus soms is het even goed opletten en je gezond verstand gebruiken.

De pindasoep die ik maakte was werkelijk verrukkelijk. Geen lichte maaltijd overigens (1,5 pot pindakaas!) maar omdat ik een pikante Surinaamse pindakaas uit de toko gebruikte was ‘ie wel echt fantastisch lekker! Hetzelfde geldt voor de saotosoep. Die heb ik nu toch al op heel veel verschillende manieren gemaakt, het is en blijft een favoriet. Het recept van London was ook weer genoeg voor meerdere keren genieten.

gemberbier

Het recept voor het gemberbier, dat werd gemaakt door manlief, deel ik trouwens graag met je. Het is een recept voor siroop. Dus leng het aan met spuitwater en lekker wat ijs voor een verfrissend zomers drankje. Het recept vind je hier.

Heerlijk boek

Mijn recepten van London Loy is een heerlijk boek. Het is persoonlijk, rauw (de fotografie is echt te gek ook!) daagt je uit, als je deze keuken nog niet goed kent, maar neemt je mee aan de hand zodat het resultaat goed maakbare recepten zijn, die het tripje naar de toko meer dan goed maken.

Mijn recepten van London Loy is uitgegeven door Carrera Culinair, kost € 31,99 en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 2 augustus 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 augustus 2020
 
GESLOTEN – Win Tony’s Unlimited repen

Je kunt niet meer meedoen. De winnaars van de winactie hebben persoonlijk bericht ontvangen.
1 augustus 2020
Susan Aretz
 
De maand van Susan – juli

De zomer is vaak rustiger, maar juli was dit keer een uitzondering. Met helaas ook een onverwacht dieptepunt. Ik neem je mee achter de schermen.
19 juli 2020
 
3 succesfactoren voor plezier in sporten

Drie maanden personal training, niet langer. Dat was het plan. We zijn bijna een jaar verder! Ik ontdekte 3 succesfactoren voor plezier in sporten.
13 juli 2020
 
Sponsored content of niet?

Is een artikel dat je leest sponsored content of niet? Tijd om voor eens en voor altijd uit te leggen hoe dit voor mij en op deze site werkt!
10 juli 2020
East Nomads glamping
 
GESLOTEN – Kamperen in de Achterhoek, maar dan anders

De winactie is gesloten en de winnaar heeft inmiddels persoonlijk bericht gehad.
10 juli 2020
Susan Aretz rockt
 
Een maatje meer rockt!

Ik draag kleding met een maatje meer, want maat 40-42 is blijkbaar de gemiddelde maat. Die heb ik niet. Is dat erg? Dit is mijn persoonlijke verhaal.