Burgers & BBQ bites is het 6e BBQ boek van Jord AlthuizenBurgers & BBQ bites van Jord Althuizen

Ook deze review kan ik eigenlijk in één zin samenvatten; hij flikt het gewoon wéér! En ja dat riep ik de vorige reviews ook al. Maar ook dit zesde BBQ boek van Jord is een lust voor het oog en een feest qua recepten. En ja, het voegt zeker iets toe op de vorige boeken die hij schreef. De recepten in dit boek zijn in de meeste gevallen makkelijker dan zijn vorige boeken. Maar er is nog steeds zoveel variatie dat je eigenlijk niet weet met welk recept je als eerste wilt beginnen.

Recepten in Burgers & BBQ bites

Wil je shakes of cocktails, dan ben je voorin het boek meteen al blij. Wij maakten de Gin Fiz cucumber cooler (het recept deel ik hier met je) en ik weet nu al dat we er een nieuwe zomerfavoriet bij hebben. Maar het hoofdstuk Burgers & Buns is ook om je vingers bij af te likken! Of je ze allemaal net zo royaal gaat beleggen als Jord je laat zien laat ik even aan jou. Maar al met de helft van de toppings heb je een heerlijke burger op je bord liggen. Wij maakten een iets minder volle versie van de Tex Mex burger en hij was nog steeds even heerlijk!

Chili Cheese dogs

Uit datzelfde Burgers & Buns hoofdstuk maakten we ook de Chili Cheese Dogs (zie de foto uit het boek hierboven). Dat recept alleen al is reden genoeg om het boek aan te schaffen. Mijn hemel wat lekker. De chili rook je op een indirecte BBQ, en hoewel wij ruim minder chilipoeder gebruikten dan in het recept was het nog steeds heerlijk spicy. Echt een aanrader! Je maakt trouwens aanzienlijk meer dan je voor de hotdogs nodig hebt. Geen straf, we hebben de restjes gebruikt voor een Mexicaanse roerbak de dag erna.

Tasty Taco’s

Wat ik ook tof vind is dat een aantal niet zo voor de hand liggende BBQ recepten in het boek staan. Zo is er een heel hoofdstuk dat gaat over taco’s. Van Koreaanse Bulgogi taco’s tot tostado’s en van nacho’s tot taquito’s. Super origineel en alles ziet er even verrukkelijk uit!

Fotografie van Remko Kraaijeveld

Net als alle andere boeken is het overgrote deel van de fotografie ook in dit boek van Remko Kraaijeveld. Nog vuriger dan anders lijkt het wel. Maar het draagt in alle opzichten ook nu weer bij aan de beleving van het boek. Alles ziet er even watertandend lekker uit.

BBQ boek dat in je kast moet

Tja, ik zei het al. Hij flikt het gewoon wéér. Niets dan respect als je zes zulk verschillende BBQ boeken maakt, en je bij ieder boek denkt ‘ik wil het allemaal maken!’ Hulde Jord voor weer een fantastisch BBQ boek, waarvan ik vermoed dat er weer héél veel verkocht gaan worden. Je hebt het verdiend!

Burgers & BBQ bites van Jord Althuizen wordt uitgegeven door Kosmos uitgevers, kost € 22,50 en is online (klik hier) en in de lokale boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 14 april 2020


1 reactie

  1. Joseph schreef:

    Wat een leuk boek, krijg al zin in de zomer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!