Burgers & BBQ bites is het 6e BBQ boek van Jord AlthuizenBurgers & BBQ bites van Jord Althuizen

Ook deze review kan ik eigenlijk in één zin samenvatten; hij flikt het gewoon wéér! En ja dat riep ik de vorige reviews ook al. Maar ook dit zesde BBQ boek van Jord is een lust voor het oog en een feest qua recepten. En ja, het voegt zeker iets toe op de vorige boeken die hij schreef. De recepten in dit boek zijn in de meeste gevallen makkelijker dan zijn vorige boeken. Maar er is nog steeds zoveel variatie dat je eigenlijk niet weet met welk recept je als eerste wilt beginnen.

Recepten in Burgers & BBQ bites

Wil je shakes of cocktails, dan ben je voorin het boek meteen al blij. Wij maakten de Gin Fiz cucumber cooler (het recept deel ik hier met je) en ik weet nu al dat we er een nieuwe zomerfavoriet bij hebben. Maar het hoofdstuk Burgers & Buns is ook om je vingers bij af te likken! Of je ze allemaal net zo royaal gaat beleggen als Jord je laat zien laat ik even aan jou. Maar al met de helft van de toppings heb je een heerlijke burger op je bord liggen. Wij maakten een iets minder volle versie van de Tex Mex burger en hij was nog steeds even heerlijk!

Chili Cheese dogs

Uit datzelfde Burgers & Buns hoofdstuk maakten we ook de Chili Cheese Dogs (zie de foto uit het boek hierboven). Dat recept alleen al is reden genoeg om het boek aan te schaffen. Mijn hemel wat lekker. De chili rook je op een indirecte BBQ, en hoewel wij ruim minder chilipoeder gebruikten dan in het recept was het nog steeds heerlijk spicy. Echt een aanrader! Je maakt trouwens aanzienlijk meer dan je voor de hotdogs nodig hebt. Geen straf, we hebben de restjes gebruikt voor een Mexicaanse roerbak de dag erna.

Tasty Taco’s

Wat ik ook tof vind is dat een aantal niet zo voor de hand liggende BBQ recepten in het boek staan. Zo is er een heel hoofdstuk dat gaat over taco’s. Van Koreaanse Bulgogi taco’s tot tostado’s en van nacho’s tot taquito’s. Super origineel en alles ziet er even verrukkelijk uit!

Fotografie van Remko Kraaijeveld

Net als alle andere boeken is het overgrote deel van de fotografie ook in dit boek van Remko Kraaijeveld. Nog vuriger dan anders lijkt het wel. Maar het draagt in alle opzichten ook nu weer bij aan de beleving van het boek. Alles ziet er even watertandend lekker uit.

BBQ boek dat in je kast moet

Tja, ik zei het al. Hij flikt het gewoon wéér. Niets dan respect als je zes zulk verschillende BBQ boeken maakt, en je bij ieder boek denkt ‘ik wil het allemaal maken!’ Hulde Jord voor weer een fantastisch BBQ boek, waarvan ik vermoed dat er weer héél veel verkocht gaan worden. Je hebt het verdiend!

Burgers & BBQ bites van Jord Althuizen wordt uitgegeven door Kosmos uitgevers, kost € 22,50 en is online (klik hier) en in de lokale boekhandel te koop.


1 reactie

  1. Joseph schreef:

    Wat een leuk boek, krijg al zin in de zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2020
 
Een pakket vol lekkers van Nairn’s

Ik mag twee mensen blij maken met een pakket heerlijke koekjes en crackertjes van Nairn's
27 mei 2020
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit – editie I

Terug van weggeweest; een overzicht van toffe nieuwe merken en producten. In deze eerste editie toffe ijsjes, zelf cocosballen bakken of koop je je kinderkoekjes liever kant & klaar.
25 mei 2020
 
GESLOTEN – Win een maand Oot granola

De winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen. Maar hou de site ook de komende dagen weer goed in de gaten...
22 mei 2020
Susan Aretz Wat eten we Net 5
 
Onze 10e week thuis – Corona update

Ik heb even getwijfeld of ik deze Corona updates wel moet blijven schrijven, maar het blijft een bijzondere tijd. En dat het een bijzondere week was is zeker.
22 mei 2020
Lowlander bier
 
GESLOTEN – Thuis uit eten met Lowlander Bier

Deze winactie is gesloten en de winnares heeft inmiddels bericht gehad. Niet gewonnen? Niet getreurd, er staat weer een smakelijke nieuwe winactie klaar
19 mei 2020
 
Home made Basics van Yvette van Boven – review

Home made Basics van Yvette van Boven staat vol met makkelijke recepten voor elke dag die echt iedereen kan maken. Maar is dat ook zo?!