Top 4 boeken deze zomerIn de zomer lees ik eigenlijk de meeste boeken. Dit jaar waren dat zelfs 4 boeken. Stuk voor stuk een aanrader, hoewel het ook allemaal totaal verschillende boeken zijn.

De eerste drie zijn redelijk recent verschenen. De laatste is een oudje, maar misschien wel actueler dan ooit. Dit is mijn top van boeken die ik deze zomer gelezen heb én waarom het aanraders zijn. Als jij nog boekentips hebt, laat je me die dan onder het artikel weten!

Top 4 boeken deze zomer

1. Mom you can van Elsbeth Teeling
Hij lag al tijden klaar om te lezen, het Mom you can! boek van Elsbeth Teeling van De Club van Relaxte Moeders. Een boek waar ik notabene aan mee heb gewerkt. Mom you can! gaat over de verandering in je carrière als je moeder wordt. De aanname is dat de meeste moeders dan een tandje terug schakelen, maar Elsbeth laat allemaal inspirerende vrouwen aan het woord die door het moederschap juist zijn gaan versnellen.

Elsbeth ontdekt daarnaast dat er 9 succesfactoren zijn die er aan bijdragen dat je prima balans kunt hebben tussen werk en moederschap. Het boek is geschreven met een knipoog, maar heeft een serieuze ondertoon. Laten we eens iets positiever kijken naar wat er gebeurt als je moeder wordt. En vanuit mijn eigen ervaring kan ik dat alleen maar beamen!
Mom you can is uitgegeven door Snor, kost € 20,- en is in de stenen en online boekhandel te koop.

2. Licht in de tunnel van Marc de Hond
Het boek van Marc de Hond, Licht in de tunnel, is een boek dat je niet moet lezen als je je niet lekker voelt. Je begint aan dit boek wetende dat De Hond dit jaar, veel te vroeg, overleed. En toch. Toch wil ik je het boek aanraden. Omdat hij zó knap laat zien hoe je om kunt gaan met (letterlijk) dood & verderf. Geen licht aan het eind van de tunnel. Nee, je hangt het ín de tunnel gewoon zelf op. En dat met een doodsvonnis op je naam.

Ik dacht dat ik redelijk positief ingesteld was, maar holy moly er bestaat een super level en De Hond was de master. Tegelijkertijd geeft het een ontroerend kijkje in de keuken van hoe je als jong gezin moet dealen met zo ontzettend veel narigheid. En hoe je eigen instelling je daar doorheen kan slepen. Dat je het einde jankend leest neem je daarbij voorlief. Licht in de tunnel is uitgegeven door Lev. kost € 20,99 en is in de stenen en online boekhandel te koop.

3. Dear Good Morning van Lienke de Jong
Ochtendmens pur sang en oprichter van Dear Good Morning is stuiterbal Lienke de Jong. Een genot om te volgen op instagram en haar overtuiging dat iedereen een ochtendmens kan worden heeft ze opgeschreven in haar eerste boek. Ze kwam mij een exemplaar brengen en daar ben ik eigenlijk meteen in begonnen. Hoewel ik zelf overtuigd ochtendmens ben, al jaren, is het boek een genot om te lezen. Het is net zo enthousiast geschreven als Lienke zelf is.

Lienke geeft je in haar boek handvatten om je shift te maken naar eerder opstaan. Nu heb ik dat niet nodig, ik sta altijd al vroeg op, maar de tips die ze geeft over hoe je zorgt dat de ochtend van jou wordt zijn ook voor mij goed om weer te horen. Van even een moment voor jezelf creëren (hallo, welke moeder heeft dat niet nodig) tot tips om kleine workouts in je ochtendroutine op te nemen. Het komt allemaal aan bod. Lienke schrijft zoals ze praat. Ik hou er van! Dear Good Morning is uitgegeven door Lev. kost € 20,99 en is in de stenen en online boekhandel te koop.

 

4. Een goede man slaat soms zijn vrouw van Joris Luyendijk
Dit boek van Joris Luyendijk is een oudje, maar had ik nog nooit gelezen. In ‘een goede man slaat soms zijn vrouw’ neemt Luyendijk ons mee naar het Egypte van de jaren negentig. Hij studeert er een jaar aan een Egyptische universiteit en probeert uit te vinden hoe de gewone Egyptenaar leeft in het land van toen nog Mubarak. Dat er een cultuurshock plaatsvindt zal geen verrassing zijn. Maar die is wederzijds. Want ook de Egyptenaren snappen niks van deze gekke Westerling.

De zoektocht naar een onderlinge connectie is fascinerend om te lezen. Maar ook de hypocrisie van de Egyptische samenleving boeit. Je vraagt je met regelmaat af hoe je zo kunt leven. Het mooie vind ik dat Luyendijk nergens oordeelt. Hij neemt waar en beschrijft wat hij ervaart. Het maakt het een fijn boek om te lezen, maar ook eentje die tot nadenken stemt. Een goede man slaat soms zijn vrouw is uitgegeven door Podium Uitgeverij en is ondanks zijn 22e (!) druk online nog steeds te koop.

Leesvoer op SusanAretz.nl

Dit zijn natuurlijk niet de enige boeken die ik gelezen heb. Meer boekrecensies lees je hier.

Gepubliceerd op 1 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.