Top 4 boeken deze zomerIn de zomer lees ik eigenlijk de meeste boeken. Dit jaar waren dat zelfs 4 boeken. Stuk voor stuk een aanrader, hoewel het ook allemaal totaal verschillende boeken zijn.

De eerste drie zijn redelijk recent verschenen. De laatste is een oudje, maar misschien wel actueler dan ooit. Dit is mijn top van boeken die ik deze zomer gelezen heb én waarom het aanraders zijn. Als jij nog boekentips hebt, laat je me die dan onder het artikel weten!

Top 4 boeken deze zomer

1. Mom you can van Elsbeth Teeling
Hij lag al tijden klaar om te lezen, het Mom you can! boek van Elsbeth Teeling van De Club van Relaxte Moeders. Een boek waar ik notabene aan mee heb gewerkt. Mom you can! gaat over de verandering in je carrière als je moeder wordt. De aanname is dat de meeste moeders dan een tandje terug schakelen, maar Elsbeth laat allemaal inspirerende vrouwen aan het woord die door het moederschap juist zijn gaan versnellen.

Elsbeth ontdekt daarnaast dat er 9 succesfactoren zijn die er aan bijdragen dat je prima balans kunt hebben tussen werk en moederschap. Het boek is geschreven met een knipoog, maar heeft een serieuze ondertoon. Laten we eens iets positiever kijken naar wat er gebeurt als je moeder wordt. En vanuit mijn eigen ervaring kan ik dat alleen maar beamen!
Mom you can is uitgegeven door Snor, kost € 20,- en is in de stenen en online boekhandel te koop.

2. Licht in de tunnel van Marc de Hond
Het boek van Marc de Hond, Licht in de tunnel, is een boek dat je niet moet lezen als je je niet lekker voelt. Je begint aan dit boek wetende dat De Hond dit jaar, veel te vroeg, overleed. En toch. Toch wil ik je het boek aanraden. Omdat hij zó knap laat zien hoe je om kunt gaan met (letterlijk) dood & verderf. Geen licht aan het eind van de tunnel. Nee, je hangt het ín de tunnel gewoon zelf op. En dat met een doodsvonnis op je naam.

Ik dacht dat ik redelijk positief ingesteld was, maar holy moly er bestaat een super level en De Hond was de master. Tegelijkertijd geeft het een ontroerend kijkje in de keuken van hoe je als jong gezin moet dealen met zo ontzettend veel narigheid. En hoe je eigen instelling je daar doorheen kan slepen. Dat je het einde jankend leest neem je daarbij voorlief. Licht in de tunnel is uitgegeven door Lev. kost € 20,99 en is in de stenen en online boekhandel te koop.

3. Dear Good Morning van Lienke de Jong
Ochtendmens pur sang en oprichter van Dear Good Morning is stuiterbal Lienke de Jong. Een genot om te volgen op instagram en haar overtuiging dat iedereen een ochtendmens kan worden heeft ze opgeschreven in haar eerste boek. Ze kwam mij een exemplaar brengen en daar ben ik eigenlijk meteen in begonnen. Hoewel ik zelf overtuigd ochtendmens ben, al jaren, is het boek een genot om te lezen. Het is net zo enthousiast geschreven als Lienke zelf is.

Lienke geeft je in haar boek handvatten om je shift te maken naar eerder opstaan. Nu heb ik dat niet nodig, ik sta altijd al vroeg op, maar de tips die ze geeft over hoe je zorgt dat de ochtend van jou wordt zijn ook voor mij goed om weer te horen. Van even een moment voor jezelf creëren (hallo, welke moeder heeft dat niet nodig) tot tips om kleine workouts in je ochtendroutine op te nemen. Het komt allemaal aan bod. Lienke schrijft zoals ze praat. Ik hou er van! Dear Good Morning is uitgegeven door Lev. kost € 20,99 en is in de stenen en online boekhandel te koop.

 

4. Een goede man slaat soms zijn vrouw van Joris Luyendijk
Dit boek van Joris Luyendijk is een oudje, maar had ik nog nooit gelezen. In ‘een goede man slaat soms zijn vrouw’ neemt Luyendijk ons mee naar het Egypte van de jaren negentig. Hij studeert er een jaar aan een Egyptische universiteit en probeert uit te vinden hoe de gewone Egyptenaar leeft in het land van toen nog Mubarak. Dat er een cultuurshock plaatsvindt zal geen verrassing zijn. Maar die is wederzijds. Want ook de Egyptenaren snappen niks van deze gekke Westerling.

De zoektocht naar een onderlinge connectie is fascinerend om te lezen. Maar ook de hypocrisie van de Egyptische samenleving boeit. Je vraagt je met regelmaat af hoe je zo kunt leven. Het mooie vind ik dat Luyendijk nergens oordeelt. Hij neemt waar en beschrijft wat hij ervaart. Het maakt het een fijn boek om te lezen, maar ook eentje die tot nadenken stemt. Een goede man slaat soms zijn vrouw is uitgegeven door Podium Uitgeverij en is ondanks zijn 22e (!) druk online nog steeds te koop.

Leesvoer op SusanAretz.nl

Dit zijn natuurlijk niet de enige boeken die ik gelezen heb. Meer boekrecensies lees je hier.

Gepubliceerd op 1 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!