Vegan summer van Milou van der WillWil je af van de voor de hand liggende groentespiesjes en inspiratie voor spannende vegan BBQ recepten dan heeft Milou van der Will volop inspiratie voor je!

Want in Vegan Summer neemt Milou je mee in de wereld van vegan recepten voor op of bij de barbecue. We weten inmiddels allemaal wel dat er echt véél meer op de bbq kan dan alleen vlees.

Wat fijn is is dat Milou zelf aangeeft geen barbecuewonder te zijn, dat hoef jij dus ook niet te zijn. Alle recepten in Vegan Summer zijn eenvoudig en voor ieder niveau te maken.

Je vindt er overigens meer in dan recepten om te grillen. Ook bijgerechten, zoals vegan briochebroodjes of sauzen en boters vind je in het boek terug.

Waar je sowieso blij van gaat worden zijn de verschillende vegan burgers die gemaakt kunnen worden. Vaak toch het ultieme BBQ gerecht.

vegan sateh

Vegan barbecue inspiratie

Alle recepten zien er even lekker uit en zijn voor iedereen te maken. De inspiratie is uitgebreid en je vindt echt voor ieder wat wils. De fotografie, die Milou zelf deed, is – net als op haar instagram The Green Chopstick – echt watertandend lekker.

Vegan Summer is niet een heel dik boek, maar biedt ondanks dat toch echt genoeg recepten om deze zomer mee aan de slag te gaan. Wij deden dat met de sateh tempeh, een vegan versie van onze geliefde saté kambing.

Het was overigens de eerste keer dat ik met tempeh iets maakte en heel eerlijk, ik ben geen fan van de structuur. Dat lag niet aan het recept, want zowel de marinade als de bijbehorende saus waren echt top.

Volgende keer toch met iets anders dan tempeh proberen te maken, want het is wel echt een mooi plantaardig barbecue recept, bomvol smaak. Het recept deel ik dan ook alsnog graag me je.

Verkoopinformatie

Vegan Summer is uitgegeven door Good Cook, kost € 14,95 en is in de boekhandel en online te koop.

Gepubliceerd op 30 juni 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 december 2021
 
Speciale Borreltijd actie

Tot en met kerstavond is Borreltijd voor een hele speciale actieprijs te koop. Dus heb je Borreltijd nog niet (cadeau gegeven)? Nu is je kans!
15 november 2021
Nadiya bakt
 
Nadiya Hussain bakt – review

Great British Bakeoff en Netflix ster Nadiya Hussain bakt ze bruin in haar nieuwste boek, Nadiya bakt. Met een arsenaal aan bijzondere bakrecepten.
9 november 2021
Koolhydraatarme bijbel
 
De koolhydraatarme bijbel van Janneke Vreugdenhil

Geen dieetboek, maar een dikke pil vol met koolhydraatarme recepten. De een nog lekkerder dan de ander. Spoiler alert; ik ben fan!
4 november 2021
Oh my Foodness
 
Oh My Foodness van Sabine Koning

Sabine Koning heeft een nieuw boek. Genoemd naar haar succesvolle blog Oh My Foodness. Daarin verzamelde ze de lekkerste comfortfoodrecepten.
3 november 2021
 
Het grote wildplukboek van Edwin Florès

Dé kenner op het gebied van wildplukken is toch wel Edwin Flores. Van zijn hand is deze herziene uitgave van Het grote wildplukboek.
2 november 2021
 
Ottolenghi Test Kitchen – review

Koken in een pandemie resulteert bij Ottolenghi in dit nieuwe boek, OTK. Ottolenghi Test Kitchen stimuleert je te koken uit je voorraadkast