Home made Basics van Yvette van Boven – reviewHet is nogal een statement op het boek Home Made Basics van Yvette van Boven; ‘makkelijke recepten voor elke dag, die echt iedereen kan maken’. En toch prijkt het pontificaal op de cover van het boek van Yvette. Een enórm boek. Meer dan 450 (!) pagina’s dik. Een boek dat, zoals Yvette zelf zegt, bedoeld is voor iedereen die elke dag iets gezelligs op tafel wil zetten dat nét een beetje leuker is dan opgewarmde ingrediënten, maar niet veel lastiger dan dat.

Home made basics Yvette van Boven

Stap voor stap recepten, dat is wat Yvette met Home Made Basics voor ogen heeft. Je laten zien dat het je het kunt. Als je mij door de jaren heen een beetje hebt gevolgd weet je hoe dol ik ben op haar boeken (en op Yvette zelf, maar dat terzijde)

Heb je nog geen enkel kookboek in de kast staan, of begin je net met koken verwacht dan niet dat dit een basiskookboek is of dat er alleen maar basisrecepten van het niveau puree maken of boontjes koken in staan. Maar hou je van koken, wil je eens iets anders dan anders, dan ga je van dit boek ongelofelijk blij worden.

Voordat de recepten beginnen neemt Yvette je mee door de basis qua voorraad, ingrediënten en waar je minder gangbare ingrediënten kunt vinden. Dan volgen de recepten die zijn opgedeeld in Morgen, Middag, Etenstijd, Na en zelfs aan het huisdier is gedacht!

 

En die recepten zijn ongelofelijk afwisselend. Van hartige scones tot zelf jam maken. En van een hazelnootchoco-bananenbrood (recept deel ik hier met je vandaag!) tot de geklopte misoboter en olijftapenade voor bij de borrel (ik maakte beiden thuis voor bij de borrel, héérlijk!) Maar wil je een hele gepocheerde zalm met krab, kokkels & botersaus, ook dan ben je aan het juiste adres.

Basisrecepten als zelf bouillon, mayonaise, dressings, maar ook inmaken en zelf tortilla’s maken staan er ook allemaal in. Laat dat maar aan Yvette over.

Heerlijk boek!

Home made basics is een heerlijk boek voor iedereen die van koken houdt. Yvette’s recepten zijn maakbaar, worden goed uitgelegd en zijn zoals altijd fantastisch geïllustreerd door haarzelf en gefotografeerd door echtgenoot Oof Verschuren. In dit boek ook extra veel sfeerbeelden, die het boek net dat beetje extra geven. Het boek is stoerder en rauwer dan haar voorgaande boeken en i love it!

Home made Basics is uitgegeven door Nijgh & van Ditmar, kost € 39,99 en is online en in de boekhandel te koop.

 

Gepubliceerd op 19 mei 2020


1 reactie

  1. Elbert Booij schreef:

    Iedereen is jubelend en juichend over dit boek. Ten onrechte.

    De uiterlijke vormgeving is amazing en dat is de valkuil. De recepten zijn gruwelijk slordig opgeschreven. Hoeveelheden kloppen niet, stappen worden overgeslagen, door de pasta’s gaan onwaarschijnlijke hoeveelheden zuur en zout en na een ‘hoofdgerecht voor 4 personen’ neem je nog snel twee boterhammen met pindakaas.

    Als Y het zelf maakt, loopt alles vast op rolletjes, maar dan doet ze waarschijnlijk iets heel anders dan ze beschrijft. Alleen aan beginnen met veel ervaring en een extreem kritische blik. Of puur voor de salontafel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
Susan Aretz door Alieke Eising
 
The story of my life – korte film over Susan Aretz

Het is de ondertitel van de site. Ik neem je namelijk mee in verhalen die met mijn leven te maken hebben. En daar is nu ook een korte film van gemaakt!
23 juni 2021
katinka dodero lansink
 
Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero

Katinka neemt je in Mi Casa Peru mee in haar Peruaanse keuken. In 80 recepten deelt ze recepten en verhalen over haar thuisland, Peru.
15 juni 2021
vegan kookboek
 
Vegan voor iedereen – Merel Wildschut

Drie vegan kookboeken vielen er op de mat, waaronder die van Merel Wildschut. Vegan voor iedereen is een aanwinst voor je kookboekenkast.
8 juni 2021
 
Waarom ik suck at niks doen

Ik doe het komend jaar écht wat rustiger… Ik hoor het me nog zeggen. Vlak nadat ik vorig jaar bijna flauw viel tijdens de fotoshoot voor mijn nieuwe boek.
30 mei 2021
 
De maand van Susan – mei

Dat mei achter ons ligt zou je qua weer niet zeggen. Maar het was een fijne maand met weer de eerste tripjes. Dat is wel even het terugkijken waard!
27 mei 2021
 
De bijbel van de Indiase keuken – review

Als je een liefhebber bent van de Indiase keuken kan ik je aanraden om een plekje in de kast vrij te maken voor De bijbel van de Indiase keuken.