Home made Basics van Yvette van Boven – reviewHet is nogal een statement op het boek Home Made Basics van Yvette van Boven; ‘makkelijke recepten voor elke dag, die echt iedereen kan maken’. En toch prijkt het pontificaal op de cover van het boek van Yvette. Een enórm boek. Meer dan 450 (!) pagina’s dik. Een boek dat, zoals Yvette zelf zegt, bedoeld is voor iedereen die elke dag iets gezelligs op tafel wil zetten dat nét een beetje leuker is dan opgewarmde ingrediënten, maar niet veel lastiger dan dat.

Home made basics Yvette van Boven

Stap voor stap recepten, dat is wat Yvette met Home Made Basics voor ogen heeft. Je laten zien dat het je het kunt. Als je mij door de jaren heen een beetje hebt gevolgd weet je hoe dol ik ben op haar boeken (en op Yvette zelf, maar dat terzijde)

Heb je nog geen enkel kookboek in de kast staan, of begin je net met koken verwacht dan niet dat dit een basiskookboek is of dat er alleen maar basisrecepten van het niveau puree maken of boontjes koken in staan. Maar hou je van koken, wil je eens iets anders dan anders, dan ga je van dit boek ongelofelijk blij worden.

Voordat de recepten beginnen neemt Yvette je mee door de basis qua voorraad, ingrediënten en waar je minder gangbare ingrediënten kunt vinden. Dan volgen de recepten die zijn opgedeeld in Morgen, Middag, Etenstijd, Na en zelfs aan het huisdier is gedacht!

 

En die recepten zijn ongelofelijk afwisselend. Van hartige scones tot zelf jam maken. En van een hazelnootchoco-bananenbrood (recept deel ik hier met je vandaag!) tot de geklopte misoboter en olijftapenade voor bij de borrel (ik maakte beiden thuis voor bij de borrel, héérlijk!) Maar wil je een hele gepocheerde zalm met krab, kokkels & botersaus, ook dan ben je aan het juiste adres.

Basisrecepten als zelf bouillon, mayonaise, dressings, maar ook inmaken en zelf tortilla’s maken staan er ook allemaal in. Laat dat maar aan Yvette over.

Heerlijk boek!

Home made basics is een heerlijk boek voor iedereen die van koken houdt. Yvette’s recepten zijn maakbaar, worden goed uitgelegd en zijn zoals altijd fantastisch geïllustreerd door haarzelf en gefotografeerd door echtgenoot Oof Verschuren. In dit boek ook extra veel sfeerbeelden, die het boek net dat beetje extra geven. Het boek is stoerder en rauwer dan haar voorgaande boeken en i love it!

Home made Basics is uitgegeven door Nijgh & van Ditmar, kost € 39,99 en is online en in de boekhandel te koop.

 

Gepubliceerd op 19 mei 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 september 2020
susan aretz
 
Top 5 blijmakers september

Opnoemen waar ik blij van word, het is zo’n goede manier om stil te staan bij geluk. Dit is mijn top 5 met blijmakers van september.
23 september 2020
boek
 
De Ark van Wanda Bommer

Het 6e boek van Wanda Bommer. Maar waarom kennen we de schrijfster van De Ark eigenlijk amper? Dit boek gaat daar zeker verandering in brengen.
19 september 2020
Hanoi
 
In de Vietnamese keuken met Mai Nguyễn

In deze interviewreeks duik ik diverse wereldkeukens in. Als eerste de Vietnamese keuken. Wie beter om daar over te vertellen dan Mai Nguyễn.
7 september 2020
 
Rutger Bakt de 100 Allerbeste recepten

Rutger van den Broek bundelt in zijn nieuwste boek zijn 100 allerbeste recepten. Maar in dit boek lees je meer dan alleen zijn beste recepten.
1 september 2020
 
Top 4 boeken deze zomer

In de zomer lees ik eigenlijk de meeste boeken. Dit jaar waren dat zelfs 4 boeken. Stuk voor stuk een aanrader en wel hierom!
31 augustus 2020
Susan Aretz
 
Alleen op vakantie

Waarom ik, ondanks man en kind, toch alleen op vakantie moet / wil en ga leg ik je heel graag uit. Want alleen op vakantie gaan rockt!