Home made Basics van Yvette van Boven – reviewHet is nogal een statement op het boek Home Made Basics van Yvette van Boven; ‘makkelijke recepten voor elke dag, die echt iedereen kan maken’. En toch prijkt het pontificaal op de cover van het boek van Yvette. Een enórm boek. Meer dan 450 (!) pagina’s dik. Een boek dat, zoals Yvette zelf zegt, bedoeld is voor iedereen die elke dag iets gezelligs op tafel wil zetten dat nét een beetje leuker is dan opgewarmde ingrediënten, maar niet veel lastiger dan dat.

Home made basics Yvette van Boven

Stap voor stap recepten, dat is wat Yvette met Home Made Basics voor ogen heeft. Je laten zien dat het je het kunt. Als je mij door de jaren heen een beetje hebt gevolgd weet je hoe dol ik ben op haar boeken (en op Yvette zelf, maar dat terzijde)

Heb je nog geen enkel kookboek in de kast staan, of begin je net met koken verwacht dan niet dat dit een basiskookboek is of dat er alleen maar basisrecepten van het niveau puree maken of boontjes koken in staan. Maar hou je van koken, wil je eens iets anders dan anders, dan ga je van dit boek ongelofelijk blij worden.

Voordat de recepten beginnen neemt Yvette je mee door de basis qua voorraad, ingrediënten en waar je minder gangbare ingrediënten kunt vinden. Dan volgen de recepten die zijn opgedeeld in Morgen, Middag, Etenstijd, Na en zelfs aan het huisdier is gedacht!

 

En die recepten zijn ongelofelijk afwisselend. Van hartige scones tot zelf jam maken. En van een hazelnootchoco-bananenbrood (recept deel ik hier met je vandaag!) tot de geklopte misoboter en olijftapenade voor bij de borrel (ik maakte beiden thuis voor bij de borrel, héérlijk!) Maar wil je een hele gepocheerde zalm met krab, kokkels & botersaus, ook dan ben je aan het juiste adres.

Basisrecepten als zelf bouillon, mayonaise, dressings, maar ook inmaken en zelf tortilla’s maken staan er ook allemaal in. Laat dat maar aan Yvette over.

Heerlijk boek!

Home made basics is een heerlijk boek voor iedereen die van koken houdt. Yvette’s recepten zijn maakbaar, worden goed uitgelegd en zijn zoals altijd fantastisch geïllustreerd door haarzelf en gefotografeerd door echtgenoot Oof Verschuren. In dit boek ook extra veel sfeerbeelden, die het boek net dat beetje extra geven. Het boek is stoerder en rauwer dan haar voorgaande boeken en i love it!

Home made Basics is uitgegeven door Nijgh & van Ditmar, kost € 39,99 en is online en in de boekhandel te koop.

 

Gepubliceerd op 19 mei 2020


1 reactie

  1. Elbert Booij schreef:

    Iedereen is jubelend en juichend over dit boek. Ten onrechte.

    De uiterlijke vormgeving is amazing en dat is de valkuil. De recepten zijn gruwelijk slordig opgeschreven. Hoeveelheden kloppen niet, stappen worden overgeslagen, door de pasta’s gaan onwaarschijnlijke hoeveelheden zuur en zout en na een ‘hoofdgerecht voor 4 personen’ neem je nog snel twee boterhammen met pindakaas.

    Als Y het zelf maakt, loopt alles vast op rolletjes, maar dan doet ze waarschijnlijk iets heel anders dan ze beschrijft. Alleen aan beginnen met veel ervaring en een extreem kritische blik. Of puur voor de salontafel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.