Home made Basics van Yvette van Boven – reviewHome made Basics van Yvette van Boven

Het is nogal een statement ‘makkelijke recepten voor elke dag, die echt iedereen kan maken’. En toch prijkt het pontificaal op cover van Yvette van Boven’s nieuwe boek Home made Basics. Een enórm boek. Meer dan 450 (!) pagina’s dik. Een boek dat, zoals Yvette zelf zegt, bedoeld is voor iedereen die elke dag iets gezelligs op tafel wil zetten dat nét een beetje leuker is dan opgewarmde ingrediënten, maar niet veel lastiger dan dat.

Recepten voor elke dag

Stap voor stap recepten, dat is wat Yvette met dit boek voor ogen heeft. Je laten zien dat het je het kunt. Als je mij door de jaren heen een beetje hebt gevolgd weet je hoe dol ik ben op haar boeken (en op Yvette zelf, maar dat terzijde)

Heb je nog geen enkel kookboek in de kast staan, of begin je net met koken verwacht dan niet dat dit een basiskookboek is of dat er alleen maar basisrecepten van het niveau puree maken of boontjes koken in staan. Maar hou je van koken, wil je eens iets anders dan anders, dan ga je van dit boek ongelofelijk blij worden.

Home made basics volgens Yvette van Boven

Voordat de recepten beginnen neemt Yvette je mee door de basis qua voorraad, ingrediënten en waar je minder gangbare ingrediënten kunt vinden. Dan volgen de recepten die zijn opgedeeld in Morgen, Middag, Etenstijd, Na en zelfs aan het huisdier is gedacht!

 

En die recepten zijn ongelofelijk afwisselend. Van hartige scones tot zelf jam maken. En van een hazelnootchoco-bananenbrood (recept deel ik met je vandaag!) tot de geklopte misoboter en olijftapenade voor bij de borrel (ik maakte beiden thuis voor bij de borrel, héérlijk!) Maar wil je een hele gepocheerde zalm met krab, kokkels & botersaus, ook dan ben je aan het juiste adres.

Basisrecepten als zelf bouillon, mayonaise, dressings, maar ook inmaken en zelf tortilla’s maken staan er ook allemaal in. Laat dat maar aan Yvette over.

Heerlijk boek!

Home made basics is een heerlijk boek voor iedereen die van koken houdt. Yvette’s recepten zijn maakbaar, worden goed uitgelegd en zijn zoals altijd fantastisch geïllustreerd door haarzelf en gefotografeerd door echtgenoot Oof Verschuren. In dit boek ook extra veel sfeerbeelden, die het boek net dat beetje extra geven. Het boek is stoerder en rauwer dan haar voorgaande boeken en i love it!

Home made Basics is uitgegeven door Nijgh & van Ditmar, kost € 39,99 en is online en in de boekhandel te koop.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2020
 
Een pakket vol lekkers van Nairn’s

Ik mag twee mensen blij maken met een pakket heerlijke koekjes en crackertjes van Nairn's
27 mei 2020
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit – editie I

Terug van weggeweest; een overzicht van toffe nieuwe merken en producten. In deze eerste editie toffe ijsjes, zelf cocosballen bakken of koop je je kinderkoekjes liever kant & klaar.
25 mei 2020
 
GESLOTEN – Win een maand Oot granola

De winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen. Maar hou de site ook de komende dagen weer goed in de gaten...
22 mei 2020
Susan Aretz Wat eten we Net 5
 
Onze 10e week thuis – Corona update

Ik heb even getwijfeld of ik deze Corona updates wel moet blijven schrijven, maar het blijft een bijzondere tijd. En dat het een bijzondere week was is zeker.
22 mei 2020
Lowlander bier
 
GESLOTEN – Thuis uit eten met Lowlander Bier

Deze winactie is gesloten en de winnares heeft inmiddels bericht gehad. Niet gewonnen? Niet getreurd, er staat weer een smakelijke nieuwe winactie klaar
19 mei 2020
 
GESLOTEN – Win één van de twee Soehnle keukenweegschalen

Win één van de twee Soehnle keukenweegschalen. Ga je voor modern of van meer een vintage look?