Home made Basics van Yvette van Boven – reviewHet is nogal een statement op het boek Home Made Basics van Yvette van Boven; ‘makkelijke recepten voor elke dag, die echt iedereen kan maken’. En toch prijkt het pontificaal op de cover van het boek van Yvette. Een enórm boek. Meer dan 450 (!) pagina’s dik. Een boek dat, zoals Yvette zelf zegt, bedoeld is voor iedereen die elke dag iets gezelligs op tafel wil zetten dat nét een beetje leuker is dan opgewarmde ingrediënten, maar niet veel lastiger dan dat.

Home made basics Yvette van Boven

Stap voor stap recepten, dat is wat Yvette met Home Made Basics voor ogen heeft. Je laten zien dat het je het kunt. Als je mij door de jaren heen een beetje hebt gevolgd weet je hoe dol ik ben op haar boeken (en op Yvette zelf, maar dat terzijde)

Heb je nog geen enkel kookboek in de kast staan, of begin je net met koken verwacht dan niet dat dit een basiskookboek is of dat er alleen maar basisrecepten van het niveau puree maken of boontjes koken in staan. Maar hou je van koken, wil je eens iets anders dan anders, dan ga je van dit boek ongelofelijk blij worden.

Voordat de recepten beginnen neemt Yvette je mee door de basis qua voorraad, ingrediënten en waar je minder gangbare ingrediënten kunt vinden. Dan volgen de recepten die zijn opgedeeld in Morgen, Middag, Etenstijd, Na en zelfs aan het huisdier is gedacht!

 

En die recepten zijn ongelofelijk afwisselend. Van hartige scones tot zelf jam maken. En van een hazelnootchoco-bananenbrood (recept deel ik hier met je vandaag!) tot de geklopte misoboter en olijftapenade voor bij de borrel (ik maakte beiden thuis voor bij de borrel, héérlijk!) Maar wil je een hele gepocheerde zalm met krab, kokkels & botersaus, ook dan ben je aan het juiste adres.

Basisrecepten als zelf bouillon, mayonaise, dressings, maar ook inmaken en zelf tortilla’s maken staan er ook allemaal in. Laat dat maar aan Yvette over.

Heerlijk boek!

Home made basics is een heerlijk boek voor iedereen die van koken houdt. Yvette’s recepten zijn maakbaar, worden goed uitgelegd en zijn zoals altijd fantastisch geïllustreerd door haarzelf en gefotografeerd door echtgenoot Oof Verschuren. In dit boek ook extra veel sfeerbeelden, die het boek net dat beetje extra geven. Het boek is stoerder en rauwer dan haar voorgaande boeken en i love it!

Home made Basics is uitgegeven door Nijgh & van Ditmar, kost € 39,99 en is online en in de boekhandel te koop.

 

Gepubliceerd op 19 mei 2020


1 reactie

  1. Elbert Booij schreef:

    Iedereen is jubelend en juichend over dit boek. Ten onrechte.

    De uiterlijke vormgeving is amazing en dat is de valkuil. De recepten zijn gruwelijk slordig opgeschreven. Hoeveelheden kloppen niet, stappen worden overgeslagen, door de pasta’s gaan onwaarschijnlijke hoeveelheden zuur en zout en na een ‘hoofdgerecht voor 4 personen’ neem je nog snel twee boterhammen met pindakaas.

    Als Y het zelf maakt, loopt alles vast op rolletjes, maar dan doet ze waarschijnlijk iets heel anders dan ze beschrijft. Alleen aan beginnen met veel ervaring en een extreem kritische blik. Of puur voor de salontafel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]