Vegan voor iedereen – Merel WildschutDrie vegan kookboeken vielen er op de mat, waaronder die van Merel Wildschut. Vegan voor iedereen is met recht een aanwinst voor je kookboekenkast.

Want of het nu een vegan kookboek is of niet, krijg je trek van alles wat er in een kookboek staat. Dat was en is nog steeds mijn uitgangspunt voor het wel of niet kopen van een kookboek. Ik kan je verzekeren dat je alles wilt maken wat in Vegan voor iedereen staat.

Daarmee is de opzet van Merel wat mij betreft meteen ook geslaagd. Vegan eten toegankelijk maken. Of je nu 1x in de week vegan wilt eten, voor iemand kookt die vegan eet of zelf vegan bent. Er staat volop inspiratie in voor lekkere gerechten.

gnocchi vegan

Toegankelijke vegan recepten

De toegankelijkheid van de recepten in Vegan voor iedereen is het volgende pluspunt. Geen gedoe. Geen ellelange ingrediëntelijstjes waar je zes winkels voor af moet. Nope. Gewoon met ingrediënten die jij en ik vast (grotendeels) in de kast hebben staan.

En dan de fotografie. Wat een liefde spat er van de foto’s af. Sfeervol, uitnodigend, prachtig gestyled. Yep, dan is de cirkel rond of een boek een aanrader is of niet. Wat mij betreft is Vegan voor iedereen echt een van de grote verrassingen op het gebied van vegan kookboeken.

Uiteraard kookte ik ook uit het boek. Als eerste werd dat de gnocchi uit de oven. Het lekkere ook aan dat gerecht is dat de basis aan recept in het boek staat, maar je er ook volop mee kunt spelen. Ik heb bijvoorbeeld courgette en olijven toegevoegd. Wil je toch iets van kaas, dan is een bol burrata of mozzarella erover verdeeld zo gedaan. Heerlijk was het. Het recept staat voor je online.

Vegan voor iedereen een aanrader

Kortom, ik kan het er lang & breed over hebben, maar Vegan voor iedereen is een dikke vette aanrader. Well done Merel (en dat Willemijn van Fontaine Uitgevers, waar ik ook mijn boeken uitgeef, een oog heeft voor pareltjes wist ik natuurlijk al langer 😉 )

Vegan voor iedereen kost € 22,99  en is in de boekhandel en online te koop.

Gepubliceerd op 15 juni 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 juni 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
17 juni 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
13 juni 2024
 
Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie

Wil je leren hoe je simpele Surinaamse groenterecepten maakt? Dan is Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie jouw boek!
12 juni 2024
Smaakmakers podcast
 
100e aflevering Smaakmakers podcast

100 afleveringen van onze podcast Smaakmakers. Tijd om een feestje te vieren. En veel, héél veel prijzen weg te geven!
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.