Vegan voor iedereen – Merel WildschutDrie vegan kookboeken vielen er op de mat, waaronder die van Merel Wildschut. Vegan voor iedereen is met recht een aanwinst voor je kookboekenkast.

Want of het nu een vegan kookboek is of niet, krijg je trek van alles wat er in een kookboek staat. Dat was en is nog steeds mijn uitgangspunt voor het wel of niet kopen van een kookboek. Ik kan je verzekeren dat je alles wilt maken wat in Vegan voor iedereen staat.

Daarmee is de opzet van Merel wat mij betreft meteen ook geslaagd. Vegan eten toegankelijk maken. Of je nu 1x in de week vegan wilt eten, voor iemand kookt die vegan eet of zelf vegan bent. Er staat volop inspiratie in voor lekkere gerechten.

gnocchi vegan

Toegankelijke vegan recepten

De toegankelijkheid van de recepten in Vegan voor iedereen is het volgende pluspunt. Geen gedoe. Geen ellelange ingrediëntelijstjes waar je zes winkels voor af moet. Nope. Gewoon met ingrediënten die jij en ik vast (grotendeels) in de kast hebben staan.

En dan de fotografie. Wat een liefde spat er van de foto’s af. Sfeervol, uitnodigend, prachtig gestyled. Yep, dan is de cirkel rond of een boek een aanrader is of niet. Wat mij betreft is Vegan voor iedereen echt een van de grote verrassingen op het gebied van vegan kookboeken.

Uiteraard kookte ik ook uit het boek. Als eerste werd dat de gnocchi uit de oven. Het lekkere ook aan dat gerecht is dat de basis aan recept in het boek staat, maar je er ook volop mee kunt spelen. Ik heb bijvoorbeeld courgette en olijven toegevoegd. Wil je toch iets van kaas, dan is een bol burrata of mozzarella erover verdeeld zo gedaan. Heerlijk was het. Het recept staat voor je online.

Vegan voor iedereen een aanrader

Kortom, ik kan het er lang & breed over hebben, maar Vegan voor iedereen is een dikke vette aanrader. Well done Merel (en dat Willemijn van Fontaine Uitgevers, waar ik ook mijn boeken uitgeef, een oog heeft voor pareltjes wist ik natuurlijk al langer 😉 )

Vegan voor iedereen kost € 22,99  en is in de boekhandel en online te koop.

Gepubliceerd op 15 juni 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 april 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
17 april 2023
middelbare school kiezen
 
Een middelbare school kiezen

Hoe kies je een middelbare school? Welke middelbare school past er bij jouw kind. Wij kozen voor een totaal ander schoolsysteem dan gemiddeld.
30 maart 2023
 
Japaneasy Bowls & Bento

Uitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.