De bijbel van de Indiase keuken – reviewAls je een liefhebber bent van de Indiase keuken kan ik je aanraden om een plekje in de kast vrij te maken voor De bijbel van de Indiase keuken.

Want in bijna 500 (!) bladzijdes neemt auteur Paulami Joshi je mee op reis door de Indiase keuken. En die is bijna niet in één boek te vangen. Want India is eigenlijk een verzameling aan verschillende landen, met verschillende talen, dialecten en dus ook keukens. Dé Indiase keuken bestaat dan ook niet.

Dat is wel ook waarom deze Bijbel van de Indiase keuken zo fantastisch is om in huis te hebben. Want waar je ook trek in hebt, je vindt er een recept voor. Het boek is opgedeeld in letterlijk alle windstreken van India. Dus er staan recepten in uit het Noorden, maar ook uit centraal India, west, zuid, oost en zuidoost. En iedere keuken in deze gebieden is weer anders.

Paulami Joshi

Net als met heel veel andere keukens is een goede voorbereiding het halve werk. Paulami neemt je aan de hand mee hoe je zorgt dat je de basis in huis hebt. Als je haar volgt op Instagram of You Tube is haar enthousiasme aanstekelijk. Diezelfde stijl gebruikt ze ook in haar boek. Het leest heel prettig. Wat knap is, want Nederlands is niet haar moedertaal. Dus zorgde Paulami dat haar teksten vertaald werden in het Nederlands. Dat is echt bijzonder goed gelukt!

Als je dan de basis in huis hebt kun je aan de slag. In de How To’s vind je een aantal basisrecepten en kruidenmengsels. Als je bijvoorbeeld zelf paneer wilt maken of garam masala staan hier super handige recepten tussen.

Koken uit de Bijbel van de Indiase keuken

Uiteraard kookte ik ook uit de Bijbel. Ik ben serieus dól op de Indiase keuken, maar wilde eens iets anders maken dan Butter chicken of een van de andere voor de hand liggende gerechten. Dus koos ik de Malai Tikka uit. Een curry met balletjes van paneer met aardappel. Uiteraard ook een van de weinige recepten waar geen foto is, maar Paulami stuurde me gelukkig een foto voor de referentie.

.  

 

De Indiase keuken lijkt ingewikkeld maar de receptuur van Paulami is super goed te volgen en totaal niet ingewikkeld. Even de tijd voor nemen en dan eet je aan het eind van de dag een werkelijk fantastisch lekkere curry met paneerballetjes, vers gebakken knoflook naan en drink je tussendoor je frisse Mango Lassi. Echt te gek.

malai kofta recept

Dikke vette aanrader

Ik kan niet anders dan zeggen dat de Bijbel van de Indiase keuken een dikke vette aanrader is voor wie houdt van de Indiase keuken. Ik krijg van alle gerechten trek. De stappen zijn goed te volgen. De foto’s even prachtig. Kortom, geen enkele reden om dit boek niet direct op je verlanglijstje te zetten!

Het recept van de curry met paneerballetjes deel ik heel graag met je. Voor de overige gerechten kan ik je echt aanbevelen om het boek zelf aan te schaffen. Dat kan uiteraard in de boekhandel, maar ook online. De Bijbel van de Indiase keuken kost € 33,99 en wordt uitgegeven door Carrera Culinair.

Gepubliceerd op 27 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
Susan Aretz door Alieke Eising
 
The story of my life – korte film over Susan Aretz

Het is de ondertitel van de site. Ik neem je namelijk mee in verhalen die met mijn leven te maken hebben. En daar is nu ook een korte film van gemaakt!
23 juni 2021
katinka dodero lansink
 
Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero

Katinka neemt je in Mi Casa Peru mee in haar Peruaanse keuken. In 80 recepten deelt ze recepten en verhalen over haar thuisland, Peru.
15 juni 2021
vegan kookboek
 
Vegan voor iedereen – Merel Wildschut

Drie vegan kookboeken vielen er op de mat, waaronder die van Merel Wildschut. Vegan voor iedereen is een aanwinst voor je kookboekenkast.
8 juni 2021
 
Waarom ik suck at niks doen

Ik doe het komend jaar écht wat rustiger… Ik hoor het me nog zeggen. Vlak nadat ik vorig jaar bijna flauw viel tijdens de fotoshoot voor mijn nieuwe boek.
30 mei 2021
 
De maand van Susan – mei

Dat mei achter ons ligt zou je qua weer niet zeggen. Maar het was een fijne maand met weer de eerste tripjes. Dat is wel even het terugkijken waard!
5 mei 2021
Honingbij tot hagelslag_boek
 
Kinderboeken kadotips

Wat verschijnen er toch prachtige kinderboeken die je geweldig kado kunt geven. Ik geef je 4 tips voor nieuw verschenen kinderboeken.