De bijbel van de Indiase keuken – reviewAls je een liefhebber bent van de Indiase keuken kan ik je aanraden om een plekje in de kast vrij te maken voor De bijbel van de Indiase keuken.

Want in bijna 500 (!) bladzijdes neemt auteur Paulami Joshi je mee op reis door de Indiase keuken. En die is bijna niet in één boek te vangen. Want India is eigenlijk een verzameling aan verschillende landen, met verschillende talen, dialecten en dus ook keukens. Dé Indiase keuken bestaat dan ook niet.

Dat is wel ook waarom deze Bijbel van de Indiase keuken zo fantastisch is om in huis te hebben. Want waar je ook trek in hebt, je vindt er een recept voor. Het boek is opgedeeld in letterlijk alle windstreken van India. Dus er staan recepten in uit het Noorden, maar ook uit centraal India, west, zuid, oost en zuidoost. En iedere keuken in deze gebieden is weer anders.

Paulami Joshi

Net als met heel veel andere keukens is een goede voorbereiding het halve werk. Paulami neemt je aan de hand mee hoe je zorgt dat je de basis in huis hebt. Als je haar volgt op Instagram of You Tube is haar enthousiasme aanstekelijk. Diezelfde stijl gebruikt ze ook in haar boek. Het leest heel prettig. Wat knap is, want Nederlands is niet haar moedertaal. Dus zorgde Paulami dat haar teksten vertaald werden in het Nederlands. Dat is echt bijzonder goed gelukt!

Als je dan de basis in huis hebt kun je aan de slag. In de How To’s vind je een aantal basisrecepten en kruidenmengsels. Als je bijvoorbeeld zelf paneer wilt maken of garam masala staan hier super handige recepten tussen.

Koken uit de Bijbel van de Indiase keuken

Uiteraard kookte ik ook uit de Bijbel. Ik ben serieus dól op de Indiase keuken, maar wilde eens iets anders maken dan Butter chicken of een van de andere voor de hand liggende gerechten. Dus koos ik de Malai Tikka uit. Een curry met balletjes van paneer met aardappel. Uiteraard ook een van de weinige recepten waar geen foto is, maar Paulami stuurde me gelukkig een foto voor de referentie.

.  

 

De Indiase keuken lijkt ingewikkeld maar de receptuur van Paulami is super goed te volgen en totaal niet ingewikkeld. Even de tijd voor nemen en dan eet je aan het eind van de dag een werkelijk fantastisch lekkere curry met paneerballetjes, vers gebakken knoflook naan en drink je tussendoor je frisse Mango Lassi. Echt te gek.

malai kofta recept

Dikke vette aanrader

Ik kan niet anders dan zeggen dat de Bijbel van de Indiase keuken een dikke vette aanrader is voor wie houdt van de Indiase keuken. Ik krijg van alle gerechten trek. De stappen zijn goed te volgen. De foto’s even prachtig. Kortom, geen enkele reden om dit boek niet direct op je verlanglijstje te zetten!

Het recept van de curry met paneerballetjes deel ik heel graag met je. Voor de overige gerechten kan ik je echt aanbevelen om het boek zelf aan te schaffen. Dat kan uiteraard in de boekhandel, maar ook online. De Bijbel van de Indiase keuken kost € 33,99 en wordt uitgegeven door Carrera Culinair.

Gepubliceerd op 27 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 april 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
17 april 2023
middelbare school kiezen
 
Een middelbare school kiezen

Hoe kies je een middelbare school? Welke middelbare school past er bij jouw kind. Wij kozen voor een totaal ander schoolsysteem dan gemiddeld.
30 maart 2023
 
Japaneasy Bowls & Bento

Uitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.