Kinderboeken kadotipsWat verschijnen er toch prachtige kinderboeken die je geweldig kado kunt geven. Ik geef je drie tips voor nieuw verschenen kinderboeken.

En dan voor kinderboeken waar je misschien in eerste instantie niet aan denkt als kado. Je zult dan misschien meer aan de klassiekers denken, zoals Annie MG Schmidt of de verhalen van Grimm.

Toch zijn er van Nederlandse hand ook kinderboeken die niet alleen leuk zijn om te geven / krijgen, maar waar je ook nog wat van opsteekt.

4 tips voor kinderboeken:

Rebelse Meisjes – 100 bijzondere Nederlandse vrouwen

Ik schreef al eerder over de vorige twee edities van Rebelse Meisjes en toen de crowdfunding startte voor een Nederlandse editie ervan heb ik geen moment getwijfeld om daar aan mee te doen. Honderd bijzondere vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis, van Aletta Jacobs tot Nikkie de Jager en van Anne Frank tot Skeet Keet, komen aan bod in dit bijzondere boek.

Iedere vrouw met haar eigen verhaal. Allemaal voorbeeldvrouwen op hun eigen manier. Een geweldig boek om voor te lezen of als je kinderen wat ouder zijn zelf te laten lezen. Tof ook dat er ruimte is om het eigen verhaal van je kind op te schrijven. Kortom, een waanzinnig mooi kado met heel veel lagen, naast dat het mooie verhalen zijn. Rebelse Meisjes is uitgegeven door Rose Stories, kost € 20,95 en is in de boekhandel en online te koop.

Smaakspoken van Daan Faber en José Luis Garcia Lechner

Hoewel ik het boek zelf nog niet heb (het verschijnt volgende week) durf ik mijn handen wel in het vuur te steken voor Smaakspoken, dat door Daan Faber (o.a. van Mister Kitchens) werd geschreven, en door illustrator José Luis Garcia Lechner. voorzien is van pakkende beelden.

Want als dit de introductie is “Proeven is als praten. Zonder smaken ben je sprakeloos.” dan snap je dat ik dat te gek vind.  Dit is een boek voor kinderen vanaf 6 jaar en kan voorgelezen worden, maar door oudere kinderen ook zelf gelezen worden.

Zeker als je kind geïnteresseerd is in eten, koken en het mysterie van smaak. In een spannend verhaal worden kinderen (én hun ouders) uitgedaagd om meer te proeven.

Smaakspoken verschijnt 11 mei , kost € 15,95 en is in de boekhandel en online te koop

Honingbij tot hagelslag_boekVan Honingbij tot hagelslag – Joël Broekaert & Marieke van Dishuizen

Een práchtig geïllustreerd boek waarin culinair journalist Joël Broekaert op zijn volledig eigen wijze vertelt over de herkomst van eten. Samen beschrijven zij in woord en beeld de volledige levenscyclus van een plant. Op deze manier wil het boek bijdragen aan kennis en bewustzijn over en waardering voor de groei en productie van voedsel. Dat klinkt heel heftig en misschien niet als een kinderboek, maar het is zó mooi gedaan dat het op geen enkel moment als zware kost voelt.

Dit is zo’n boek dat je volgens mij met regelmaat even uit de kast pakt. Een kinderboek dat ook voor volwassenen volgens mij nog heel wat nieuwe informatie brengt. Maar allemaal op een toffe manier beschreven en voorzien van de mooiste illustraties. Van Honingbij tot hagelslag wordt uitgegeven door Ploegsma Uitgever, kost € 19,99 en is in de boekhandel en online te koop.

Het Andere Koek Boek – Mirjam Marks

Eten verbindt. Waar je ook geboren bent. Waar je ook woont. In dit ‘andere koek boek’ vind je verhalen en recepten van kinderen die niet in Nederland zijn geboren, maar die hier wel wonen. Ze vertellen over hun lievelingseten en waarom juist dat gerecht zo belangrijk voor ze is.

Die recepten worden ook gedeeld en krijgen door de verhalen extra lading. Een bijzonder kookboek dus, maar dan nét even anders. Ook dit boek is uitgegeven door Rose Stories, kost € 16,95 en is in de boekhandel en online te koop.

Kinderboeken kadotips

Tot zover vier hele recente kinderboeken die geweldig zijn om kado te geven. De linkjes verwijzen naar Bol, waar ik een klein percentage krijg als jij het boek (of iets anders) koopt. Jou kost dat niks extra.

Maar nog liever wil ik je eigenlijk vragen om de boeken zoveel mogelijk in de boekhandel te kopen. Die kunnen onze steun ook heel hard gebruiken

 

 

Gepubliceerd op 5 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
29 september 2022
Altijd borreltijd lancering
 
Lancering Altijd borreltijd

Daar is ‘ie dan. Altijd borreltijd werd gisteren in het Andaz Amsterdam gelanceerd. En wat voor een lancering!
29 september 2022
wereldrecord borrelplank Susan Aretz
 
The making of a… wereldrecord langste borrelplank

Een wereldrecord vestigen, daar is het een en ander voor nodig. En hulp. Dit is hoe het wereldrecord tot stand kwam.
22 september 2022
Susan Aretz
 
Midlife crisis of gewoon terugkijken

Ik vier mijn 50e verjaardag. Je kunt om minder redenen een midlife crisis krijgen 😉 Maar is het niet gewoon tijd om even terug te kijken.
22 september 2022
 
Win een setje Molton Brown

Dat Molton Brown een van mijn lievelings is is geen geheim. Super tof dus dat ik een setje van hun nieuwe geurlijn mag weggeven! WINACTIE GESLOTEN
18 september 2022
 
Win Mezcla van Ixta Belfrage

Wil je dolgraag koken uit Mezcla, dan is dit je kans om een exemplaar te winnen van het boek van Ixta Belfrage! WINACTIE GESLOTEN
18 september 2022
Mezcla Ixta Belfrage
 
Mezcla van Ixta Belfrage

Ixta Belfrage is een protogé van Ottolenghi, maar wel eentje met een geheel eigen visie op eten. Dat zie je duidelijk terug in Mezcla, haar eerste soloboek.