Kinderboeken kadotipsWat verschijnen er toch prachtige kinderboeken die je geweldig kado kunt geven. Ik geef je drie tips voor nieuw verschenen kinderboeken.

En dan voor kinderboeken waar je misschien in eerste instantie niet aan denkt als kado. Je zult dan misschien meer aan de klassiekers denken, zoals Annie MG Schmidt of de verhalen van Grimm.

Toch zijn er van Nederlandse hand ook kinderboeken die niet alleen leuk zijn om te geven / krijgen, maar waar je ook nog wat van opsteekt.

4 tips voor kinderboeken:

Rebelse Meisjes – 100 bijzondere Nederlandse vrouwen

Ik schreef al eerder over de vorige twee edities van Rebelse Meisjes en toen de crowdfunding startte voor een Nederlandse editie ervan heb ik geen moment getwijfeld om daar aan mee te doen. Honderd bijzondere vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis, van Aletta Jacobs tot Nikkie de Jager en van Anne Frank tot Skeet Keet, komen aan bod in dit bijzondere boek.

Iedere vrouw met haar eigen verhaal. Allemaal voorbeeldvrouwen op hun eigen manier. Een geweldig boek om voor te lezen of als je kinderen wat ouder zijn zelf te laten lezen. Tof ook dat er ruimte is om het eigen verhaal van je kind op te schrijven. Kortom, een waanzinnig mooi kado met heel veel lagen, naast dat het mooie verhalen zijn. Rebelse Meisjes is uitgegeven door Rose Stories, kost € 20,95 en is in de boekhandel en online te koop.

Smaakspoken van Daan Faber en José Luis Garcia Lechner

Hoewel ik het boek zelf nog niet heb (het verschijnt volgende week) durf ik mijn handen wel in het vuur te steken voor Smaakspoken, dat door Daan Faber (o.a. van Mister Kitchens) werd geschreven, en door illustrator José Luis Garcia Lechner. voorzien is van pakkende beelden.

Want als dit de introductie is “Proeven is als praten. Zonder smaken ben je sprakeloos.” dan snap je dat ik dat te gek vind.  Dit is een boek voor kinderen vanaf 6 jaar en kan voorgelezen worden, maar door oudere kinderen ook zelf gelezen worden.

Zeker als je kind geïnteresseerd is in eten, koken en het mysterie van smaak. In een spannend verhaal worden kinderen (én hun ouders) uitgedaagd om meer te proeven.

Smaakspoken verschijnt 11 mei , kost € 15,95 en is in de boekhandel en online te koop

Honingbij tot hagelslag_boekVan Honingbij tot hagelslag – Joël Broekaert & Marieke van Dishuizen

Een práchtig geïllustreerd boek waarin culinair journalist Joël Broekaert op zijn volledig eigen wijze vertelt over de herkomst van eten. Samen beschrijven zij in woord en beeld de volledige levenscyclus van een plant. Op deze manier wil het boek bijdragen aan kennis en bewustzijn over en waardering voor de groei en productie van voedsel. Dat klinkt heel heftig en misschien niet als een kinderboek, maar het is zó mooi gedaan dat het op geen enkel moment als zware kost voelt.

Dit is zo’n boek dat je volgens mij met regelmaat even uit de kast pakt. Een kinderboek dat ook voor volwassenen volgens mij nog heel wat nieuwe informatie brengt. Maar allemaal op een toffe manier beschreven en voorzien van de mooiste illustraties. Van Honingbij tot hagelslag wordt uitgegeven door Ploegsma Uitgever, kost € 19,99 en is in de boekhandel en online te koop.

Het Andere Koek Boek – Mirjam Marks

Eten verbindt. Waar je ook geboren bent. Waar je ook woont. In dit ‘andere koek boek’ vind je verhalen en recepten van kinderen die niet in Nederland zijn geboren, maar die hier wel wonen. Ze vertellen over hun lievelingseten en waarom juist dat gerecht zo belangrijk voor ze is.

Die recepten worden ook gedeeld en krijgen door de verhalen extra lading. Een bijzonder kookboek dus, maar dan nét even anders. Ook dit boek is uitgegeven door Rose Stories, kost € 16,95 en is in de boekhandel en online te koop.

Kinderboeken kadotips

Tot zover vier hele recente kinderboeken die geweldig zijn om kado te geven. De linkjes verwijzen naar Bol, waar ik een klein percentage krijg als jij het boek (of iets anders) koopt. Jou kost dat niks extra.

Maar nog liever wil ik je eigenlijk vragen om de boeken zoveel mogelijk in de boekhandel te kopen. Die kunnen onze steun ook heel hard gebruiken

 

 

Gepubliceerd op 5 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 april 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
17 april 2023
middelbare school kiezen
 
Een middelbare school kiezen

Hoe kies je een middelbare school? Welke middelbare school past er bij jouw kind. Wij kozen voor een totaal ander schoolsysteem dan gemiddeld.
30 maart 2023
 
Japaneasy Bowls & Bento

Uitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.