Kinderboeken kadotipsWat verschijnen er toch prachtige kinderboeken die je geweldig kado kunt geven. Ik geef je drie tips voor nieuw verschenen kinderboeken.

En dan voor kinderboeken waar je misschien in eerste instantie niet aan denkt als kado. Je zult dan misschien meer aan de klassiekers denken, zoals Annie MG Schmidt of de verhalen van Grimm.

Toch zijn er van Nederlandse hand ook kinderboeken die niet alleen leuk zijn om te geven / krijgen, maar waar je ook nog wat van opsteekt.

4 tips voor kinderboeken:

Rebelse Meisjes – 100 bijzondere Nederlandse vrouwen

Ik schreef al eerder over de vorige twee edities van Rebelse Meisjes en toen de crowdfunding startte voor een Nederlandse editie ervan heb ik geen moment getwijfeld om daar aan mee te doen. Honderd bijzondere vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis, van Aletta Jacobs tot Nikkie de Jager en van Anne Frank tot Skeet Keet, komen aan bod in dit bijzondere boek.

Iedere vrouw met haar eigen verhaal. Allemaal voorbeeldvrouwen op hun eigen manier. Een geweldig boek om voor te lezen of als je kinderen wat ouder zijn zelf te laten lezen. Tof ook dat er ruimte is om het eigen verhaal van je kind op te schrijven. Kortom, een waanzinnig mooi kado met heel veel lagen, naast dat het mooie verhalen zijn. Rebelse Meisjes is uitgegeven door Rose Stories, kost € 20,95 en is in de boekhandel en online te koop.

Smaakspoken van Daan Faber en José Luis Garcia Lechner

Hoewel ik het boek zelf nog niet heb (het verschijnt volgende week) durf ik mijn handen wel in het vuur te steken voor Smaakspoken, dat door Daan Faber (o.a. van Mister Kitchens) werd geschreven, en door illustrator José Luis Garcia Lechner. voorzien is van pakkende beelden.

Want als dit de introductie is “Proeven is als praten. Zonder smaken ben je sprakeloos.” dan snap je dat ik dat te gek vind.  Dit is een boek voor kinderen vanaf 6 jaar en kan voorgelezen worden, maar door oudere kinderen ook zelf gelezen worden.

Zeker als je kind geïnteresseerd is in eten, koken en het mysterie van smaak. In een spannend verhaal worden kinderen (én hun ouders) uitgedaagd om meer te proeven.

Smaakspoken verschijnt 11 mei , kost € 15,95 en is in de boekhandel en online te koop

Honingbij tot hagelslag_boekVan Honingbij tot hagelslag – Joël Broekaert & Marieke van Dishuizen

Een práchtig geïllustreerd boek waarin culinair journalist Joël Broekaert op zijn volledig eigen wijze vertelt over de herkomst van eten. Samen beschrijven zij in woord en beeld de volledige levenscyclus van een plant. Op deze manier wil het boek bijdragen aan kennis en bewustzijn over en waardering voor de groei en productie van voedsel. Dat klinkt heel heftig en misschien niet als een kinderboek, maar het is zó mooi gedaan dat het op geen enkel moment als zware kost voelt.

Dit is zo’n boek dat je volgens mij met regelmaat even uit de kast pakt. Een kinderboek dat ook voor volwassenen volgens mij nog heel wat nieuwe informatie brengt. Maar allemaal op een toffe manier beschreven en voorzien van de mooiste illustraties. Van Honingbij tot hagelslag wordt uitgegeven door Ploegsma Uitgever, kost € 19,99 en is in de boekhandel en online te koop.

Het Andere Koek Boek – Mirjam Marks

Eten verbindt. Waar je ook geboren bent. Waar je ook woont. In dit ‘andere koek boek’ vind je verhalen en recepten van kinderen die niet in Nederland zijn geboren, maar die hier wel wonen. Ze vertellen over hun lievelingseten en waarom juist dat gerecht zo belangrijk voor ze is.

Die recepten worden ook gedeeld en krijgen door de verhalen extra lading. Een bijzonder kookboek dus, maar dan nét even anders. Ook dit boek is uitgegeven door Rose Stories, kost € 16,95 en is in de boekhandel en online te koop.

Kinderboeken kadotips

Tot zover vier hele recente kinderboeken die geweldig zijn om kado te geven. De linkjes verwijzen naar Bol, waar ik een klein percentage krijg als jij het boek (of iets anders) koopt. Jou kost dat niks extra.

Maar nog liever wil ik je eigenlijk vragen om de boeken zoveel mogelijk in de boekhandel te kopen. Die kunnen onze steun ook heel hard gebruiken

 

 

Gepubliceerd op 5 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
Susan Aretz door Alieke Eising
 
The story of my life – korte film over Susan Aretz

Het is de ondertitel van de site. Ik neem je namelijk mee in verhalen die met mijn leven te maken hebben. En daar is nu ook een korte film van gemaakt!
23 juni 2021
katinka dodero lansink
 
Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero

Katinka neemt je in Mi Casa Peru mee in haar Peruaanse keuken. In 80 recepten deelt ze recepten en verhalen over haar thuisland, Peru.
15 juni 2021
vegan kookboek
 
Vegan voor iedereen – Merel Wildschut

Drie vegan kookboeken vielen er op de mat, waaronder die van Merel Wildschut. Vegan voor iedereen is een aanwinst voor je kookboekenkast.
8 juni 2021
 
Waarom ik suck at niks doen

Ik doe het komend jaar écht wat rustiger… Ik hoor het me nog zeggen. Vlak nadat ik vorig jaar bijna flauw viel tijdens de fotoshoot voor mijn nieuwe boek.
30 mei 2021
 
De maand van Susan – mei

Dat mei achter ons ligt zou je qua weer niet zeggen. Maar het was een fijne maand met weer de eerste tripjes. Dat is wel even het terugkijken waard!
27 mei 2021
 
De bijbel van de Indiase keuken – review

Als je een liefhebber bent van de Indiase keuken kan ik je aanraden om een plekje in de kast vrij te maken voor De bijbel van de Indiase keuken.