Kinderboeken kadotipsWat verschijnen er toch prachtige kinderboeken die je geweldig kado kunt geven. Ik geef je drie tips voor nieuw verschenen kinderboeken.

En dan voor kinderboeken waar je misschien in eerste instantie niet aan denkt als kado. Je zult dan misschien meer aan de klassiekers denken, zoals Annie MG Schmidt of de verhalen van Grimm.

Toch zijn er van Nederlandse hand ook kinderboeken die niet alleen leuk zijn om te geven / krijgen, maar waar je ook nog wat van opsteekt.

4 tips voor kinderboeken:

Rebelse Meisjes – 100 bijzondere Nederlandse vrouwen

Ik schreef al eerder over de vorige twee edities van Rebelse Meisjes en toen de crowdfunding startte voor een Nederlandse editie ervan heb ik geen moment getwijfeld om daar aan mee te doen. Honderd bijzondere vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis, van Aletta Jacobs tot Nikkie de Jager en van Anne Frank tot Skeet Keet, komen aan bod in dit bijzondere boek.

Iedere vrouw met haar eigen verhaal. Allemaal voorbeeldvrouwen op hun eigen manier. Een geweldig boek om voor te lezen of als je kinderen wat ouder zijn zelf te laten lezen. Tof ook dat er ruimte is om het eigen verhaal van je kind op te schrijven. Kortom, een waanzinnig mooi kado met heel veel lagen, naast dat het mooie verhalen zijn. Rebelse Meisjes is uitgegeven door Rose Stories, kost € 20,95 en is in de boekhandel en online te koop.

Smaakspoken van Daan Faber en José Luis Garcia Lechner

Hoewel ik het boek zelf nog niet heb (het verschijnt volgende week) durf ik mijn handen wel in het vuur te steken voor Smaakspoken, dat door Daan Faber (o.a. van Mister Kitchens) werd geschreven, en door illustrator José Luis Garcia Lechner. voorzien is van pakkende beelden.

Want als dit de introductie is “Proeven is als praten. Zonder smaken ben je sprakeloos.” dan snap je dat ik dat te gek vind.  Dit is een boek voor kinderen vanaf 6 jaar en kan voorgelezen worden, maar door oudere kinderen ook zelf gelezen worden.

Zeker als je kind geïnteresseerd is in eten, koken en het mysterie van smaak. In een spannend verhaal worden kinderen (én hun ouders) uitgedaagd om meer te proeven.

Smaakspoken verschijnt 11 mei , kost € 15,95 en is in de boekhandel en online te koop

Honingbij tot hagelslag_boekVan Honingbij tot hagelslag – Joël Broekaert & Marieke van Dishuizen

Een práchtig geïllustreerd boek waarin culinair journalist Joël Broekaert op zijn volledig eigen wijze vertelt over de herkomst van eten. Samen beschrijven zij in woord en beeld de volledige levenscyclus van een plant. Op deze manier wil het boek bijdragen aan kennis en bewustzijn over en waardering voor de groei en productie van voedsel. Dat klinkt heel heftig en misschien niet als een kinderboek, maar het is zó mooi gedaan dat het op geen enkel moment als zware kost voelt.

Dit is zo’n boek dat je volgens mij met regelmaat even uit de kast pakt. Een kinderboek dat ook voor volwassenen volgens mij nog heel wat nieuwe informatie brengt. Maar allemaal op een toffe manier beschreven en voorzien van de mooiste illustraties. Van Honingbij tot hagelslag wordt uitgegeven door Ploegsma Uitgever, kost € 19,99 en is in de boekhandel en online te koop.

Het Andere Koek Boek – Mirjam Marks

Eten verbindt. Waar je ook geboren bent. Waar je ook woont. In dit ‘andere koek boek’ vind je verhalen en recepten van kinderen die niet in Nederland zijn geboren, maar die hier wel wonen. Ze vertellen over hun lievelingseten en waarom juist dat gerecht zo belangrijk voor ze is.

Die recepten worden ook gedeeld en krijgen door de verhalen extra lading. Een bijzonder kookboek dus, maar dan nét even anders. Ook dit boek is uitgegeven door Rose Stories, kost € 16,95 en is in de boekhandel en online te koop.

Kinderboeken kadotips

Tot zover vier hele recente kinderboeken die geweldig zijn om kado te geven. De linkjes verwijzen naar Bol, waar ik een klein percentage krijg als jij het boek (of iets anders) koopt. Jou kost dat niks extra.

Maar nog liever wil ik je eigenlijk vragen om de boeken zoveel mogelijk in de boekhandel te kopen. Die kunnen onze steun ook heel hard gebruiken

 

 

Gepubliceerd op 5 mei 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]