Anthony Bourdain – WereldreizenIn Wereldreizen ga je, door de ogen van Bourdain, mee op reis langs zijn favoriete bestemmingen. Een officiële, alternatieve reisgids.

Je reist met Anthony Bourdain mee langs zijn favoriete plekken op de wereld. Een behoorlijk diverse reisgids is het gevolg. Want of je nu naar Argentinië of Bhutan wil, naar Frankrijk of Israël of juist naar de VS wilt afreizen, Al zijn beste tips staan er in.

Een papieren reisgids lijkt misschien wel wat 1995, maar Wereldreizen is eigenlijk een verzameling van de mooiste verhalen die Bourdain te vertellen heeft. Tuurlijk is het leuk om te weten hoe je van het vliegveld naar een stad reist, maar interessanter is zijn visie op een land of (eet)cultuur.

Wereldreizen door de ogen van Anthony Bourdain

Alle oorspronkelijke teksten van Bourdain zijn in het vet afgedrukt. Soms letterlijk opgetekend vanuit een van zijn vele televisiereizen, andere keren uit een van de essays die hij heeft geschreven. Wat ik merkte dat ik deed was eigenlijk alleen die teksten lezen, puur omdat wat hij zegt me vooral interesseert.

De vertaling van het boek is trouwens bijzonder knap gedaan. Het leest prettig en ligt veelal heel dicht aan tegen de manier waarop Bourdain sprak.

Welke delen van het boek je ook leest, je gaat me op reis door de ogen van Anthony Bourdain. De man is al jaren een held van me, mede door zijn directheid. Bijna onbuigzaam maar altijd op zoek naar het verhaal achter het verhaal. Dat maakt de delen die van hem zijn zo ongelofelijk boeiend om te lezen.

Wereldreizen review

Wereldreizen Anthony Bourdain

Is Wereldreizen van Anthony Bourdain een praktische reisgids? Absoluut niet. Te dik, niet compact, informatie veroudert snel. Maar het maakt echt geen moer uit. De verhalen zijn er om thuis, op je eigen bank met een glas van het een of ander in je hand te lezen. Te beseffen dat deze man echt enórm veel van de wereld heeft gezien. De wereld te zien door zijn ogen en je dan nogmaals te realiseren hoe ongelofelijk jammer het is dat hij er niet meer is….

Wereldreizen van Anthony Bourdain en Laurie Woolever is in Nederland uitgegeven door Carrera Culinar, kost € 25,-  en is online en in de betere boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 26 oktober 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022
1 december 2022
cadeatips
 
Feestdagen special – kookboeken tips

Er verschijnen jaarlijks zoveel prachtige kookboeken. Ik heb een aantal tips voor je van boeken die perfect zijn als cadeau!
11 november 2022
Susan Aretz
 
Hardop dromen, het werkt!

Als ik íets geleerd heb is dat je je dromen zoveel mogelijk hardop moet uitspreken. En weet je wat... dan komen ze ook nog eens uit!
9 november 2022
OTK extra lekker
 
Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker – review

Gaat dit het eerste Ottolenghi boek zijn waar ik gillend enthousiast over ben? Ik ga het je nú vertellen!