Anthony Bourdain – WereldreizenIn Wereldreizen ga je, door de ogen van Bourdain, mee op reis langs zijn favoriete bestemmingen. Een officiële, alternatieve reisgids.

Je reist met Anthony Bourdain mee langs zijn favoriete plekken op de wereld. Een behoorlijk diverse reisgids is het gevolg. Want of je nu naar Argentinië of Bhutan wil, naar Frankrijk of Israël of juist naar de VS wilt afreizen, Al zijn beste tips staan er in.

Een papieren reisgids lijkt misschien wel wat 1995, maar Wereldreizen is eigenlijk een verzameling van de mooiste verhalen die Bourdain te vertellen heeft. Tuurlijk is het leuk om te weten hoe je van het vliegveld naar een stad reist, maar interessanter is zijn visie op een land of (eet)cultuur.

Wereldreizen door de ogen van Anthony Bourdain

Alle oorspronkelijke teksten van Bourdain zijn in het vet afgedrukt. Soms letterlijk opgetekend vanuit een van zijn vele televisiereizen, andere keren uit een van de essays die hij heeft geschreven. Wat ik merkte dat ik deed was eigenlijk alleen die teksten lezen, puur omdat wat hij zegt me vooral interesseert.

De vertaling van het boek is trouwens bijzonder knap gedaan. Het leest prettig en ligt veelal heel dicht aan tegen de manier waarop Bourdain sprak.

Welke delen van het boek je ook leest, je gaat me op reis door de ogen van Anthony Bourdain. De man is al jaren een held van me, mede door zijn directheid. Bijna onbuigzaam maar altijd op zoek naar het verhaal achter het verhaal. Dat maakt de delen die van hem zijn zo ongelofelijk boeiend om te lezen.

Wereldreizen review

Wereldreizen Anthony Bourdain

Is Wereldreizen van Anthony Bourdain een praktische reisgids? Absoluut niet. Te dik, niet compact, informatie veroudert snel. Maar het maakt echt geen moer uit. De verhalen zijn er om thuis, op je eigen bank met een glas van het een of ander in je hand te lezen. Te beseffen dat deze man echt enórm veel van de wereld heeft gezien. De wereld te zien door zijn ogen en je dan nogmaals te realiseren hoe ongelofelijk jammer het is dat hij er niet meer is….

Wereldreizen van Anthony Bourdain en Laurie Woolever is in Nederland uitgegeven door Carrera Culinar, kost € 25,-  en is online en in de betere boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 26 oktober 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 december 2021
 
Speciale Borreltijd actie

Tot en met kerstavond is Borreltijd voor een hele speciale actieprijs te koop. Dus heb je Borreltijd nog niet (cadeau gegeven)? Nu is je kans!
15 november 2021
Nadiya bakt
 
Nadiya Hussain bakt – review

Great British Bakeoff en Netflix ster Nadiya Hussain bakt ze bruin in haar nieuwste boek, Nadiya bakt. Met een arsenaal aan bijzondere bakrecepten.
9 november 2021
Koolhydraatarme bijbel
 
De koolhydraatarme bijbel van Janneke Vreugdenhil

Geen dieetboek, maar een dikke pil vol met koolhydraatarme recepten. De een nog lekkerder dan de ander. Spoiler alert; ik ben fan!
4 november 2021
Oh my Foodness
 
Oh My Foodness van Sabine Koning

Sabine Koning heeft een nieuw boek. Genoemd naar haar succesvolle blog Oh My Foodness. Daarin verzamelde ze de lekkerste comfortfoodrecepten.
3 november 2021
 
Het grote wildplukboek van Edwin Florès

Dé kenner op het gebied van wildplukken is toch wel Edwin Flores. Van zijn hand is deze herziene uitgave van Het grote wildplukboek.
2 november 2021
 
Ottolenghi Test Kitchen – review

Koken in een pandemie resulteert bij Ottolenghi in dit nieuwe boek, OTK. Ottolenghi Test Kitchen stimuleert je te koken uit je voorraadkast