Anthony Bourdain – WereldreizenIn Wereldreizen ga je, door de ogen van Bourdain, mee op reis langs zijn favoriete bestemmingen. Een officiële, alternatieve reisgids.

Je reist met Anthony Bourdain mee langs zijn favoriete plekken op de wereld. Een behoorlijk diverse reisgids is het gevolg. Want of je nu naar Argentinië of Bhutan wil, naar Frankrijk of Israël of juist naar de VS wilt afreizen, Al zijn beste tips staan er in.

Een papieren reisgids lijkt misschien wel wat 1995, maar Wereldreizen is eigenlijk een verzameling van de mooiste verhalen die Bourdain te vertellen heeft. Tuurlijk is het leuk om te weten hoe je van het vliegveld naar een stad reist, maar interessanter is zijn visie op een land of (eet)cultuur.

Wereldreizen door de ogen van Anthony Bourdain

Alle oorspronkelijke teksten van Bourdain zijn in het vet afgedrukt. Soms letterlijk opgetekend vanuit een van zijn vele televisiereizen, andere keren uit een van de essays die hij heeft geschreven. Wat ik merkte dat ik deed was eigenlijk alleen die teksten lezen, puur omdat wat hij zegt me vooral interesseert.

De vertaling van het boek is trouwens bijzonder knap gedaan. Het leest prettig en ligt veelal heel dicht aan tegen de manier waarop Bourdain sprak.

Welke delen van het boek je ook leest, je gaat me op reis door de ogen van Anthony Bourdain. De man is al jaren een held van me, mede door zijn directheid. Bijna onbuigzaam maar altijd op zoek naar het verhaal achter het verhaal. Dat maakt de delen die van hem zijn zo ongelofelijk boeiend om te lezen.

Wereldreizen review

Wereldreizen Anthony Bourdain

Is Wereldreizen van Anthony Bourdain een praktische reisgids? Absoluut niet. Te dik, niet compact, informatie veroudert snel. Maar het maakt echt geen moer uit. De verhalen zijn er om thuis, op je eigen bank met een glas van het een of ander in je hand te lezen. Te beseffen dat deze man echt enórm veel van de wereld heeft gezien. De wereld te zien door zijn ogen en je dan nogmaals te realiseren hoe ongelofelijk jammer het is dat hij er niet meer is….

Wereldreizen van Anthony Bourdain en Laurie Woolever is in Nederland uitgegeven door Carrera Culinar, kost € 25,-  en is online en in de betere boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 26 oktober 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]