Anthony Bourdain – WereldreizenIn Wereldreizen ga je, door de ogen van Bourdain, mee op reis langs zijn favoriete bestemmingen. Een officiële, alternatieve reisgids.

Je reist met Anthony Bourdain mee langs zijn favoriete plekken op de wereld. Een behoorlijk diverse reisgids is het gevolg. Want of je nu naar Argentinië of Bhutan wil, naar Frankrijk of Israël of juist naar de VS wilt afreizen, Al zijn beste tips staan er in.

Een papieren reisgids lijkt misschien wel wat 1995, maar Wereldreizen is eigenlijk een verzameling van de mooiste verhalen die Bourdain te vertellen heeft. Tuurlijk is het leuk om te weten hoe je van het vliegveld naar een stad reist, maar interessanter is zijn visie op een land of (eet)cultuur.

Wereldreizen door de ogen van Anthony Bourdain

Alle oorspronkelijke teksten van Bourdain zijn in het vet afgedrukt. Soms letterlijk opgetekend vanuit een van zijn vele televisiereizen, andere keren uit een van de essays die hij heeft geschreven. Wat ik merkte dat ik deed was eigenlijk alleen die teksten lezen, puur omdat wat hij zegt me vooral interesseert.

De vertaling van het boek is trouwens bijzonder knap gedaan. Het leest prettig en ligt veelal heel dicht aan tegen de manier waarop Bourdain sprak.

Welke delen van het boek je ook leest, je gaat me op reis door de ogen van Anthony Bourdain. De man is al jaren een held van me, mede door zijn directheid. Bijna onbuigzaam maar altijd op zoek naar het verhaal achter het verhaal. Dat maakt de delen die van hem zijn zo ongelofelijk boeiend om te lezen.

Wereldreizen review

Wereldreizen Anthony Bourdain

Is Wereldreizen van Anthony Bourdain een praktische reisgids? Absoluut niet. Te dik, niet compact, informatie veroudert snel. Maar het maakt echt geen moer uit. De verhalen zijn er om thuis, op je eigen bank met een glas van het een of ander in je hand te lezen. Te beseffen dat deze man echt enórm veel van de wereld heeft gezien. De wereld te zien door zijn ogen en je dan nogmaals te realiseren hoe ongelofelijk jammer het is dat hij er niet meer is….

Wereldreizen van Anthony Bourdain en Laurie Woolever is in Nederland uitgegeven door Carrera Culinar, kost € 25,-  en is online en in de betere boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 26 oktober 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.
26 juli 2023
Pride, tieners en Kidsweek
 
Pride, tieners en Kidsweek

Vorig jaar schreef ik voor al over wat Pride voor ons gezin betekent. Dit jaar een update. Want Pride is nog steeds belangrijk. Misschien wel meer dan ooit.
19 juni 2023
Zin in Salade_Bibi
 
Zin in salade van Bibi Loomans

Het hele jaar salades, dat is waar je trek in krijgt als je Zin in salade van Bibi Loomans leest. 50 recepten voor heerlijke salades voor elk seizoen.
12 juni 2023
 
Snack Attack Jord Althuizen

Er zijn heerlijk veel kookboeken waar je de hele zomer uit kunt koken. Snack Attack van Jord Althuizen is er daar eentje van.