Everyday fresh van Donna HayIk ben de tel inmiddels kwijt hoeveel boeken Donna Hay heeft geschreven en hoeveel er in mijn kast staan. Everyday Fresh is hoe dan ook haar nieuwste boek.

De koningin van mooie kookboeken, zo mag je Donna Hay wel noemen. En Everyday Fresh is daar geen uitzondering op. Naast gerechtfotografie ook heel veel sfeerbeelden in dit boek, dat maar liefst 225 bladzijde telt het boek.

Het boek is ingedeeld in de hoofdstukken één pan, bijna kant & klaar, een tikkie anders, de big bowl, quick fix, vriezer proof en zoetigheid. Voedzaamheid is verder vooral de rode draad in het boek. Net als haar vorige boek, maar dan iets minder prominent aanwezig. Toch is het wel waarom ik niet zo goed weet wat ik van dit boek moet vinden.

book cover

Everyday Fresh Donna Hay

Ik ben dan ook een beetje dubbel over dit boek. Het is enerzijds een prachtig boek. Mooi gefotografeerd. Veel recepten. Soms een basisrecept met variaties erop. Het is wederom een écht Donna Hay boek. Toch mis ik het ‘dit wil ik allemaal maken’ gevoel in het boek.

De recepten neigen me allemaal te veel naar super food recepten, zoals in haar boek Life in Balance. Daar vind ik er één of twee wel lekker van – het recept wat ik maakte was oprecht verrukkelijk – maar een heel boek vol vind ik too much.

Ander puntje van kritiek vind ik haar beschrijvingen, als ik twee worstjes ergens van nodig heb of één prei, dan is het handig om te weten hoeveel gram dat in totaal is. Dat doet ze overigens voor de rest van de ingrediënten weer wel, dus misschien is dat iets wat ik belangrijk vind.

Kortom, ik weet het niet zo met dit nieuwe boek. Zoals ik al aangaf, het recept dat ik van haar kookte (de bolognese met chorizo en bloemkool) was écht lekker. De recepten van Donna Hay kloppen gewoon ook altijd. En toch ben ik niet lyrisch over het boek.

Hou je van een kookboek met veel lichte gerechten, waarbij chiazaad al in je voorraadkast staat en je groentespaghetti een topmaaltijd vindt dan ga je zeker volop inspiratie in dit boek vinden. Zo niet, dan zou ik omkijken naar een ander kookboek want dan ga je van dit boek niet blij worden. Eerlijker dan dat kan ik niet zijn.

Wil je proeven uit het boek voor je het aanschaft, dan kan dat. Het recept van de Bolognese met bloemkool staat voor je klaar.

Everyday Fresh van Donna Hay is in Nederland uitgegeven door Spectrum, kost € 29,99 en is in de boekhandel en online te koop.

Gepubliceerd op 18 januari 2021


1 reactie

  1. Ilona schreef:

    Heerlijk jouw eerlijke recensies! Dat ‘dit wil ik allemaal maken’ gevoel vind ik ook erg belangrijk in een kookboek. Dat je er echt zin van krijgt om te gaan koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 maart 2021
 
De maand van Susan – februari

Drie keer knipperen en februari was voorbij! Wat bracht februari? Ik neem je mee in een kijkje achter de schermen en mijn maand februari.
26 februari 2021
Wereldwijd Borreltijd
 
Wereldwijd Borreltijd van Susan Aretz

PRIMEUR! Ein-de-lijk mag ik het met jullie delen. De titel én cover van mijn vierde boek. De ultieme opvolger voor Borreltijd. We gaan op reis!
24 februari 2021
Susan Borrelboek (Ashkan Mortezapour Photography web2.jpg
 
Hoe maak je een kookboek – deel I

Achter de schermen bij het maken van een kookboek. Want hoe maak je een kookboek? Dit is hoe ik mijn 4e boek heb gemaakt.
24 februari 2021
verlies huisdier tips
 
Kinderen en het verlies van een huisdier

Als kinderen hun huisdier verliezen ben je misschien op zoek naar tips hoe je daar mee omgaat.. Dit zijn (helaas) de onze, na het verlies van onze kat.
15 februari 2021
 
Susan pakt uit – editie 7

Nieuw jaar, nieuwe editie van Susan Pakt Uit. Met heerlijke nieuwe producten. Voor groot en klein. Van gezond tot snoepen. Welke wordt jouw favoriet?
15 februari 2021
Paramaribo
 
Paramaribo van Judith Cyrus

Een culinaire smeltkroes is de ondertitel van Paramaribo van Judith Kroes. Een boek dat meer is dan een kookboek trouwens. Een absoluut pluspunt!