Everyday fresh van Donna HayIk ben de tel inmiddels kwijt hoeveel boeken Donna Hay heeft geschreven en hoeveel er in mijn kast staan. Everyday Fresh is hoe dan ook haar nieuwste boek.

De koningin van mooie kookboeken, zo mag je Donna Hay wel noemen. En Everyday Fresh is daar geen uitzondering op. Naast gerechtfotografie ook heel veel sfeerbeelden in dit boek, dat maar liefst 225 bladzijde telt het boek.

Het boek is ingedeeld in de hoofdstukken één pan, bijna kant & klaar, een tikkie anders, de big bowl, quick fix, vriezer proof en zoetigheid. Voedzaamheid is verder vooral de rode draad in het boek. Net als haar vorige boek, maar dan iets minder prominent aanwezig. Toch is het wel waarom ik niet zo goed weet wat ik van dit boek moet vinden.

book cover

Everyday Fresh Donna Hay

Ik ben dan ook een beetje dubbel over dit boek. Het is enerzijds een prachtig boek. Mooi gefotografeerd. Veel recepten. Soms een basisrecept met variaties erop. Het is wederom een écht Donna Hay boek. Toch mis ik het ‘dit wil ik allemaal maken’ gevoel in het boek.

De recepten neigen me allemaal te veel naar super food recepten, zoals in haar boek Life in Balance. Daar vind ik er één of twee wel lekker van – het recept wat ik maakte was oprecht verrukkelijk – maar een heel boek vol vind ik too much.

Ander puntje van kritiek vind ik haar beschrijvingen, als ik twee worstjes ergens van nodig heb of één prei, dan is het handig om te weten hoeveel gram dat in totaal is. Dat doet ze overigens voor de rest van de ingrediënten weer wel, dus misschien is dat iets wat ik belangrijk vind.

Kortom, ik weet het niet zo met dit nieuwe boek. Zoals ik al aangaf, het recept dat ik van haar kookte (de bolognese met chorizo en bloemkool) was écht lekker. De recepten van Donna Hay kloppen gewoon ook altijd. En toch ben ik niet lyrisch over het boek.

Hou je van een kookboek met veel lichte gerechten, waarbij chiazaad al in je voorraadkast staat en je groentespaghetti een topmaaltijd vindt dan ga je zeker volop inspiratie in dit boek vinden. Zo niet, dan zou ik omkijken naar een ander kookboek want dan ga je van dit boek niet blij worden. Eerlijker dan dat kan ik niet zijn.

Wil je proeven uit het boek voor je het aanschaft, dan kan dat. Het recept van de Bolognese met bloemkool staat voor je klaar.

Everyday Fresh van Donna Hay is in Nederland uitgegeven door Spectrum, kost € 29,99 en is in de boekhandel en online te koop.

Gepubliceerd op 18 januari 2021


1 reactie

  1. Ilona schreef:

    Heerlijk jouw eerlijke recensies! Dat ‘dit wil ik allemaal maken’ gevoel vind ik ook erg belangrijk in een kookboek. Dat je er echt zin van krijgt om te gaan koken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
cover Insane
 
Insane van Vanja van der Leeden

Insane biedt meer dan gezonde recepten. Want als je iets aan Vanja over kunt laten is het , naast lekkere gerechten, een gezonde dosis zelfspot.
18 juni 2022
Susan Aretz
 
Susan Aretz bij RTL Boulevard

Ik mocht vanavond voor RTL Boulevard wat vertellen over de trends qua drankjes deze zomer. Hoe leuk is dat?!
15 juni 2022
Susan Aretz BBQ
 
Win een BBQ van the Bastard

Ja, je leest het goed; je kunt een barbecue van The Bastard winnen. Da’s niet mis hè? Maar let goed op, want daar moet je wel wat voor doen!
9 juni 2022
Susan Aretz Altijd Borreltijd
 
Altijd Borreltijd van Susan Aretz

Daar is ‘ie , mijn 5e boek! Welkom Altijd Borreltijd in mijn trilogie borrelboeken. Maar er is nog meer te vertellen over dit nieuwe borrelboek van Susan Aretz
27 mei 2022
xi'ian review
 
Uit de keuken Xi’an Famous Foods

Een nieuwe ontdekking voor mij, dit beroemde Chinese restaurant, maar het boek is te gek en staat bomvol authentieke Chinese recepten.
26 mei 2022
Susan Aretz
 
De tijd vliegt, tijd voor een update

Terwijl ik jullie normaal iedere maand informeer over waar ik mee bezig ben is het dit jaar wat stiller dan je van me gewend bent. Tijd voor een update!