Everyday fresh van Donna HayIk ben de tel inmiddels kwijt hoeveel boeken Donna Hay heeft geschreven en hoeveel er in mijn kast staan. Everyday Fresh is hoe dan ook haar nieuwste boek.

De koningin van mooie kookboeken, zo mag je Donna Hay wel noemen. En Everyday Fresh is daar geen uitzondering op. Naast gerechtfotografie ook heel veel sfeerbeelden in dit boek, dat maar liefst 225 bladzijde telt het boek.

Het boek is ingedeeld in de hoofdstukken één pan, bijna kant & klaar, een tikkie anders, de big bowl, quick fix, vriezer proof en zoetigheid. Voedzaamheid is verder vooral de rode draad in het boek. Net als haar vorige boek, maar dan iets minder prominent aanwezig. Toch is het wel waarom ik niet zo goed weet wat ik van dit boek moet vinden.

book cover

Everyday Fresh Donna Hay

Ik ben dan ook een beetje dubbel over dit boek. Het is enerzijds een prachtig boek. Mooi gefotografeerd. Veel recepten. Soms een basisrecept met variaties erop. Het is wederom een écht Donna Hay boek. Toch mis ik het ‘dit wil ik allemaal maken’ gevoel in het boek.

De recepten neigen me allemaal te veel naar super food recepten, zoals in haar boek Life in Balance. Daar vind ik er één of twee wel lekker van – het recept wat ik maakte was oprecht verrukkelijk – maar een heel boek vol vind ik too much.

Ander puntje van kritiek vind ik haar beschrijvingen, als ik twee worstjes ergens van nodig heb of één prei, dan is het handig om te weten hoeveel gram dat in totaal is. Dat doet ze overigens voor de rest van de ingrediënten weer wel, dus misschien is dat iets wat ik belangrijk vind.

Kortom, ik weet het niet zo met dit nieuwe boek. Zoals ik al aangaf, het recept dat ik van haar kookte (de bolognese met chorizo en bloemkool) was écht lekker. De recepten van Donna Hay kloppen gewoon ook altijd. En toch ben ik niet lyrisch over het boek.

Hou je van een kookboek met veel lichte gerechten, waarbij chiazaad al in je voorraadkast staat en je groentespaghetti een topmaaltijd vindt dan ga je zeker volop inspiratie in dit boek vinden. Zo niet, dan zou ik omkijken naar een ander kookboek want dan ga je van dit boek niet blij worden. Eerlijker dan dat kan ik niet zijn.

Wil je proeven uit het boek voor je het aanschaft, dan kan dat. Het recept van de Bolognese met bloemkool staat voor je klaar.

Everyday Fresh van Donna Hay is in Nederland uitgegeven door Spectrum, kost € 29,99 en is in de boekhandel en online te koop.

Gepubliceerd op 18 januari 2021


1 reactie

  1. Ilona schreef:

    Heerlijk jouw eerlijke recensies! Dat ‘dit wil ik allemaal maken’ gevoel vind ik ook erg belangrijk in een kookboek. Dat je er echt zin van krijgt om te gaan koken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 december 2022
cadeatips
 
Feestdagen special – kookboeken tips

Er verschijnen jaarlijks zoveel prachtige kookboeken. Ik heb een aantal tips voor je van boeken die perfect zijn als cadeau!
11 november 2022
Susan Aretz
 
Hardop dromen, het werkt!

Als ik íets geleerd heb is dat je je dromen zoveel mogelijk hardop moet uitspreken. En weet je wat... dan komen ze ook nog eens uit!
9 november 2022
OTK extra lekker
 
Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker – review

Gaat dit het eerste Ottolenghi boek zijn waar ik gillend enthousiast over ben? Ik ga het je nú vertellen!
4 november 2022
Susan Aretz
 
Susan Aretz bij Boom Chicago

Ik heb er een handje van, om mijn comfortzone een stukje uit te dagen. Maar ik heb nu toch weer ergens ja op gezegd... Hallo Boom Chicago!
2 november 2022
kerstboom en kat
 
Wat doen we met kerst

Een vraag die velen bezighoudt. Zeker als je een site hebt met recepten is het logisch om ook kerstrecepten te delen. Dit doe ik dit jaar met kerst.
29 september 2022
Altijd borreltijd lancering
 
Lancering Altijd borreltijd

Daar is ‘ie dan. Altijd borreltijd werd gisteren in het Andaz Amsterdam gelanceerd. En wat voor een lancering!