Everyday fresh van Donna Hay



Ik ben de tel inmiddels kwijt hoeveel boeken Donna Hay heeft geschreven en hoeveel er in mijn kast staan. Everyday Fresh is hoe dan ook haar nieuwste boek.

De koningin van mooie kookboeken, zo mag je Donna Hay wel noemen. En Everyday Fresh is daar geen uitzondering op. Naast gerechtfotografie ook heel veel sfeerbeelden in dit boek, dat maar liefst 225 bladzijde telt het boek.

Het boek is ingedeeld in de hoofdstukken één pan, bijna kant & klaar, een tikkie anders, de big bowl, quick fix, vriezer proof en zoetigheid. Voedzaamheid is verder vooral de rode draad in het boek. Net als haar vorige boek, maar dan iets minder prominent aanwezig. Toch is het wel waarom ik niet zo goed weet wat ik van dit boek moet vinden.

book cover

Everyday Fresh Donna Hay

Ik ben dan ook een beetje dubbel over dit boek. Het is enerzijds een prachtig boek. Mooi gefotografeerd. Veel recepten. Soms een basisrecept met variaties erop. Het is wederom een écht Donna Hay boek. Toch mis ik het ‘dit wil ik allemaal maken’ gevoel in het boek.

De recepten neigen me allemaal te veel naar super food recepten, zoals in haar boek Life in Balance. Daar vind ik er één of twee wel lekker van – het recept wat ik maakte was oprecht verrukkelijk – maar een heel boek vol vind ik too much.

Ander puntje van kritiek vind ik haar beschrijvingen, als ik twee worstjes ergens van nodig heb of één prei, dan is het handig om te weten hoeveel gram dat in totaal is. Dat doet ze overigens voor de rest van de ingrediënten weer wel, dus misschien is dat iets wat ik belangrijk vind.

Kortom, ik weet het niet zo met dit nieuwe boek. Zoals ik al aangaf, het recept dat ik van haar kookte (de bolognese met chorizo en bloemkool) was écht lekker. De recepten van Donna Hay kloppen gewoon ook altijd. En toch ben ik niet lyrisch over het boek.

Hou je van een kookboek met veel lichte gerechten, waarbij chiazaad al in je voorraadkast staat en je groentespaghetti een topmaaltijd vindt dan ga je zeker volop inspiratie in dit boek vinden. Zo niet, dan zou ik omkijken naar een ander kookboek want dan ga je van dit boek niet blij worden. Eerlijker dan dat kan ik niet zijn.

Wil je proeven uit het boek voor je het aanschaft, dan kan dat. Het recept van de Bolognese met bloemkool staat voor je klaar.

Everyday Fresh van Donna Hay is in Nederland uitgegeven door Spectrum, kost € 29,99 en is in de boekhandel en online te koop.

Gepubliceerd op 18 januari 2021


1 reactie

  1. Ilona schreef:

    Heerlijk jouw eerlijke recensies! Dat ‘dit wil ik allemaal maken’ gevoel vind ik ook erg belangrijk in een kookboek. Dat je er echt zin van krijgt om te gaan koken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!