Week zonder vlees 2020



Week zonder vlees 2020

De Week zonder vlees start 9 maart en duurt tot en met 15 maart. Wil je er aan mee doen dan kun je je hier inschrijven. Iedereen die zich inschrijft krijgt toegang tot het digitale Week Zonder Vlees-magazine. Hierin vinden deelnemers inspiratie om zeven dagen te genieten, pagina’s vol recepten, interviews, groenteweetjes en meer.

Voor die inspiratie kun je trouwens ook hier op Smulpaapje terecht, want je vindt hier meer dan 200 vegetarische recepten.

Restaurants zonder vlees

Gedurende de week zonder vlees zijn er ook volop restaurants die het vegetarische menu in de spotlight zetten. Er is zelfs een speciaal pop-up restaurant waar Peter Lute dagelijks een heerlijk 3 of 5 gangen menu, zonder vlees natuurlijk, kookt. Reserveren kan via de site.

Waarom is er een Week zonder Vlees

Het is bedoeld als inspiratie. Om te laten zien dat je ook zonder vlees lekker kunt eten. Maar ook omdat vlees eten een behoorlijke impact heeft op de planeet. Vaker een dagje geen vlees of vis eten is een relatief kleine moeite, maar heeft een enorm positieve impact op mens, dier en milieu.

Door geen vlees te consumeren tijdens de Week Zonder Vlees is de milieudruk van je voeding meteen al lager. Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik. Elke vleeseter die het volhoudt om gedurende één week geen vlees te eten, bespaart maar liefst 130 liter water en 13.3 kg CO2eq, ofwel uitstoot van broeikasgassen.

Wil je meer weten over de Week zonder vlees kijk dan op de speciale campagnesite

Gepubliceerd op 17 februari 2020


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.
4 november 2023
Bar Beurre Maastricht
 
Bar Beurre in Maastricht

Ik kan je meerdere redenen geven om naar Maastricht te gaan. En met de opening van Bar Beurre heb je weer een reden erbij!
28 oktober 2023
wild in de achterhoek
 
Wild in de Achterhoek

Als je wild wil eten, dan is de Achterhoek een top culinaire bestemming daarvoor. Ga je mee op wildreis door de Achterhoek?!
9 oktober 2023
wijnen uit Rueda
 
Rueda wijnen: De perfecte match met groente

De nieuwe oogst Rueda wijnen is nét geplukt! Een perfect moment om je meer te vertellen over deze frisse Spaanse wijn met een bite.
5 oktober 2023
de waag leiden
 
12x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 12 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.
28 september 2023
limited edition Glenmorangie
 
A Tale of Tokyo, een limited edition van Glenmorangie

Japans eikenhout, rijping in bourbon- en sherryvaten geeft deze whisky een unieke smaak, die de contrasten van Tokio weerspiegelt.