Week zonder vlees 2020



Week zonder vlees 2020

De Week zonder vlees start 9 maart en duurt tot en met 15 maart. Wil je er aan mee doen dan kun je je hier inschrijven. Iedereen die zich inschrijft krijgt toegang tot het digitale Week Zonder Vlees-magazine. Hierin vinden deelnemers inspiratie om zeven dagen te genieten, pagina’s vol recepten, interviews, groenteweetjes en meer.

Voor die inspiratie kun je trouwens ook hier op Smulpaapje terecht, want je vindt hier meer dan 200 vegetarische recepten.

Restaurants zonder vlees

Gedurende de week zonder vlees zijn er ook volop restaurants die het vegetarische menu in de spotlight zetten. Er is zelfs een speciaal pop-up restaurant waar Peter Lute dagelijks een heerlijk 3 of 5 gangen menu, zonder vlees natuurlijk, kookt. Reserveren kan via de site.

Waarom is er een Week zonder Vlees

Het is bedoeld als inspiratie. Om te laten zien dat je ook zonder vlees lekker kunt eten. Maar ook omdat vlees eten een behoorlijke impact heeft op de planeet. Vaker een dagje geen vlees of vis eten is een relatief kleine moeite, maar heeft een enorm positieve impact op mens, dier en milieu.

Door geen vlees te consumeren tijdens de Week Zonder Vlees is de milieudruk van je voeding meteen al lager. Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik. Elke vleeseter die het volhoudt om gedurende één week geen vlees te eten, bespaart maar liefst 130 liter water en 13.3 kg CO2eq, ofwel uitstoot van broeikasgassen.

Wil je meer weten over de Week zonder vlees kijk dan op de speciale campagnesite

Gepubliceerd op 17 februari 2020


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
Henrique Sá Pessoa
 
ARCA brengt Portugal naar Amsterdam

Wie Portugal niet kan missen kan naar ARCA in Amsterdam. Het restaurant van Henrique Sá Pessoa ** biedt een vleugje Portugal in Nederland.
28 mei 2023
Tuin van de Smid diner
 
Tuin van de Smid diner

Tuin van de Smid in Leiden kennen we al járen, we komen er al even lang. Deze zomer doen ze ook diner en wij mochten voorproeven!
21 mei 2023
rui paula
 
Laat je verrassen door culinair Portugal

Als er één land is dat wordt onderschat op culinair vlak, dan is het Portugal wel. Ga met me mee op reis en ontdek hoe waanzinnig culinair Portugal is!
18 mei 2023
port tonic witte port
 
Port Tonic, dé zomercocktail uit Portugal

Als er één cocktail is die in Portugal al decennia lang veel wordt gedronken is dat wel de Port Tonic. En met goede reden! Dit is hoe je 'm maakt.
11 mei 2023
Rosé RSRV Mumm
 
La table des Chefs van Champagnehuis Mumm

Combineer de prachtige champagnes van G.H. Mumm met het culinaire talent van jonge chefs en je krijgt La Table des Chefs in Reims.
5 mei 2023
tomasu sojasaus
 
Rotterdamse sojasaus Tomasu verovert de wereld

Tijd en smaak zijn de basis voor de lekkerste sojasaus éver, Tomasu uit Rotterdam. En het is niet zo gek dat deze de wereld verovert.