Favorieten uit de toko



De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.

En dat zijn er nogal wat. Hoe vaker ik er kom, des te meer ik ontdek of uitprobeer. Wij hebben het geluk dat we een gigantische Amazing Oriëntal op een kwartiertje rijden hebben. Meestal rijd ik daar toch wel 1x per maand heen om inkopen te doen. Woon je nu niet in de randstad, geen nood. Ze bezorgen ook via hun webshop of kijk bij je eigen toko.

De toko is wat mij betreft niet alleen geweldig om nieuwe houdbare producten te ontdekken, maar heeft ook ongekend veel verse diepvriesopties, verse groenten en kruiden. En die zijn weer véle malen goedkoper dan in welke supermarkt dan ook.

Maar goed, favorieten dus. Dat zijn er veel. Heel veel. Ik zal kijken dat ik zoveel mogelijk merken noem, mocht je wat willen uitproberen dan weet je precies welke ik in huis heb/haal.

Favorieten uit de toko

Versafdeling

Bosui
Citroengras
Chilipepers
Mini paksoi
Kimchi, o.a. voor mijn favoriete gebakken rijstgerecht
Kruiden, wat je ook maar zoekt ze hebben het
Laos
Kurkuma
Shanghai paksoi, mini
Verse paddenstoelen, zoals enoki en shitake
Spekkoek (maar zelf spekkoek maken kan natuurlijk ook)
Taugé

gebakken rijst met spiegelei

Houdbare producten

5 spice kruiden (net als heel veel andere gedroogde kruiden)
Bouillon voor Pho (Bao Long Pho Chay), wat verse groente, taugé en noodles erdoor en klaar ben je.
Gochujang pasta (Koreaanse chili pasta) voor o.a. Kimchi Fried Rice
Japanse noodlesoep (Nong Shim), mijn cup a soup eigenlijk 😉
Japanse udon noodles (vers en gedroogd), soms door een soep of als onderdeel van een roerbak
Noodle soep, werkelijk alle denkbare varianten zijn er. Liefst zouden man- en dochterlief ze iedere dag eten..
Japanse rijstazijn
Japanse mirin
Kewpie mayonaise, zó lekker
Miso, er is donkere en witte miso. Ik gebruik beiden. Hoe donkerder, hoe uitgesprokener van smaak
Rijstbloem
Rijst, liefst lange korrelrijst voor bijvoorbeeld nasi of kimchi fried rice
Premium sesamolie (Chung Jung One)
Sambal, ze hebben zó veel soorten
Sesamdressing, echt lekker met álles
Trassi, garnalenpasta oa voor nasi goreng
Tapioca meel
Yuzu sap

pulledpork baobuns  vegan korean_beef.jpg

Uit de vriezer

Double slice bao buns, om zelf te vullen
In Borreltijd staat een lekker recept voor beef bao buns. Of maak de vegan variant van de site Of deze pulled purk buns

Edemame boontjes
Die heb je in de schil en al gedopt. Ik vind de gedopte het handigst omdat ik die ook in een poke bowl snel kan doen. Je kunt ze koken of stomen

Dim Sum
We hebben meestal een mix in de vriezer liggen. Ideaal als lunch of snelle maaltijd. Zitten altijd ha kauw tussen, en bao cha sieuw en meestal iets met groente. Keuze genoeg!

Gyoza, kant & klaar (o.a. Korean Beef). Die eten we dan vaak in combinatie met dim sum
Gyoza vellen, voor als ik ze zelf maak (Happy Belly)
Kaffir lime, geven mega veel smaak aan bijvoorbeeld een Thaise soep, rendang of een curry
Naan, die je alleen nog maar hoeft warm te maken
Loempia vellen, om zelf loempia’s te maken
Lenteui pannenkoekjes, voor als je de zelfmaak versie uit Wereldwijd Borreltijd niet wilt maken
Peking eend (Kai Food), we roosteren ‘m dan en eten die met pannenkoekjes (zie recept)
Roti rollen, kant en klaar. Lekker als lunch.

Wat koop jij in de toko?

Er is dus echt genoeg wat ik in de toko koop. En er zijn nog véél meer lekkere producten die je in de toko kunt kopen. Dit lijstje is dan ook bij lange na niet af. Dus vul je het aan met jouw favorieten? Dan ontdek ik vast ook weer hele lekkere nieuwe dingen!

Gepubliceerd op 27 mei 2022


3 reacties

  1. Marjoke schreef:

    Van die vreemde mengsels van gedroogde spullen (meestal met paddestoelen) om de een of andere soep mee te maken (meestal met kip). Altijd spannend wat het wordt. Geen culinair hoogstandje, wel avontuurlijk.

  2. Dennis schreef:

    Salamblad, gula djawa, Thaise basilicum, pepers, Steenwijks, kaneel, pimentkorrels

  3. Janneke schreef:

    Kemri- noten, goede (vette) kokosmelk en crème, limoenblad, salamblad.
    Basis voor satésaus, heel veel soorten pepers, bananenblad, Thaise sjalotjes, baby paksoi enz.,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 juni 2022
esma recept
 
De lekkerste espresso martini

De lekkerste espresso martini, ook wel esma genoemd, maak je met maar een paar ingrediënten. Mijn favoriete cocktail!
11 juni 2022
Susan Aretz
 
Flora Batava

Het prachtige hotel Flora Batava was waar ik mijn nieuwe boek mocht afschrijven. Maar je kunt er meer dan op je kamer zitten…
6 juni 2022
Baro Amsterdam
 
Baro Amsterdam

Baro is het nieuwste concept van Daalder Culinair, de restaurantgroep achter Daalder* en Daalder Atelier. Een openluchtrestaurant met stijl!
6 juni 2022
strand Ameland
 
Tips voor Ameland

Als je zin hebt om een paar dagen naar Ameland te gaan, dan heb ik tips voor je. Want Ameland is, om meerdere redenen, een heerlijk Waddeneiland.
26 mei 2022
Susan Callantsoog
 
Verrassend Callantsoog

Wat zijn we verrast door Callantsoog en zijn omgeving. Een perfecte uitvalsbasis in Noord Holland voor een week(endje) weg.
23 mei 2022
16y French Oak van The Balvenie
 
The Balvenie introduceert 16y French Oak

Whisky, je houdt er van of niet. The Balvenie introduceert deze maand haar 16 jaar oude whisky, gerijpt op French oak. En die ís toch goddelijk!