Favorieten uit de toko



De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.

En dat zijn er nogal wat. Hoe vaker ik er kom, des te meer ik ontdek of uitprobeer. Wij hebben het geluk dat we een gigantische Amazing Oriëntal op een kwartiertje rijden hebben. Meestal rijd ik daar toch wel 1x per maand heen om inkopen te doen. Woon je nu niet in de randstad, geen nood. Ze bezorgen ook via hun webshop of kijk bij je eigen toko.

De toko is wat mij betreft niet alleen geweldig om nieuwe houdbare producten te ontdekken, maar heeft ook ongekend veel verse diepvriesopties, verse groenten en kruiden. En die zijn weer véle malen goedkoper dan in welke supermarkt dan ook.

Maar goed, favorieten dus. Dat zijn er veel. Heel veel. Ik zal kijken dat ik zoveel mogelijk merken noem, mocht je wat willen uitproberen dan weet je precies welke ik in huis heb/haal.

Favorieten uit de toko

Versafdeling

Bosui
Citroengras
Chilipepers
Mini paksoi
Kimchi, o.a. voor mijn favoriete gebakken rijstgerecht
Kruiden, wat je ook maar zoekt ze hebben het
Laos
Kurkuma
Shanghai paksoi, mini
Verse paddenstoelen, zoals enoki en shitake
Spekkoek (maar zelf spekkoek maken kan natuurlijk ook)
Taugé

gebakken rijst met spiegelei

Houdbare producten

5 spice kruiden (net als heel veel andere gedroogde kruiden)
Bouillon voor Pho (Bao Long Pho Chay), wat verse groente, taugé en noodles erdoor en klaar ben je.
Gochujang pasta (Koreaanse chili pasta) voor o.a. Kimchi Fried Rice
Japanse noodlesoep (Nong Shim), mijn cup a soup eigenlijk 😉
Japanse udon noodles (vers en gedroogd), soms door een soep of als onderdeel van een roerbak
Noodle soep, werkelijk alle denkbare varianten zijn er. Liefst zouden man- en dochterlief ze iedere dag eten..
Japanse rijstazijn
Japanse mirin
Kewpie mayonaise, zó lekker
Miso, er is donkere en witte miso. Ik gebruik beiden. Hoe donkerder, hoe uitgesprokener van smaak
Rijstbloem
Rijst, liefst lange korrelrijst voor bijvoorbeeld nasi of kimchi fried rice
Premium sesamolie (Chung Jung One)
Sambal, ze hebben zó veel soorten
Sesamdressing, echt lekker met álles
Trassi, garnalenpasta oa voor nasi goreng
Tapioca meel
Yuzu sap

pulledpork baobuns  vegan korean_beef.jpg

Uit de vriezer

Double slice bao buns, om zelf te vullen
In Borreltijd staat een lekker recept voor beef bao buns. Of maak de vegan variant van de site Of deze pulled purk buns

Edemame boontjes
Die heb je in de schil en al gedopt. Ik vind de gedopte het handigst omdat ik die ook in een poke bowl snel kan doen. Je kunt ze koken of stomen

Dim Sum
We hebben meestal een mix in de vriezer liggen. Ideaal als lunch of snelle maaltijd. Zitten altijd ha kauw tussen, en bao cha sieuw en meestal iets met groente. Keuze genoeg!

Gyoza, kant & klaar (o.a. Korean Beef). Die eten we dan vaak in combinatie met dim sum
Gyoza vellen, voor als ik ze zelf maak (Happy Belly)
Kaffir lime, geven mega veel smaak aan bijvoorbeeld een Thaise soep, rendang of een curry
Naan, die je alleen nog maar hoeft warm te maken
Loempia vellen, om zelf loempia’s te maken
Lenteui pannenkoekjes, voor als je de zelfmaak versie uit Wereldwijd Borreltijd niet wilt maken
Peking eend (Kai Food), we roosteren ‘m dan en eten die met pannenkoekjes (zie recept)
Roti rollen, kant en klaar. Lekker als lunch.

Wat koop jij in de toko?

Er is dus echt genoeg wat ik in de toko koop. En er zijn nog véél meer lekkere producten die je in de toko kunt kopen. Dit lijstje is dan ook bij lange na niet af. Dus vul je het aan met jouw favorieten? Dan ontdek ik vast ook weer hele lekkere nieuwe dingen!

Gepubliceerd op 27 mei 2022


5 reacties

  1. Ine McKenzie schreef:

    Is salamblad of wel daunsalam het zelfde als kaffir lime?

  2. Marjoke schreef:

    Van die vreemde mengsels van gedroogde spullen (meestal met paddestoelen) om de een of andere soep mee te maken (meestal met kip). Altijd spannend wat het wordt. Geen culinair hoogstandje, wel avontuurlijk.

  3. Dennis schreef:

    Salamblad, gula djawa, Thaise basilicum, pepers, Steenwijks, kaneel, pimentkorrels

  4. Janneke schreef:

    Kemri- noten, goede (vette) kokosmelk en crème, limoenblad, salamblad.
    Basis voor satésaus, heel veel soorten pepers, bananenblad, Thaise sjalotjes, baby paksoi enz.,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
Henrique Sá Pessoa
 
ARCA brengt Portugal naar Amsterdam

Wie Portugal niet kan missen kan naar ARCA in Amsterdam. Het restaurant van Henrique Sá Pessoa ** biedt een vleugje Portugal in Nederland.
28 mei 2023
Tuin van de Smid diner
 
Tuin van de Smid diner

Tuin van de Smid in Leiden kennen we al járen, we komen er al even lang. Deze zomer doen ze ook diner en wij mochten voorproeven!
21 mei 2023
rui paula
 
Laat je verrassen door culinair Portugal

Als er één land is dat wordt onderschat op culinair vlak, dan is het Portugal wel. Ga met me mee op reis en ontdek hoe waanzinnig culinair Portugal is!
18 mei 2023
port tonic witte port
 
Port Tonic, dé zomercocktail uit Portugal

Als er één cocktail is die in Portugal al decennia lang veel wordt gedronken is dat wel de Port Tonic. En met goede reden! Dit is hoe je 'm maakt.
11 mei 2023
Rosé RSRV Mumm
 
La table des Chefs van Champagnehuis Mumm

Combineer de prachtige champagnes van G.H. Mumm met het culinaire talent van jonge chefs en je krijgt La Table des Chefs in Reims.
5 mei 2023
tomasu sojasaus
 
Rotterdamse sojasaus Tomasu verovert de wereld

Tijd en smaak zijn de basis voor de lekkerste sojasaus éver, Tomasu uit Rotterdam. En het is niet zo gek dat deze de wereld verovert.