Wat nooit meer van de menukaart af mag bij Edel by DennisDat Dennis Huwaë een culinair talent is mag geen verrassing meer heten. Zijn restaurant Daalder staat al jaren aan de culinaire top in Amsterdam en de tafels zijn er maanden van te voren volgeboekt. Hoe anders is dat nog bij restaurant Edel by Dennis, dat sinds kort onder zijn hoede valt. Hoewel het vrijdagavond is, is het als we er ongepland arriveren nog  best rustig. Op een voetballer na die er met zijn wederhelft op de foto gaat (en gelukkig ook blijft eten) zijn lang niet alle tafels bezet. Het verbaast me. Het verbaast me nog meer nadat we gegeten hebben trouwens. Ik heb ook zo het vermoeden dat dat niet lang meer gaat duren, als je de menukaart van Edel by Dennis bekijkt.

Menukaart Edel by Dennis

Huwaë houdt er niet van om binnen de lijntjes te kleuren, zo staat te lezen op de website van het restaurant. Als je komt eten is er een 3, 4 of 5 gangen Menu Innovatief. Dat menu is er zodat Huwaë, samen met Nigel Eccles (al járen de rechterhand van Dennis) kan spelen met topgerechten voor een betaalbare prijs.

Mijn tafelgenoot fluistert me in dat de kip die op het à la carte menu staat wordt geïnjecteerd met beurre noisette. Nigel bevestigt dat en legt uit dat het daarnaast bijna drie dagen duurt om de kip te bereiden. Het is het kleine zetje dat we nodig hebben om het gerecht te bestellen.

Boerderijkip Dennis Huwaë

Vooraf eten we een steak tartaar en een langoustine minestrone. Allebei lekker, zonder direct een wauw effect. Dat komt er twee seconden nadat we zien wat het ‘kippetje met friet & appelmoes’ inhoudt absoluut wel. Een tray met daarop een hele kip op karkas wordt gebracht. Een van de pootjes is bovendien geconfijt en er ligt ook een saté op de tray. Drie verschillende smaken en bereidingen van één prachtige boerderijkip. Wauw!

De saté is supermals, de saus erop intens. Het pootje krokant qua huid, sappig qua vlees. En dan de rest van de kip… Ooit, toen ik bij St. John’s at kreeg ik kippenvel van een bacon sandwich. Ik heb nu voor het eerst van mijn leven bijna gehuild van blijdschap om een gebraden kippetje. Overdrijf ik nu? Hell nee! Het is de meest sappige, smaakvolle kip die je ooit gaat proeven. En die dus nooit, maar dan ook nooit meer van de kaart af mag bij Edel by Dennis. Nooit!

Kip met friet en appelmoes

Kritische noot? Het bakje appelmoes is wel héél karig voor twee personen. Want ja, ook die is gewoon té lekker. Net als de frietjes die je er bij kunt bestellen. Alles klopt dus aan dit gerecht. Het is ook meer dan genoeg voor twee personen en het is de bijna 30 euro per persoon die je betaalt méér dan waard. Het is zo’n gerecht waar ik met plezier voor vanuit Leiden naar Amsterdam ga rijden om gewoon binnenkort nóg een keer van te genieten.

Tot zover mijn lofzang op de boerderijkip van Edel by Dennis  Die complimenten zijn er trouwens ook voor het personeel. On-Amsterdamsvriendelijk zou ik het bijna willen noemen. De prijs/pretverhouding klopt daarnaast ook. Voor een voor- en hoofgerecht, fles wijn & dessert cocktail (oh die Espresso Martini was goehoed!) waren we € 80,- pp kwijt. Kortom, Edel by Dennis is een absolute aanrader!

fotografie © Lyan van Furth

Gepubliceerd op 25 februari 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.
4 november 2023
Bar Beurre Maastricht
 
Bar Beurre in Maastricht

Ik kan je meerdere redenen geven om naar Maastricht te gaan. En met de opening van Bar Beurre heb je weer een reden erbij!
28 oktober 2023
wild in de achterhoek
 
Wild in de Achterhoek

Als je wild wil eten, dan is de Achterhoek een top culinaire bestemming daarvoor. Ga je mee op wildreis door de Achterhoek?!
9 oktober 2023
wijnen uit Rueda
 
Rueda wijnen: De perfecte match met groente

De nieuwe oogst Rueda wijnen is nét geplukt! Een perfect moment om je meer te vertellen over deze frisse Spaanse wijn met een bite.
5 oktober 2023
de waag leiden
 
12x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 12 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.
28 september 2023
limited edition Glenmorangie
 
A Tale of Tokyo, een limited edition van Glenmorangie

Japans eikenhout, rijping in bourbon- en sherryvaten geeft deze whisky een unieke smaak, die de contrasten van Tokio weerspiegelt.