Foodtrends Culiperslunch 2020Ieder jaar zie je de nieuwste foodtrends verzameld op de Culiperslunch. Dit jaar een grote hoofdrol voor nieuwe vegan producten, maar er viel meer op.

Allereerst even de complimenten voor de organisatie voor het prima Coronaproof maken van deze normaal mega drukke Kookfabriek. Eigenlijk mag het van mij ieder jaar wel in shifts, want er was veel meer gelegenheid om standhouders te spreken. En dan heb ik nóg niet iedereen gezien of van álles kunnen proeven.

Hoogtepunten foodtrends Culiperslunch

Dit jaar, meer dan ooit, was de spotlight voor de foodtrends wel voor de vele nieuwe vegan producten. Van koken met jackfruit tot vegan Parmezaanse kaas. Of wat dacht je van ijs op basis van cashew en bitterballen deels gevuld met zeewier. Daar zaten ook teleurstellingen tussen qua smaak, maar zeker ook onverwachte toppers.

Dit waren wat mij betreft de hoogtepunten en merken die ik zeker in de gaten ga houden.

 

Lowlander Beer

Niet nieuw dat dit een van mijn favoriete biermerken is, wel dat ze twee nieuwe biertjes lanceerde. Een heerlijk fris biertje met citroengras én een typisch herfstbiertje, met o.a. cranberry. Beiden heel fris, héél veel smaak, dus échte Lowlander biertjes. Meer informatie op hun website.

Karma Shoarma

Vegan shoarma die écht lekker is. Verrassend lekker zelfs. Zó lekker dat ik het met plezier twee dagen achter elkaar als lunch at. Gemaakt van onder meer knolselderij. Er zit bite aan, er zit smaak aan én het is goede voor de planeet. Meer win/win/win dan dat kan ik er niet van maken.

Binnenkort ook in een aantal supermarkten te koop. Maar wat mij betreft morgen nog óveral! Tot die tijd shop je het gelukkig via hun eigen website.

Montegomery’s ijs 

Ik heb geen beste ervaringen met vegan of zgn. gezond ijs (wie herinnert zich nog de AD ijstest die ik vorig jaar deed) Maar mensen, het kan dus wel. Het ijs van Montegomery’s is romig. Echt romig, ook qua mondgevoel. Er zit smaak aan Had ik al gezegd hoe het net écht ijs lijkt. Dikke vette hulde.

In drie smaken vooralsnog. Die wil ik wel graag in mijn vriezer hebben liggen! Vooralsnog vooral in de horeca te koop en op een beperkt aantal verkooppunten.

Olijck

Deze Haarlemse worstmakers ontwikkelde samen met biermerk Affligem een buitengewoon lekker worstje. Maar ze doen steeds meer ook met zeewier en dat is tof. Half vlees, half plantaardig. Een mooi begin voor iedereen die wel iets wil aanpassen qua vleesconsumptie, maar nog niet alles..

De bitterbal die ik met zeewier proefde was top, zeker ook in combinatie met de mayonaise van de Mayosisters (die binnenkort ook met nieuwe smaken komen trouwens!). Meer info via hun site

soof

Soof drinks

Dat ik Soof een warm hart toedraag mag geen verrassing zijn. Ze maken siropen zonder zooi en sinds kort ook blikjes fris voor onderweg (of in de horeca) zonder gekke toevoegingen.

De blikjes zijn hier in huis ook allemaal goedgekeurd en oa. al via Crisp te koop of via hun eigen shop.

Nederlandse streekwijnen

Niet alleen in Limburg, maar door heel Nederland zijn er steeds meer mooie Nederlandse wijngaarden die goede kwaliteit wijn maken. Maar wie zijn dat en waar vind je die? De missie van Nederlandse Streekwijnen is om iedereen daar kennis mee te laten maken. Ga op bezoek bij een wijngaard en proef de wijnen, alles voor je Nederlandse wijntripje wordt door hen geregeld.

Leuk om vandaag een wijn uit de Betuwe te proeven. En zo zijn er nog veel meer mooie wijnstreken. Check hun site voor alle wijndomeinen die ze verzameld hebben. Geen tijd om langs te gaan, je kunt ook via de site bestellen.

Maar er was meer

Want er waren ook nog fantástische culinaire frikandellen van Le Frique, práchtige blikjes vis van Fish Tales, heel veel toffe nieuwe boeken van verschillende uitgevers en teveel stands die ik wegens tijdgebrek niet eens heb kunnen bezoeken.

Dank Pitch PR en Marcus Polman voor de sublieme organisatie en dank aan alle merken voor hun bijdrage aan de insane volle foodiebag die we na afloop mee naar huis kregen.

Ik hoop dat ik jullie weer wat inspiratie heb kunnen geven op het gebied van nieuwe foodtrends. Benieuwd welk product jij als eerste zou willen proberen!

Gepubliceerd op 29 september 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 maart 2023
Don papa rum
 
Waar komt Don Papa rum vandaan?

Ik neem je mee naar de Filipijnen. Het land waar Don Papa rum vandaan komt. Ga je mee op reis?!
4 maart 2023
cremant bistrot bar frere
 
Bistrot bar Frère in Rotterdam

Als je in Rotterdam uit eten wil ga je meestal het centrum in. Vanaf nu ga je linea recta naar Bistrot bar Frère in Rotterdam. Daar ga je blij van worden!
2 maart 2023
activiteiten Antwerpen
 
Antwerpen activiteiten

Volop tips voor leuke activiteiten in Antwerpen. Voor een weekendje weg of stedentrip, inclusief hoteltip. Ik zet alle Antwerpen tips voor je op een rijtje.
6 februari 2023
masterclass borrelen susan aretz
 
Masterclass Borreltijd met Susan Aretz

Altijd al willen leren hoe je de perfecte borrelplank maakt en welke cocktails je daar bij serveert? In de masterclass Borreltijd leer je het allemaal!
3 februari 2023
business class klm
 
Businessclass vliegen

Is het het waard om businessclass te vliegen en wat krijg je dan eigenlijk? Ik vloog voor het eerst businessclass met KLM en zet alles voor je op een rijtje.
1 februari 2023
dagtrip klein curacao
 
Dagtrip naar Klein Curaçao

Ben je op Curaçao en heb je de tijd, dan is een dagtrip naar Klein Curaçao de moeite waard. Een echt onbewoond eiland op een uur varen van Curaçao.