Hartig taartje met Gruyere & tomaatjes



Hartig taartje met Gruyere en tomaatjes

Ingrediënten (voor 4 stuks)

• 75 g koude boter, in blokjes gesneden
• 250 g bloem
• 1 tl versgemalen peper
• 75 g + 30 g Le Gruyère AOP Classic, geraspt
• 4 el water
• 1 ei
• 2,5 dl melk
• tijm, naar smaak
• 1 teentje knoflook, gehakt
• 12 kerstomaatjes (met steeltje) van verschillende kleuren
• zout & peper
•  verse basilicum

Zo maak je de taartjes

1.    Doe in een keukenmachine de boter, bloem, gemalen peper en 75 g kaas. Draai de machine 10 tot 12 seconden tot het mengsel kruimelig wordt. Voeg het water toe en pulseer 10 tot 15 keer  tot er een homogene massa ontstaat, maar
voordat het deeg een bal vormt. Wikkel het deeg in een plastic
folie en leg het 1 uur koel in de koelkast weg.

2.    Haal het deeg een half uur voor het bakken uit de koeling.
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Rol het deeg uit tussen twee
vellen bakpapier of op een bebloemd aanrecht. Steek rondjes deeg uit met een uitsteekvorm te grootte van je de taartvorm (plus enkele centimeters extra om de randen te bedekken). Prik de bodem met een vork.

3.    Klop het ei los en voeg de melk toe. Voeg tijm, knoflook, rest van de kaas, zout en peper toe. Giet dit mengsel over het deeg. Garneer met 3 kerstomaatjes per taartje. Vouw het deeg dat boven de rand uitkomt naar binnen. Bak de taartjes in de oven gedurende 25 minuten. Garneer voor serveren met basilicum

Gepubliceerd op 17 juli 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.
26 juli 2023
Pride, tieners en Kidsweek
 
Pride, tieners en Kidsweek

Vorig jaar schreef ik voor al over wat Pride voor ons gezin betekent. Dit jaar een update. Want Pride is nog steeds belangrijk. Misschien wel meer dan ooit.
19 juni 2023
Zin in Salade_Bibi
 
Zin in salade van Bibi Loomans

Het hele jaar salades, dat is waar je trek in krijgt als je Zin in salade van Bibi Loomans leest. 50 recepten voor heerlijke salades voor elk seizoen.
12 juni 2023
 
Snack Attack Jord Althuizen

Er zijn heerlijk veel kookboeken waar je de hele zomer uit kunt koken. Snack Attack van Jord Althuizen is er daar eentje van.