Hartig taartje met Gruyere & tomaatjes



Hartig taartje met Gruyere en tomaatjes

Ingrediënten (voor 4 stuks)

• 75 g koude boter, in blokjes gesneden
• 250 g bloem
• 1 tl versgemalen peper
• 75 g + 30 g Le Gruyère AOP Classic, geraspt
• 4 el water
• 1 ei
• 2,5 dl melk
• tijm, naar smaak
• 1 teentje knoflook, gehakt
• 12 kerstomaatjes (met steeltje) van verschillende kleuren
• zout & peper
•  verse basilicum

Zo maak je de taartjes

1.    Doe in een keukenmachine de boter, bloem, gemalen peper en 75 g kaas. Draai de machine 10 tot 12 seconden tot het mengsel kruimelig wordt. Voeg het water toe en pulseer 10 tot 15 keer  tot er een homogene massa ontstaat, maar
voordat het deeg een bal vormt. Wikkel het deeg in een plastic
folie en leg het 1 uur koel in de koelkast weg.

2.    Haal het deeg een half uur voor het bakken uit de koeling.
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Rol het deeg uit tussen twee
vellen bakpapier of op een bebloemd aanrecht. Steek rondjes deeg uit met een uitsteekvorm te grootte van je de taartvorm (plus enkele centimeters extra om de randen te bedekken). Prik de bodem met een vork.

3.    Klop het ei los en voeg de melk toe. Voeg tijm, knoflook, rest van de kaas, zout en peper toe. Giet dit mengsel over het deeg. Garneer met 3 kerstomaatjes per taartje. Vouw het deeg dat boven de rand uitkomt naar binnen. Bak de taartjes in de oven gedurende 25 minuten. Garneer voor serveren met basilicum

Gepubliceerd op 17 juli 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2024
 
Persoonlijke update

Normaliter schrijf ik pas in december mijn terugblik op het jaar. Echter, dit jaar is in alle opzichten een ander jaar dan anders..
21 juni 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
17 juni 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
13 juni 2024
 
Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie

Wil je leren hoe je simpele Surinaamse groenterecepten maakt? Dan is Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie jouw boek!
12 juni 2024
Smaakmakers podcast
 
100e aflevering Smaakmakers podcast

100 afleveringen van onze podcast Smaakmakers. Tijd om een feestje te vieren. WINACTIE GESLOTEN
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.