Hartig taartje met Gruyere & tomaatjes



Hartig taartje met Gruyere en tomaatjes

Ingrediënten (voor 4 stuks)

• 75 g koude boter, in blokjes gesneden
• 250 g bloem
• 1 tl versgemalen peper
• 75 g + 30 g Le Gruyère AOP Classic, geraspt
• 4 el water
• 1 ei
• 2,5 dl melk
• tijm, naar smaak
• 1 teentje knoflook, gehakt
• 12 kerstomaatjes (met steeltje) van verschillende kleuren
• zout & peper
•  verse basilicum

Zo maak je de taartjes

1.    Doe in een keukenmachine de boter, bloem, gemalen peper en 75 g kaas. Draai de machine 10 tot 12 seconden tot het mengsel kruimelig wordt. Voeg het water toe en pulseer 10 tot 15 keer  tot er een homogene massa ontstaat, maar
voordat het deeg een bal vormt. Wikkel het deeg in een plastic
folie en leg het 1 uur koel in de koelkast weg.

2.    Haal het deeg een half uur voor het bakken uit de koeling.
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Rol het deeg uit tussen twee
vellen bakpapier of op een bebloemd aanrecht. Steek rondjes deeg uit met een uitsteekvorm te grootte van je de taartvorm (plus enkele centimeters extra om de randen te bedekken). Prik de bodem met een vork.

3.    Klop het ei los en voeg de melk toe. Voeg tijm, knoflook, rest van de kaas, zout en peper toe. Giet dit mengsel over het deeg. Garneer met 3 kerstomaatjes per taartje. Vouw het deeg dat boven de rand uitkomt naar binnen. Bak de taartjes in de oven gedurende 25 minuten. Garneer voor serveren met basilicum

Gepubliceerd op 17 juli 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 april 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
17 april 2023
middelbare school kiezen
 
Een middelbare school kiezen

Hoe kies je een middelbare school? Welke middelbare school past er bij jouw kind. Wij kozen voor een totaal ander schoolsysteem dan gemiddeld.
30 maart 2023
 
Japaneasy Bowls & Bento

Uitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.