Mijn 3 favoriete food podcastsMijn 3 favoriete food podcasts

Podcasts zijn ongelofelijk in opkomst hoewel ik ze pas heb ontdekt toen ik zelf werd geïnterviewd voor een podcast over mijn boek. Daarmee was wel het hek van de dam overigens, want ik ontdekte hoe heerlijk het is om te luisteren naar onderwerpen waar je zelf in geïnteresseerd bent.

Een podcast is eigenlijk een kleine radiouitzending die je online beluistert. De meeste zijn via Spotify te beluisteren, maar vaak ook via de eigen websites of bijvoorbeeld via Apple of Google podcast apps. Er is echt een légio aan onderwerpen waarover podcasts over worden gemaakt, maar mijn favorieten zijn, je verwacht het niet, die over eten & drinken gaan. Ik zet mijn 3 favorieten voor je op een rijtje.

1.    Smaakmakers
Mijn liefde voor podcasts is met deze podcast eigenlijk begonnen. Want Zegert van der Linde, die o.a. ook voor Radio 5 werkt, interviewde mij voor zijn podcast Smaakmakers over Borreltijd en mijn liefde voor alles wat eten is. Het is ook de basis van zijn podcasts. Interviewstijl, met één gast en alle tijd om samen te praten. Dat is ook wat het tof maakt. Je krijgt echt een kijkje in iemands culinaire leven. Je hoort meer over wat iemand drijft. Er is tijd voor een uitgebreid gesprek. En daarnaast heeft Zegert echt een hele fijne stem om naar te luisteren. Luister maar eens hier

2.    Wat schaft de podcast
Een hele andere stijl hebben de heren van Wat schaft de podcast. Jeroen & Jonas praten met elkaar ruim 45 minuten over verschillende onderwerpen, en altijd uitgebreider over één thema. Daar krijg je dan ook een bak informatie over, die ik heel prettig vind. Dat kan gaan van Ramen tot Hummus en van kerstmenu’s tot food films. De mannen hebben een hoop kennis, of nemen de tijd om die te vergaren. 

Bovendien hebben ze ook echt plezier in het samen maken van de uitzending. Dat hoor je terug. Fijne stemmen ook weer om naar te luisteren. Wel is het echt Amsterdams georiënteerd qua adresjes en restaurantjes. En dat een koelkast een ijskast wordt genoemd vergeven we ze dan maar even Je kunt ze o.a. hier beluisteren
 

3.    Uit eten met de Buik podcast
Een nieuwe ster aan het food podcast firmament is ‘Uit eten met de Buik’ van Gijsbregt Brouwer van foodplatform De Buik. De kortste van de drie podcasts en eigenlijk is het een hele fijne lengte. In een kwartier neemt Gijsbregt je mee naar een restaurant in Rotterdam. Daar gaat hij in gesprek met de chef en wordt ter plekke een gerecht bereid.

Op deze manier wil De Buik je laten zien welke toffe restaurants er allemaal zijn en waarom je daar wilt eten. Ik heb de eerste aflevering beluisterd en heb acuut trek gekregen in Pindasoep. Wat zou het tof zijn als per aflevering ook het recept na afloop gedeeld wordt. Maar dat zal vast niet de bedoeling zijn Maar hoe dan ook zeker ook een aanrader om te luisteren! Vanaf 13 januari a.s. hier te beluisteren.

Nog meer food podcasts tips

Dit zijn dan misschien de podcasts die ik nu graag luister, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Een klein rondje op social leverde onder andere de volgende tips op: 
– De Wijncast van radiomaker Dennis van den Buijs
– Cheft van recensent Hiske Versprille
– De Keukencast van Eva Posthuma de Boer
Etenschap van Erik de Kruijk
Gezond gesprek van Gezondheidsnet
– Wat de Boer Schaft van Petra Possel van radio Mangiare – serie van 10 podcasts
– Op ons bord van Albert Heijn over de herkomst van eten – serie van 6 podcasts
Food Forward NL van de Rabobank
– The Food Chain van de BBC (Engelstalig)
– Bon Apetit van Bon Apetit magazine (Engelstalig)
A taste of the Past (Engelstalig) over de geschiedenis van eten
Gastropod (Engelstalig) eten en een vleugje wetenschap & geschiedenis
David Chang Show (Engelstalig) van de legendarische chef van Momofuko
Off Menu (Engelstalig) van twee Britse comedians met een grote liefde voor eten

Heb je nog meer tips, dan laat ze vooral onder dit artikel achter!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 juni 2020
 
Susan pakt uit – editie II

Er is weer een nieuwe editie barstensvol nieuwe producten en merken die je wellicht nog niet kende. Kortom, Susan pakt weer uit!
2 juni 2020
 
10 jaar moederschap

TIEN jaar moederschap. Wie stopt de tijd?! Maar ook een hele bijzondere verjaardagsdonatie-actie van ons (bijna) jarige
1 juni 2020
 
De laatste Corona update

Het virus blijft voorlopig nog wel even onderdeel van ons leven, dus gaan we weer overschakelen naar gewone updates. Het is dan ook tijd om deze speciale Corona updates af te ronden.
1 juni 2020
 
Podcast over de overgang met Susan Aretz

Openhartig over de overgang in de EO podcast 'het kan je buurman zijn' met Zegert van der Linde en Martine ten Klooster
30 mei 2020
 
GESLOTEN – Een pakket vol lekkers van Nairn’s

dankjewel iedereen voor het meedoen, de winnaars hebben bericht ontvangen.
27 mei 2020
 
Susan pakt uit – editie I

Terug van weggeweest; een overzicht van toffe nieuwe merken en producten. In deze eerste editie toffe ijsjes, zelf cocosballen bakken of koop je je kinderkoekjes liever kant & klaar.