Lakrids dropijsLakrids dropijs

Tijdens een recent bezoek aan Kopenhagen proefde ik van het onverwacht heerlijke dropijs van Lakrids, in pretpark Tivoli. Met een pakketje droppoeder en -siroop dat ik van Lakrids ontving ging ik aan het experimenteren en lukte het me om het dropijs na te maken. Dat recept deel ik graag me jullie!

Recept dropijs – 4 porties

250ml gecondenseerde melk
50ml halfvolle melk
100ml Griekse yoghurt (10% vet)
1el Lakrids droppoeder, fijn

verder nodig: ijsmachine (ik gebruikte de Magimix Gelato expert) en optioneel droppoeder (raw) en dropsiroop (zout)

Bereiding

Mix alle ingrediënten twee minuten op hoge snelheid met een mixer (of in je keukenmachine met de ballonmixer). Zet dan minstens twee uur in de koelkast om goed koud te worden.

Bereid je ijsmachine voor volgens gebruiksaanwijzing. Giet het koude mengsel erin en kies voor de stand softijs of roomijs. Ik vond de stand softijs te dun, dus heb uiteindelijk roomijs gemaakt. Zet dat nog een nacht in de vriezer om goed op te stijven.

Serveer met extra droppoeder & dropsiroop en geniet!

Gepubliceerd op 9 augustus 2018


1 reactie

  1. Sanne schreef:

    Dropijs, lakritsaijs en Salmiak ijs is een Finse uitvinding. De beste en lekkerste boven genoemde ijs komt uit Finland, ga daar eens proeven, de Salmiak ijs van het merk Panda nou dan proef je het verschil het is verslavend lekker, kan niet wachten om weer naar Finland te gaan al was het alleen om het finse salmiak ijs bewijzen van spreken! 🤗

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
Henrique Sá Pessoa
 
ARCA brengt Portugal naar Amsterdam

Wie Portugal niet kan missen kan naar ARCA in Amsterdam. Het restaurant van Henrique Sá Pessoa ** biedt een vleugje Portugal in Nederland.
28 mei 2023
Tuin van de Smid diner
 
Tuin van de Smid diner

Tuin van de Smid in Leiden kennen we al járen, we komen er al even lang. Deze zomer doen ze ook diner en wij mochten voorproeven!
21 mei 2023
rui paula
 
Laat je verrassen door culinair Portugal

Als er één land is dat wordt onderschat op culinair vlak, dan is het Portugal wel. Ga met me mee op reis en ontdek hoe waanzinnig culinair Portugal is!
18 mei 2023
port tonic witte port
 
Port Tonic, dé zomercocktail uit Portugal

Als er één cocktail is die in Portugal al decennia lang veel wordt gedronken is dat wel de Port Tonic. En met goede reden! Dit is hoe je 'm maakt.
11 mei 2023
Rosé RSRV Mumm
 
La table des Chefs van Champagnehuis Mumm

Combineer de prachtige champagnes van G.H. Mumm met het culinaire talent van jonge chefs en je krijgt La Table des Chefs in Reims.
5 mei 2023
tomasu sojasaus
 
Rotterdamse sojasaus Tomasu verovert de wereld

Tijd en smaak zijn de basis voor de lekkerste sojasaus éver, Tomasu uit Rotterdam. En het is niet zo gek dat deze de wereld verovert.