Lakrids dropijs


Lakrids dropijs
Tijdens een recent bezoek aan Kopenhagen proefde ik van het onverwacht heerlijke dropijs van Lakrids, in pretpark Tivoli. Met een pakketje droppoeder en -siroop dat ik van Lakrids ontving ging ik aan het experimenteren en lukte het me om het dropijs na te maken. Dat recept deel ik graag me jullie!
Recept dropijs – 4 porties
250ml gecondenseerde melk
50ml halfvolle melk
100ml Griekse yoghurt (10% vet)
1el Lakrids droppoeder, fijn
verder nodig: ijsmachine (ik gebruikte de Magimix Gelato expert) en optioneel droppoeder (raw) en dropsiroop (zout)
Bereiding
Mix alle ingrediënten twee minuten op hoge snelheid met een mixer (of in je keukenmachine met de ballonmixer). Zet dan minstens twee uur in de koelkast om goed koud te worden.
Bereid je ijsmachine voor volgens gebruiksaanwijzing. Giet het koude mengsel erin en kies voor de stand softijs of roomijs. Ik vond de stand softijs te dun, dus heb uiteindelijk roomijs gemaakt. Zet dat nog een nacht in de vriezer om goed op te stijven.
Serveer met extra droppoeder & dropsiroop en geniet!
Gepubliceerd op 9 augustus 2018
1 reactie
Dropijs, lakritsaijs en Salmiak ijs is een Finse uitvinding. De beste en lekkerste boven genoemde ijs komt uit Finland, ga daar eens proeven, de Salmiak ijs van het merk Panda nou dan proef je het verschil het is verslavend lekker, kan niet wachten om weer naar Finland te gaan al was het alleen om het finse salmiak ijs bewijzen van spreken! 🤗