De kerst Qalkoen die meer dan alleen lekker isMet een Qalkoen op tafel met kerst geniet je niet alleen van een heerlijk kerstdiner, je steunt er tegelijkertijd ook het goede doel mee. Hoe? Ik leg het je uit!

Waar wij gewend zijn om met elkaar aan tafel te eten met Kerst is dat voor veel families nog niet zo vanzelfsprekend. Met een Qalkoen op tafel help jij daarbij. Dat klinkt misschien gek, maar dit is hoe het werkt.

Van iedere verkochte Qalkoen wordt € 10 gedoneerd aan de stichtingen van de vier grootste gespecialiseerde kinderziekenhuizen in Nederland. Want de feestdagen zijn geen vanzelfsprekendheid voor de kinderen die in het Emma Kinderziekenhuis, Prinses Máxima Centrum, Sophia Kinderziekenhuis en Wilhelmina Kinderziekenhuis liggen.

Qalkoen met kerst

Qalkoen met kerst

Qalkoen (de Q is voor Quarantaine) is een nieuw initiatief dat in het leven is geroepen om zo veel mogelijk mensen een fijne kerst te bezorgen. Vleeschmeester en verschillende lokale horecazaken in Rotterdam bundelen dit jaar hun krachten voor een feestelijk kerstdiner met de lekkerste Qalkoenen.

Door met kerst deze Qalkoen op tafel te zetten steun je dus niet alleen de horeca, maar ook de kinderziekenhuizen. Voor initiatiefnemers en horecaondernemers Ernst Hoogenboom en Dennis Rens dé manier om niet alleen een kerstgevoel voor jezelf te creëren, maar ook voor een familie die het kan gebruiken.

Eten voor het goede doel

Feitelijk eet je dus voor het goede doel. Dat eet toch meteen een stuk lekkerder! Voor deze Qalkoenen worden scharrelkalkoenen uit Frankrijk gebruikt. Die worden gevuld met een farce van kalfsgehakt, pruimen, abrikoos, cranberries, walnootjes, pistachenootjes en een kruidenmix van de Vleeschmeester. Voor mij was dit de eerste keer dat ik een kerst kalkoen at. Maar het pakket komt gelukkig met simpele en goed te volgen instructies, zodat je zeker weet dat alles lukt.

Je bestelt met dit pakket dus een volledige maaltijd, want naast kalkoen zitten er ook heerlijke (en royale!) bijgerechten bij je bestelling. Wat dacht je van aardappelgratin met oude kaas en tijm, winterse rode kool met appel, kaneel en rozijnen, stoofpeertjes en cranberry-saus. Alles wordt keurig in één pakket thuisbezorgd. Op alle onderdelen staat duidelijk aangegeven wat er in zit.

Qalkoen

Eten er gasten mee die vegetarisch zijn, dan is ook voor hen een geweldig kerstgerecht te bestellen. Chef Peter Lute bedacht het recept ervoor. Hij is, samen met Herman den Blijker, het gezicht voor deze Qalkoen actie.

Kerst met Qalkoen

Zorg dat je koelkast leeg is zodat je de ingrediënten koel kunt bewaren tot gebruik. Begin op de dag dat je de Qalkoen met kerst serveert trouwens wel op tijd, want een kalkoen moet altijd wel even de oven in. Daarna heb je je handen weer zo goed als vrij, want echt ieder onderdeel van het menu is geweldig voorbereid en hoeft eigenlijk alleen nog maar in de oven.

Qalkoen

Wij hebben werkelijk genóten van onze Qalkoen maaltijd, aangezien kerst voor ons nét iets eerder viel zodat ik je persoonlijk kan tippen, mocht je nog geen plannen voor het eten met kerst hebben. Ik kan je de Qalkoen met kerst echt van harte aanbevelen. Niet alleen eet je geweldig lekker. Alle verkochte Qalkoenen leveren gezamenlijk hopelijk een fantástische donatie op voor de stichtingen van die gespecialiseerde kinderziekenhuizen.

De Qalkoenpakketten zijn tot en met 18 december as te bestellen via de website en zijn er in twee formaten. Wij aten met formaat M met 4 volwassenen en 3 kinderen meer dan royaal. Dat is nog geen € 15,- per persoon.

Disclaimer: voor het schrijven van dit artikel ontving ik een Qalkoen formaat M. Voor het schrijven van dit artikel kreeg ik verder niet betaald.

Gepubliceerd op 9 december 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
28 september 2023
limited edition Glenmorangie
 
A Tale of Tokyo, een limited edition van Glenmorangie

Japans eikenhout, rijping in bourbon- en sherryvaten geeft deze whisky een unieke smaak, die de contrasten van Tokio weerspiegelt.
25 september 2023
geurkaarsen jo malone
 
Mijn favoriete geurkaarsen

Geur doet iets met je. Niets lekkerder dan ook om een fijne geurkaars thuis aan te steken. Maar welke? Dit zijn mijn favoriete geurkaarsen.
15 september 2023
gaultmillau 100 chefs
 
Proef bij 100 toonaangevende Nederlandse chefs

Tijdens 100Chefs by Gault&Millau kun jij in één weekend proeven wat 100 toonaangevende chefs uit heel Nederland te bieden hebben.
6 september 2023
On Cru Rotterdam
 
On Cru, culinaire belevenis in intieme ambiance

Ontdek On Cru in Rotterdam, waar de culinaire verwennerij hand in hand gaat met een gastvrije sfeer. Een aanrader!
5 september 2023
nagellak Essie
 
Nagellak kleurentrends voor herfst en winter

Met de komst van de herfst is het tijd om je nagels te voorzien van nieuwe trendy kleuren. Dit zijn de 3 nagellak trends voor dit najaar en deze winter.
15 augustus 2023
Baoase Curacao
 
Baoase Curaçao – bucketlist bestemming

Als je een bucketlist hebt voor tropische bestemmingen, dan mag Baoase op Curaçao daar per direct op. Ik leg je uit waarom.