De kerst Qalkoen die meer dan alleen lekker isMet een Qalkoen op tafel met kerst geniet je niet alleen van een heerlijk kerstdiner, je steunt er tegelijkertijd ook het goede doel mee. Hoe? Ik leg het je uit!

Waar wij gewend zijn om met elkaar aan tafel te eten met Kerst is dat voor veel families nog niet zo vanzelfsprekend. Met een Qalkoen op tafel help jij daarbij. Dat klinkt misschien gek, maar dit is hoe het werkt.

Van iedere verkochte Qalkoen wordt € 10 gedoneerd aan de stichtingen van de vier grootste gespecialiseerde kinderziekenhuizen in Nederland. Want de feestdagen zijn geen vanzelfsprekendheid voor de kinderen die in het Emma Kinderziekenhuis, Prinses Máxima Centrum, Sophia Kinderziekenhuis en Wilhelmina Kinderziekenhuis liggen.

Qalkoen met kerst

Qalkoen met kerst

Qalkoen (de Q is voor Quarantaine) is een nieuw initiatief dat in het leven is geroepen om zo veel mogelijk mensen een fijne kerst te bezorgen. Vleeschmeester en verschillende lokale horecazaken in Rotterdam bundelen dit jaar hun krachten voor een feestelijk kerstdiner met de lekkerste Qalkoenen.

Door met kerst deze Qalkoen op tafel te zetten steun je dus niet alleen de horeca, maar ook de kinderziekenhuizen. Voor initiatiefnemers en horecaondernemers Ernst Hoogenboom en Dennis Rens dé manier om niet alleen een kerstgevoel voor jezelf te creëren, maar ook voor een familie die het kan gebruiken.

Eten voor het goede doel

Feitelijk eet je dus voor het goede doel. Dat eet toch meteen een stuk lekkerder! Voor deze Qalkoenen worden scharrelkalkoenen uit Frankrijk gebruikt. Die worden gevuld met een farce van kalfsgehakt, pruimen, abrikoos, cranberries, walnootjes, pistachenootjes en een kruidenmix van de Vleeschmeester. Voor mij was dit de eerste keer dat ik een kerst kalkoen at. Maar het pakket komt gelukkig met simpele en goed te volgen instructies, zodat je zeker weet dat alles lukt.

Je bestelt met dit pakket dus een volledige maaltijd, want naast kalkoen zitten er ook heerlijke (en royale!) bijgerechten bij je bestelling. Wat dacht je van aardappelgratin met oude kaas en tijm, winterse rode kool met appel, kaneel en rozijnen, stoofpeertjes en cranberry-saus. Alles wordt keurig in één pakket thuisbezorgd. Op alle onderdelen staat duidelijk aangegeven wat er in zit.

Qalkoen

Eten er gasten mee die vegetarisch zijn, dan is ook voor hen een geweldig kerstgerecht te bestellen. Chef Peter Lute bedacht het recept ervoor. Hij is, samen met Herman den Blijker, het gezicht voor deze Qalkoen actie.

Kerst met Qalkoen

Zorg dat je koelkast leeg is zodat je de ingrediënten koel kunt bewaren tot gebruik. Begin op de dag dat je de Qalkoen met kerst serveert trouwens wel op tijd, want een kalkoen moet altijd wel even de oven in. Daarna heb je je handen weer zo goed als vrij, want echt ieder onderdeel van het menu is geweldig voorbereid en hoeft eigenlijk alleen nog maar in de oven.

Qalkoen

Wij hebben werkelijk genóten van onze Qalkoen maaltijd, aangezien kerst voor ons nét iets eerder viel zodat ik je persoonlijk kan tippen, mocht je nog geen plannen voor het eten met kerst hebben. Ik kan je de Qalkoen met kerst echt van harte aanbevelen. Niet alleen eet je geweldig lekker. Alle verkochte Qalkoenen leveren gezamenlijk hopelijk een fantástische donatie op voor de stichtingen van die gespecialiseerde kinderziekenhuizen.

De Qalkoenpakketten zijn tot en met 18 december as te bestellen via de website en zijn er in twee formaten. Wij aten met formaat M met 4 volwassenen en 3 kinderen meer dan royaal. Dat is nog geen € 15,- per persoon.

Disclaimer: voor het schrijven van dit artikel ontving ik een Qalkoen formaat M. Voor het schrijven van dit artikel kreeg ik verder niet betaald.

Gepubliceerd op 9 december 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
24 augustus 2022
Voorburg restaurant
 
Central Park Voorburg verrast met wijn én spijs

Als je in Voorburg gaat eten bij Central Park zorg dan dat je niet hoeft te rijden, want de wijn-/spijscombinaties zijn fenomenaal!
1 augustus 2022
Corsica vakantie
 
Vakantie Corsica

Overweeg je om op vakantie naar Corsica te gaan, dan laat ik je lezen en zien waarom je absoluut op vakantie naar Corsica wil.
1 augustus 2022
ijsthee met basilicum
 
IJsthee met basilicum

Als je zoekt naar een verrassend recept voor ijsthee kan ik je deze ijsthee met basilicum van harte aanbevelen. Weer eens wat anders dan muntthee
28 juli 2022
espresso tonic
 
Espresso tonic

Move over ijskoffie, want de espresso tonic is terug van weg geweest. En dit is hoe je zo'n lekkere espresso tonic maakt.
26 juli 2022
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.
17 juni 2022
esma recept
 
De lekkerste espresso martini

De lekkerste espresso martini, ook wel esma genoemd, maak je met maar een paar ingrediënten. Mijn favoriete cocktail!