4x ontbijten met havermout



4x ontbijten met havermout

Omdat ik wat meer variatie in mijn ontbijt wilde én wat minder snel weer trek wil in de ochtend ben ik weer gestart met ontbijten met havermout. Maar puur havermout vind ik in de categorie behangplaksel, dus ik ben wat gaan variëren. Naar aanleiding van een aantal vragen hierbij de vier varianten van warme havermout die ik de afgelopen dagen at.

Basisrecept warme havermout

40-50g havermout (fijn of grof, net wat je lekkerder vindt)
250ml (plantaardige) melk (of gewoon water, kan ook)
snufje zout

Meng dit de avond van tevoren en laat een nacht staan. 

Variant 1 – Havermout met Winter Wonder Blend

basisrecept havermout
halve theelepel Winter Wonder Blend van Green Gipsy spices
1 eetlepel yoghurt (lekkerste is natuurlijk Griekse, ik gebruikte magere)
1 eetlepel noten (ik had nog een mix staan van hazelnoten en amandel) 
verse frambozen (of ander zacht & zoet fruit)

Dit is een wat hartige versie, door de kruidenmix. Daar moet je dus net van houden. Voeg de kruiden toe aan je basisrecept en kook 10 minuten op zacht vuur, tot je havermout gaar en lekker dik is. Wil je het iets zoeter doe er dan een kneepje honing door. Doe in een kom, schep daar wat yoghurt op en garneer met de noten & het fruit.

Variant 2 – Havermout met chocola & espresso

basisrecept havermout
halve theelepel Choco Loco van Green Gipsy spices (of gebruik cacao)
2 eetlepels vers gezette espresso
1 eetlepel yoghurt (lekkerste is natuurlijk Griekse, ik gebruikte magere)
1 eetlepel gekarameliseerde pecannoten (maar gewone noten is ook prima), grofgehakt 
verse frambozen (of ander zacht & zoet fruit)

Voeg de smaakmakers toe aan je basisrecept en kook 10 minuten op zacht vuur, tot je havermout gaar en lekker dik is. Voeg halverwege de espresso toe. Wil je het iets zoeter doe er dan aan het eind nog een kneepje honing door. Doe in een kom, schep daar wat yoghurt op en garneer met de noten & het fruit.

Variant 3 – Havermout met kaneel & crunchy topping

basisrecept havermout
halve theelepel Choco Loco van Green Gipsy spices (of gebruik cacao)
halve theelepel gemalen kaneel
2 eetlepels vers gezette espresso (optioneel)
1 eetlepel yoghurt (lekkerste is natuurlijk Griekse, ik gebruikte magere)
1 eetlepel krokante havermout of granola
verse frambozen (of ander zacht & zoet fruit)

Voeg de smaakmakers toe aan je basisrecept en kook 10 minuten op zacht vuur, tot je havermout gaar en lekker dik is. Voeg halverwege de espresso toe. Wil je het iets zoeter doe er dan aan het eind nog een kneepje honing door. Doe in een kom, schep daar wat yoghurt op en garneer met de crunchy havermout & het fruit.

Variant 4 – havermout met banaan & pindakaas

basisrecept havermout
1 geprakte banaan 
halve theelepel gemalen kaneel
1 eetlepel pindakaas
optioneel: paar plakjes banaan en geroosterde kokos

Voeg de geprakte banaan en kaneel toe aan je basirecept en kook 10 minuten op zacht vuur, tot je havermout gaar en lekker dik is. Roer dan de pindakaas erdoor. Garneer als je wilt met nog wat extra plakjes banaan en wil je het nog lekkerder voeg dan wat noten of geroosterde kokos toe.

Gepubliceerd op 14 januari 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 april 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
17 april 2023
middelbare school kiezen
 
Een middelbare school kiezen

Hoe kies je een middelbare school? Welke middelbare school past er bij jouw kind. Wij kozen voor een totaal ander schoolsysteem dan gemiddeld.
30 maart 2023
 
Japaneasy Bowls & Bento

Uitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.