4x ontbijten met havermout



4x ontbijten met havermout

Omdat ik wat meer variatie in mijn ontbijt wilde én wat minder snel weer trek wil in de ochtend ben ik weer gestart met ontbijten met havermout. Maar puur havermout vind ik in de categorie behangplaksel, dus ik ben wat gaan variëren. Naar aanleiding van een aantal vragen hierbij de vier varianten van warme havermout die ik de afgelopen dagen at.

Basisrecept warme havermout

40-50g havermout (fijn of grof, net wat je lekkerder vindt)
250ml (plantaardige) melk (of gewoon water, kan ook)
snufje zout

Meng dit de avond van tevoren en laat een nacht staan. 

Variant 1 – Havermout met Winter Wonder Blend

basisrecept havermout
halve theelepel Winter Wonder Blend van Green Gipsy spices
1 eetlepel yoghurt (lekkerste is natuurlijk Griekse, ik gebruikte magere)
1 eetlepel noten (ik had nog een mix staan van hazelnoten en amandel) 
verse frambozen (of ander zacht & zoet fruit)

Dit is een wat hartige versie, door de kruidenmix. Daar moet je dus net van houden. Voeg de kruiden toe aan je basisrecept en kook 10 minuten op zacht vuur, tot je havermout gaar en lekker dik is. Wil je het iets zoeter doe er dan een kneepje honing door. Doe in een kom, schep daar wat yoghurt op en garneer met de noten & het fruit.

Variant 2 – Havermout met chocola & espresso

basisrecept havermout
halve theelepel Choco Loco van Green Gipsy spices (of gebruik cacao)
2 eetlepels vers gezette espresso
1 eetlepel yoghurt (lekkerste is natuurlijk Griekse, ik gebruikte magere)
1 eetlepel gekarameliseerde pecannoten (maar gewone noten is ook prima), grofgehakt 
verse frambozen (of ander zacht & zoet fruit)

Voeg de smaakmakers toe aan je basisrecept en kook 10 minuten op zacht vuur, tot je havermout gaar en lekker dik is. Voeg halverwege de espresso toe. Wil je het iets zoeter doe er dan aan het eind nog een kneepje honing door. Doe in een kom, schep daar wat yoghurt op en garneer met de noten & het fruit.

Variant 3 – Havermout met kaneel & crunchy topping

basisrecept havermout
halve theelepel Choco Loco van Green Gipsy spices (of gebruik cacao)
halve theelepel gemalen kaneel
2 eetlepels vers gezette espresso (optioneel)
1 eetlepel yoghurt (lekkerste is natuurlijk Griekse, ik gebruikte magere)
1 eetlepel krokante havermout of granola
verse frambozen (of ander zacht & zoet fruit)

Voeg de smaakmakers toe aan je basisrecept en kook 10 minuten op zacht vuur, tot je havermout gaar en lekker dik is. Voeg halverwege de espresso toe. Wil je het iets zoeter doe er dan aan het eind nog een kneepje honing door. Doe in een kom, schep daar wat yoghurt op en garneer met de crunchy havermout & het fruit.

Variant 4 – havermout met banaan & pindakaas

basisrecept havermout
1 geprakte banaan 
halve theelepel gemalen kaneel
1 eetlepel pindakaas
optioneel: paar plakjes banaan en geroosterde kokos

Voeg de geprakte banaan en kaneel toe aan je basirecept en kook 10 minuten op zacht vuur, tot je havermout gaar en lekker dik is. Roer dan de pindakaas erdoor. Garneer als je wilt met nog wat extra plakjes banaan en wil je het nog lekkerder voeg dan wat noten of geroosterde kokos toe.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2020
 
Een pakket vol lekkers van Nairn’s

Ik mag twee mensen blij maken met een pakket heerlijke koekjes en crackertjes van Nairn's
27 mei 2020
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit – editie I

Terug van weggeweest; een overzicht van toffe nieuwe merken en producten. In deze eerste editie toffe ijsjes, zelf cocosballen bakken of koop je je kinderkoekjes liever kant & klaar.
25 mei 2020
 
GESLOTEN – Win een maand Oot granola

De winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen. Maar hou de site ook de komende dagen weer goed in de gaten...
22 mei 2020
Susan Aretz Wat eten we Net 5
 
Onze 10e week thuis – Corona update

Ik heb even getwijfeld of ik deze Corona updates wel moet blijven schrijven, maar het blijft een bijzondere tijd. En dat het een bijzondere week was is zeker.
22 mei 2020
Lowlander bier
 
GESLOTEN – Thuis uit eten met Lowlander Bier

Deze winactie is gesloten en de winnares heeft inmiddels bericht gehad. Niet gewonnen? Niet getreurd, er staat weer een smakelijke nieuwe winactie klaar
19 mei 2020
 
Home made Basics van Yvette van Boven – review

Home made Basics van Yvette van Boven staat vol met makkelijke recepten voor elke dag die echt iedereen kan maken. Maar is dat ook zo?!