Salade met venkel en appel



Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.

Want soms heeft een salade gewoon niet meer nodig dan dat. Vier goede ingrediënten en een lekkere dressing. In dit geval venkel, appel, noten en blauwe kaas. Zorg wel dat de ingrediënten die je gebruikt ook écht lekker zijn, dat maakt een wereld van verschil.

Ik koos voor het gemak voor een kant & klare yoghurtdressing die ik nog had staan, maar voel je vrij om die zelf te maken. Wat yoghurt, mayonaise, een goede en lekkere azijn, kruiden en je bent er al. Dit is wat je voor de rest van de salade nodig hebt.

Venkelsalade met appel

Ingrediënten voor 4 personen, als bijgerecht
2 venkelknollen, dun gesneden of geschaafd in reepjes
1 grote (Elstar) appel, in lucifers gesneden
100g blauwe kaas, ik gebruikte de Deense Korenbloem
handje walnoten, in grove stukken
yoghurtdressing, naar smaak
zout & peper

salade

De eenvoud van deze salade ligt in het feit dat het enige dat je hoeft te doen is de venkel, appel, noten en kaas te husselen in de dressing. Leg daarna op een mooie schaal, top met wat van het venkelgroen en klaar ben je!

Ik vind de venkel persoonlijk lekkerder worden als ‘ie even de tijd heeft gehad om in de dressing te liggen. Maar eet je venkelsalade wel op kamertemperatuur, dan proef je alles (en zeker de kaas) veel beter.

 

Gepubliceerd op 29 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!