Salade met venkel en appel
Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
Want soms heeft een salade gewoon niet meer nodig dan dat. Vier goede ingrediënten en een lekkere dressing. In dit geval venkel, appel, noten en blauwe kaas. Zorg wel dat de ingrediënten die je gebruikt ook écht lekker zijn, dat maakt een wereld van verschil.
Ik koos voor het gemak voor een kant & klare yoghurtdressing die ik nog had staan, maar voel je vrij om die zelf te maken. Wat yoghurt, mayonaise, een goede en lekkere azijn, kruiden en je bent er al. Dit is wat je voor de rest van de salade nodig hebt.
Venkelsalade met appel
Ingrediënten voor 4 personen, als bijgerecht
2 venkelknollen, dun gesneden of geschaafd in reepjes
1 grote (Elstar) appel, in lucifers gesneden
100g blauwe kaas, ik gebruikte de Deense Korenbloem
handje walnoten, in grove stukken
yoghurtdressing, naar smaak
zout & peper
De eenvoud van deze salade ligt in het feit dat het enige dat je hoeft te doen is de venkel, appel, noten en kaas te husselen in de dressing. Leg daarna op een mooie schaal, top met wat van het venkelgroen en klaar ben je!
Ik vind de venkel persoonlijk lekkerder worden als ‘ie even de tijd heeft gehad om in de dressing te liggen. Maar eet je venkelsalade wel op kamertemperatuur, dan proef je alles (en zeker de kaas) veel beter.
Gepubliceerd op 27 juni 2024