Salade met venkel en appel



Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.

Want soms heeft een salade gewoon niet meer nodig dan dat. Vier goede ingrediënten en een lekkere dressing. In dit geval venkel, appel, noten en blauwe kaas. Zorg wel dat de ingrediënten die je gebruikt ook écht lekker zijn, dat maakt een wereld van verschil.

Ik koos voor het gemak voor een kant & klare yoghurtdressing die ik nog had staan, maar voel je vrij om die zelf te maken. Wat yoghurt, mayonaise, een goede en lekkere azijn, kruiden en je bent er al. Dit is wat je voor de rest van de salade nodig hebt.

Venkelsalade met appel

Ingrediënten voor 4 personen, als bijgerecht
2 venkelknollen, dun gesneden of geschaafd in reepjes
1 grote (Elstar) appel, in lucifers gesneden
100g blauwe kaas, ik gebruikte de Deense Korenbloem
handje walnoten, in grove stukken
yoghurtdressing, naar smaak
zout & peper

salade

De eenvoud van deze salade ligt in het feit dat het enige dat je hoeft te doen is de venkel, appel, noten en kaas te husselen in de dressing. Leg daarna op een mooie schaal, top met wat van het venkelgroen en klaar ben je!

Ik vind de venkel persoonlijk lekkerder worden als ‘ie even de tijd heeft gehad om in de dressing te liggen. Maar eet je venkelsalade wel op kamertemperatuur, dan proef je alles (en zeker de kaas) veel beter.

 

Gepubliceerd op 29 september 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 oktober 2020
Foss Curacao Kokosnoot
 
7x eten uit eigen tuin op Curaçao

Maaike verhuisde naar een nieuw huis met een paradijselijke tuin waar je dus gewoon tropisch uit kunt eten. Wat? Maaike zet het voor je op een rijtje.
23 oktober 2020
stukje appeltaart met kruimel
 
Appelkruimeltaart, de lekkerste appeltaart ooit

Als het op appeltaartrecepten aankomt mag het recept voor de állerlekkerste appeltaart niet ontbreken. En dat is zonder twijfel deze appelkruimeltaart.
22 oktober 2020
Limburgs zuurvlees
 
Smulpaapje weekmenu – week 44

Niet zelf hoeven nadenken over wat je nu weer op tafel zet. 5x antwoord op de vraag Wat eten we vandaag? Welkom bij jouw wekelijkse menu.
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour