Pasta Brutto



Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!

Nu is het boek Brutto al geweldig van zichzelf, want het staat bomvol eenvoudige Italiaanse recepten die je eigenlijk allemaal wel wil maken. Maar dit ene recept, met pasta, worstjes, salie en rode wijn, hebben we inmiddels zó vaak gemaakt dat ik het heb omgedoopt tot Pasta Brutto. De schrijver van Brutto, Russel Norman, overleed eerder dit jaar op veel te jonge leeftijd. Gelukkig blijven zijn recepten bewaard in dit heerlijke boek.

Italiaanse recepten

Zoals altijd met Italiaanse recepten zit de finesse in de kwaliteit van de ingrediënten. Goede kwaliteit worstjes is dan ook essentieel voor dit recept. In het boek worden wildzwijn worstjes gebruikt. Ik varieer met welke worstjes ik gebruik. Soms kalfsworstjes met rozemarijn van onze slager of Italiaanse varkensworstjes met kruiden. Maar dat ze van een goede slager komen maakt echt alle verschil voor het eindresultaat.

Super snel pastarecept

Omdat dit een super snel pastarecept is, is het handig om te zorgen dat je alle ingrediënten klaar hebt staan. Daarna is het een kwestie van aan tafel en smullen maar. Ik durf te wedden dat dit ook een van jouw favoriete pastarecepten wordt. En voor de andere recepten uit Brutto kan ik je echt aanraden om het boek aan te schaffen.

Susan Aretz pasta

Voor 4 personen

2 el olijfolie
1 ui, in dunne ringen
1 grote teen knoflook, in dunne plakjes
1 el verse salie, fijn gehakt
1 el verse tijm, fijn gehakt
4 worstjes, beste kwaliteit die je je kunt veroorloven
2 el tomatenpuree
royaal versgemalen zwarte peper
100 ml Italiaanse rode wijn zoals Chianti (of een vergelijkbare wijn)
125 ml pastawater
1 zak Rigatoni pasta (ik gebruik de Cecco pasta)
geraspte Parmezaanse kaas, zoveel je wil

rigatoni worstjes, salie, wijn

Pasta Brutto

Begin met het opzetten van een grote pan met gezouten water voor je pasta. Verhit ondertussen in een hapjespan de olie en fruit hierin de ui, niet teveel laten kleuren, in 5 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en fruit 2 minuten mee.

Pasta met worstjes en verse kruiden

Haal de worstjes uit hun omhulsel door ze in stukjes eruit te duwen. Voeg het worstvlees, met de verse kruiden toe aan je pan en bak 5 minuten op iets hoger mee. Duw het vlees wat verder kapot. Dat gaat de tomatenpuree erbij die je 2 minuten meebakt. Lekker wat zwarte peper erover malen, wijn erbij en laat dit in 5-10 minuten tot de helft inkoken.

Makkelijk pastarecept

Giet de pasta af, maar vang een kopje van het pastawater op. Voeg dit toe aan de pastasaus. Dan gaat de pasta erbij en een handje geraspte kaas. Schep alles goed om en serveer meteen. Makkelijk toch hé, dit pastarecept. Oh je en natuurlijk mag er, als je de pasta serveert, altijd nog extra geraspte kaas over je  pasta. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 2 april 2024


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.