Pasta Brutto



Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!

Nu is het boek Brutto al geweldig van zichzelf, want het staat bomvol eenvoudige Italiaanse recepten die je eigenlijk allemaal wel wil maken. Maar dit ene recept, met pasta, worstjes, salie en rode wijn, hebben we inmiddels zó vaak gemaakt dat ik het heb omgedoopt tot Pasta Brutto. De schrijver van Brutto, Russel Norman, overleed eerder dit jaar op veel te jonge leeftijd. Gelukkig blijven zijn recepten bewaard in dit heerlijke boek.

Italiaanse recepten

Zoals altijd met Italiaanse recepten zit de finesse in de kwaliteit van de ingrediënten. Goede kwaliteit worstjes is dan ook essentieel voor dit recept. In het boek worden wildzwijn worstjes gebruikt. Ik varieer met welke worstjes ik gebruik. Soms kalfsworstjes met rozemarijn van onze slager of Italiaanse varkensworstjes met kruiden. Maar dat ze van een goede slager komen maakt echt alle verschil voor het eindresultaat.

Super snel pastarecept

Omdat dit een super snel pastarecept is, is het handig om te zorgen dat je alle ingrediënten klaar hebt staan. Daarna is het een kwestie van aan tafel en smullen maar. Ik durf te wedden dat dit ook een van jouw favoriete pastarecepten wordt. En voor de andere recepten uit Brutto kan ik je echt aanraden om het boek aan te schaffen.

Susan Aretz pasta

Voor 4 personen

2 el olijfolie
1 ui, in dunne ringen
1 grote teen knoflook, in dunne plakjes
1 el verse salie, fijn gehakt
1 el verse tijm, fijn gehakt
4 worstjes, beste kwaliteit die je je kunt veroorloven
2 el tomatenpuree
royaal versgemalen zwarte peper
100 ml Italiaanse rode wijn zoals Chianti (of een vergelijkbare wijn)
125 ml pastawater
1 zak Rigatoni pasta (ik gebruik de Cecco pasta)
geraspte Parmezaanse kaas, zoveel je wil

rigatoni worstjes, salie, wijn

Pasta Brutto

Begin met het opzetten van een grote pan met gezouten water voor je pasta. Verhit ondertussen in een hapjespan de olie en fruit hierin de ui, niet teveel laten kleuren, in 5 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en fruit 2 minuten mee.

Pasta met worstjes en verse kruiden

Haal de worstjes uit hun omhulsel door ze in stukjes eruit te duwen. Voeg het worstvlees, met de verse kruiden toe aan je pan en bak 5 minuten op iets hoger mee. Duw het vlees wat verder kapot. Dat gaat de tomatenpuree erbij die je 2 minuten meebakt. Lekker wat zwarte peper erover malen, wijn erbij en laat dit in 5-10 minuten tot de helft inkoken.

Makkelijk pastarecept

Giet de pasta af, maar vang een kopje van het pastawater op. Voeg dit toe aan de pastasaus. Dan gaat de pasta erbij en een handje geraspte kaas. Schep alles goed om en serveer meteen. Makkelijk toch hé, dit pastarecept. Oh je en natuurlijk mag er, als je de pasta serveert, altijd nog extra geraspte kaas over je  pasta. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 2 april 2024


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.