Loaded cheesy Beemster nacho’s
Is er íets lekkerder dan loaded nacho’s? Ja hoor, loaded nacho’s van de barbecue met héél veel gesmolten Beemster kaas.
Loaded nacho’s zijn een populaire snack in restaurants, bars en tijdens thuisfeestjes over de hele wereld. Deze eigentijdse variatie op Mexicaanse nacho’s kun je ook heel lekker van de barbecue maken. Je krijgt dan als bonus een heerlijke smokey smaak aan je nacho’s.
Dus nodig je vrienden uit en vier het goede leven samen met een grote schaal loaded cheesy nacho’s. Hoe je ze zo lekker cheesy krijgt? Natuurlijk doordat je de lekkerste kaas uit de Beemster gebruikt. Kom, we steken gauw de barbecue aan. Ik heb trek gekregen!
Voor één grote schaal loaded nacho’s
500 gram (vega) gehakt
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
½ tl chilipoeder (of iets meer als je van spicy houdt)
½ tl zout en peper
1 blik chili bonen, uitgelekt (vang het vocht op)
150 gram geraspte Beemster Belegen kaas
200 gram gezouten nacho’s
Voor de topping
1 tomaat, in kleine blokjes
1 avocado, in kleine blokjes
1 rode ui, in dunne ringetjes
1 el jalapeño pepers (uit een potje)
Verder nodig: pan, ovenschaal, BBQ 175 C (direct)
Loaded cheesy nacho’s
Verhit je barbecue tot 175 C (direct) terwijl je de rest van de ingrediënten voorbereidt. Op het rooster van je barbecue zet je een barbecuebestendige pan die je warm laat worden. Braad hierin het gehakt, zonder olie, rul aan en giet eventueel overtollig vet/vocht daarna af. Kruid het gehakt met de kruiden en voeg het vocht van de chilibonen toe. Schep alles om.
Loaded nacho’s van de barbecue
Doe in een barbecuebestendige schaal de nacho’s en verdeel daarover het gehakt, de chilibonen en royaal de geraspte Beemster Belegen kaas. Zet dit op het rooster van je warme BBQ tot alle Beemster kaas gesmolten is.
Haal de loaded nacho’s van de barbecue en garneer met een topping naar keuze. Met alles mag natuurlijk ook ?
Loaded nacho’s uit de oven
Heb je geen barbecue? Geen ramp! Bak het gehakt dan in een pan op het fornuis, doe de loaded nacho’s in een ovenschaal en zet in een voorverwarmde oven.
Dit recept is gemaakt i.s.m. Beemster kaas
Gepubliceerd op 18 oktober 2024