Loaded cheesy Beemster nacho’s



Is er íets lekkerder dan loaded nacho’s? Ja hoor, loaded nacho’s van de barbecue met héél veel gesmolten Beemster kaas.

Loaded nacho’s zijn een populaire snack in restaurants, bars en tijdens thuisfeestjes over de hele wereld. Deze eigentijdse variatie op Mexicaanse nacho’s kun je ook heel lekker van de barbecue maken. Je krijgt dan als bonus een heerlijke smokey smaak aan je nacho’s.

Dus nodig je vrienden uit en vier het goede leven samen met een grote schaal loaded cheesy nacho’s. Hoe je ze zo lekker cheesy krijgt? Natuurlijk doordat je de lekkerste kaas uit de Beemster gebruikt. Kom, we steken gauw de barbecue aan. Ik heb trek gekregen!

Voor één grote schaal loaded nacho’s

500 gram (vega) gehakt
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
½ tl chilipoeder (of iets meer als je van spicy houdt)
½ tl zout en peper
1 blik chili bonen, uitgelekt (vang het vocht op)
150 gram geraspte Beemster Belegen kaas
200 gram gezouten nacho’s

Voor de topping

1 tomaat, in kleine blokjes
1 avocado, in kleine blokjes
1 rode ui, in dunne ringetjes
1 el jalapeño pepers (uit een potje)

Verder nodig: pan, ovenschaal, BBQ 175 C (direct)

Beemster snack

Loaded cheesy nacho’s

Verhit je barbecue tot 175 C (direct) terwijl je de rest van de ingrediënten voorbereidt. Op het rooster van je barbecue zet je een barbecuebestendige pan die je warm laat worden. Braad hierin het gehakt, zonder olie, rul aan en giet eventueel overtollig vet/vocht daarna af. Kruid het gehakt met de kruiden en voeg het vocht van de chilibonen toe. Schep alles om.

Loaded nacho’s van de barbecue

Doe in een barbecuebestendige schaal de nacho’s en verdeel daarover het gehakt, de chilibonen en royaal de geraspte Beemster Belegen kaas. Zet dit op het rooster van je warme BBQ tot alle Beemster kaas gesmolten is.

Haal de loaded nacho’s van de barbecue en garneer met een topping naar keuze. Met alles mag natuurlijk ook ?

nacho's beemster

Loaded nacho’s uit de oven

Heb je geen barbecue? Geen ramp! Bak het gehakt dan in een pan op het fornuis, doe de loaded nacho’s in een ovenschaal en zet in een voorverwarmde oven.

Dit recept is gemaakt i.s.m. Beemster kaas

Gepubliceerd op 18 oktober 2024


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 oktober 2024
pasta kaas beemster
 
Mac & Cheese deluxe

Echt genieten doe je met deze deluxe Mac & Cheese, die zo gemaakt is. Want echt genieten met Beemster kaas, is zo simpel als dit pastarecept.
21 oktober 2024
 
Hummus bowl met harissa tomaatjes

Deze hummus bowl is niet alleen heel gezond, maar super makkelijk voor te bereiden. Hét bewijs dat lekker en gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn.
17 oktober 2024
Spaanse soep Smulpaapje
 
Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero

Makkelijke en goedgevulde Spaanse maaltijdsoep met bonen, chorizo en cavolo nero. Zo lekker heb je een soep met bonen nog nooit gegeten.
16 oktober 2024
pumpkin spice cake
 
Pumpkin spice cake

Uit Zoete Zooi. van Eefje Friedhoff komt het recept voor deze geurige pumpkin spice cake. Die wil je bakken. Geloof me!
14 oktober 2024
Noedels uit Comfort
 
Noedels met avocado en radijs

Uit Comfort van Ottolenghi komt dit (aangepaste) recept voor noedels met avocado en radijs. Super snel én gezond. Een toprecept!
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd