Kervelsoep

Deze verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
Want als de oma van onze dochter kervelsoep maakt weet ze niet hoe vaak ze moet opscheppen. Het is absoluut haar lievelingssoep. Kervel is een kruid dat gelukkig aan een comeback bezig is. Je bestelt het online (o.a. via Crisp of de Lindenhoff), het ligt soms in de diepvries en de groothandel heeft het sowieso altijd op voorraad.
Oh ja, en de kervelsoep is in nog geen kwartier klaar, ook heel fijn!
Voor 4 kommen – als voorgerecht
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 el zonnebloemolie
- 100g verse kervel, inclusief steeltjes
- 1 liter groentebouillon
- 1 aardappel, geschild en in blokjes
- zout en peper
Kervelsoep
Om je kervelsoep te maken verhit je de olie en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuutjes op laag vuur. Doe er dan de kervel bij en laat even meebakken. Blus nu af met de bouillon en voeg de aardappelblokjes toe.
Laat 5-7 minuutjes zachtjes pruttelen, tot de aardappelblokjes gaar zijn. Staafmixer erin (of gebruik een blender voor een nog zachter resultaat) Pureren en op smaak brengen met zout en peper.
Gepubliceerd op 20 april 2020