Kervelsoep
Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
Want als de oma van ons kind kervelsoep maakt weet die niet hoe vaak die moet opscheppen. Het is absoluut diens lievelingssoep.
Waar koop je kervel
Kervel is een kruid dat gelukkig aan een comeback bezig is. Je bestelt het online (o.a. via Crisp), het ligt soms in de diepvries van de supermarkt en de groothandel heeft het sowieso altijd op voorraad.
Is kervel gezond?
Dat is het zeker! Kervel is hartstikke gezond. Er zit namelijk ontzettend veel vitamine C in. Kervel bevordert daardoor de spijsvertering en verlaagt de bloedruk. Een krachtig plantje dus.
Oh ja, en de kervelsoep is in nog geen kwartier klaar, ook heel fijn!
Voor 4 kommen kervelsoep – als voorgerecht
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 el zonnebloemolie
- 100g verse kervel, inclusief steeltjes
- 1 liter groentebouillon
- 1 aardappel, geschild en in blokjes
- zout en peper
Recept voor verse kervelsoep
Het recept voor deze verse kervelsoep is super simpel. Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuutjes op laag vuur. Doe de kervel erbij en laat even meebakken. Blus alles af met de bouillon en voeg de aardappelblokjes toe.
Snel soeprecept
Laat je kervelsoep 5-7 minuutjes zachtjes pruttelen, tot de aardappelblokjes gaar zijn. Staafmixer erin (of gebruik een blender voor een nog zachter resultaat) Pureer de kervelsoep en breng op smaak met zout en peper.
Gepubliceerd op 20 april 2024