Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten



Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!

En dat wordt helemaal een feestje als je deze hartige kerstkrans serveert met een mooi gekoeld glas Verdejo uit wijngebied D.O. Rueda. Een match made in heaven.

Groente in het hoofdgerecht van je kerstmenu is niet alleen een gezonde, maar ook een betaalbare keuze. Pompoen is volop in het seizoen en daarmee goed betaalbaar. Bovendien kun je de vulling van je hartige kerstkrans al helemaal voorbereiden. Het enige dat je dan nog hoeft te doen op de dag zelf is de krans vullen en kort bakken. Zo hou je lekker tijd over met je liefsten, dat is tenslotte waar kerst om draait.

Goed, we gaan de keuken in om onze hartige kerstkrans met pompoen te maken. Ga je mee?!

Dit heb je nodig – genoeg voor 4 personen als hoofdgerecht

2 x blik croissantdeeg (voor 6 stuks)
400 gram flespompoenblokjes
150 gram kleine kastanjechampignons (steeltje eraf)
75 gram cranberries
75 gram pecannoten
35 gram Parmezaanse kaas
250 gram ricotta
mespunt nootmuskaat
¼ tl kaneel
zout & peper
10 gram verse salie
10 gram verse rozemarijn
1 ei, losgeklopt

Oven 180 C hetelucht – bakblik met bakpapier – kwastje om in te vetten

hartige kerstkrans

Zo maak je de hartige kerstkrans met pompoen

  1. Meng de pompoen met de champignons en beetje olie en voeg takje salie en rozemarijn toe. Leg op een bakblik en rooster dit 15-20 minuten in de oven.
  2. Snijd het croissantdeeg los langs de lijntjes en vorm een krans op je bakpapier op een 2e  bakplaat. Je hebt in ieder geval 10 driehoekjes deeg nodig.
  3. Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas, zout, peper, nootmuskaat en kaneel.
  4. Verdeel aan de binnenrand van de krans de geroosterde pompoen en champignons en verdeel er de cranberries en pecannoten tussen.
  5. Schep kleine schepjes van het ricottamengsel er over en vouw de punt van het deeg voorzichtig over de vulling en net onder de rand van het deeg.
  6. Kwast het deeg dunnetjes in wat losgeklopt ei en rasp er nog wat extra kaas over.
  7. Bak je krans nu 15-18 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg mooi goudbruin is.

Serveer met een glas Rueda van jouw keuze, maar let goed op de achterkant van de fles. Daar zie je altijd of je een échte Verdejo uit Rueda inschenkt. Er is namelijk maar één échte Verdejo en die komt uit Rueda!

hartige kerstkrans

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Rueda wijnen – Meer info over Rueda wijnen vind je op www.ruedawijnen.nl

Gepubliceerd op 4 november 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.
28 oktober 2023
recept hachee rode kool
 
Hachee, ouderwets runderstoofvlees

Recept voor het oer Hollandse stoofgerecht hachee. Die maak je vanaf nu gewoon lekker zelf!