Gebakken makreel met citroen



Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Zo maak je de lekkerste gebakken makreel!

Dit is eigenlijk geen recept te noemen, zó simpel is het om makreel te bakken. Makreel is daarnaast ook nog eens een super betaalbare vis, die in onze eigen Noordzee gevangen wordt. Betaalbaar én lokaal. Maar vooral heel erg lekker en makkelijk te bereiden.

Met dit recept, dat je dus eigenlijk geen recept mag noemen omdat het zó makkelijk is, wil ik jullie dan ook vooral laten zien hoe makkelijk en betaalbaar vis bereiden kan zijn. Door pure ingrediënten te gebruiken, vis te kopen die in het seizoen is en door er daarna zo min mogelijk mee te doen. Lekkerder wordt het niet. Makkelijker ook niet 😉

Gebakken makreel voor vier personen

  • 4 makrelen, laat ze door de visboer fileren
  • rasp van 1 citroen (goed schoon boenen)
  • zout en peper
  • klein scheutje olie

Bereidingstijd: 10 minuten

Gebakken makreel met citroen

Dep de makreel goed droog en leg de huidkant naar beneden. Rasp de citroen met een fijne rasp (niet het wit mee raspen) en bestrooi de makreel hiermee, daarna zout en peper erover. Verhit een koekenpan goed heet, en doe een scheutje olie erin.

De makreel nu met de huidkant naar beneden 3 minuten bakken, voorzichtig omdraaien en dan nog 3 minuten. En klaar ben je!

Serveer je gebakken makreel met ovenaardappeltjes en kort gekookte sperzieboontjes, die je op smaak brengt met een klein scheutje citroenolie, zout en peper.

gebakken makreel

TIP: Zeker weten dat je makreel gaar is? Als de huid van de vis super makkelijk loslaat is je vis goed gebakken.

 

Gepubliceerd op 26 februari 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!