Gebakken makreel met citroen



Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Zo maak je de lekkerste gebakken makreel!

Dit is eigenlijk geen recept te noemen, zó simpel is het om makreel te bakken. Makreel is daarnaast ook nog eens een super betaalbare vis, die in onze eigen Noordzee gevangen wordt. Betaalbaar én lokaal. Maar vooral heel erg lekker en makkelijk te bereiden.

Met dit recept, dat je dus eigenlijk geen recept mag noemen omdat het zó makkelijk is, wil ik jullie dan ook vooral laten zien hoe makkelijk en betaalbaar vis bereiden kan zijn. Door pure ingrediënten te gebruiken, vis te kopen die in het seizoen is en door er daarna zo min mogelijk mee te doen. Lekkerder wordt het niet. Makkelijker ook niet 😉

Gebakken makreel voor vier personen

  • 4 makrelen, laat ze door de visboer fileren
  • rasp van 1 citroen (goed schoon boenen)
  • zout en peper
  • klein scheutje olie

Bereidingstijd: 10 minuten

Gebakken makreel met citroen

Dep de makreel goed droog en leg de huidkant naar beneden. Rasp de citroen met een fijne rasp (niet het wit mee raspen) en bestrooi de makreel hiermee, daarna zout en peper erover. Verhit een koekenpan goed heet, en doe een scheutje olie erin.

De makreel nu met de huidkant naar beneden 3 minuten bakken, voorzichtig omdraaien en dan nog 3 minuten. En klaar ben je!

Serveer je gebakken makreel met ovenaardappeltjes en kort gekookte sperzieboontjes, die je op smaak brengt met een klein scheutje citroenolie, zout en peper.

gebakken makreel

TIP: Zeker weten dat je makreel gaar is? Als de huid van de vis super makkelijk loslaat is je vis goed gebakken.

 

Gepubliceerd op 26 februari 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd