Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Zo maak je de lekkerste gebakken makreel!
Dit is eigenlijk geen recept te noemen, zó simpel is het om makreel te bakken. Makreel is daarnaast ook nog eens een super betaalbare vis, die in onze eigen Noordzee gevangen wordt. Betaalbaar én lokaal. Maar vooral heel erg lekker en makkelijk te bereiden.
Met dit recept, dat je dus eigenlijk geen recept mag noemen omdat het zó makkelijk is, wil ik jullie dan ook vooral laten zien hoe makkelijk en betaalbaar vis bereiden kan zijn. Door pure ingrediënten te gebruiken, vis te kopen die in het seizoen is en door er daarna zo min mogelijk mee te doen. Lekkerder wordt het niet. Makkelijker ook niet 😉
Gebakken makreel voor vier personen
- 4 makrelen, laat ze door de visboer fileren
- rasp van 1 citroen (goed schoon boenen)
- zout en peper
- klein scheutje olie
Bereidingstijd: 10 minuten
Gebakken makreel met citroen
Dep de makreel goed droog en leg de huidkant naar beneden. Rasp de citroen met een fijne rasp (niet het wit mee raspen) en bestrooi de makreel hiermee, daarna zout en peper erover. Verhit een koekenpan goed heet, en doe een scheutje olie erin.
De makreel nu met de huidkant naar beneden 3 minuten bakken, voorzichtig omdraaien en dan nog 3 minuten. En klaar ben je!
Serveer je gebakken makreel met ovenaardappeltjes en kort gekookte sperzieboontjes, die je op smaak brengt met een klein scheutje citroenolie, zout en peper.
TIP: Zeker weten dat je makreel gaar is? Als de huid van de vis super makkelijk loslaat is je vis goed gebakken.
Gepubliceerd op 26 februari 2021