Gebakken makreel met citroen



Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Zo maak je de lekkerste gebakken makreel!

Dit is eigenlijk geen recept te noemen, zó simpel is het om makreel te bakken. Makreel is daarnaast ook nog eens een super betaalbare vis, die in onze eigen Noordzee gevangen wordt. Betaalbaar én lokaal. Maar vooral heel erg lekker en makkelijk te bereiden.

Met dit recept, dat je dus eigenlijk geen recept mag noemen omdat het zó makkelijk is, wil ik jullie dan ook vooral laten zien hoe makkelijk en betaalbaar vis bereiden kan zijn. Door pure ingrediënten te gebruiken, vis te kopen die in het seizoen is en door er daarna zo min mogelijk mee te doen. Lekkerder wordt het niet. Makkelijker ook niet 😉

Gebakken makreel voor vier personen

  • 4 makrelen, laat ze door de visboer fileren
  • rasp van 1 citroen (goed schoon boenen)
  • zout en peper
  • klein scheutje olie

Bereidingstijd: 10 minuten

Gebakken makreel met citroen

Dep de makreel goed droog en leg de huidkant naar beneden. Rasp de citroen met een fijne rasp (niet het wit mee raspen) en bestrooi de makreel hiermee, daarna zout en peper erover. Verhit een koekenpan goed heet, en doe een scheutje olie erin.

De makreel nu met de huidkant naar beneden 3 minuten bakken, voorzichtig omdraaien en dan nog 3 minuten. En klaar ben je!

Serveer je gebakken makreel met ovenaardappeltjes en kort gekookte sperzieboontjes, die je op smaak brengt met een klein scheutje citroenolie, zout en peper.

gebakken makreel

TIP: Zeker weten dat je makreel gaar is? Als de huid van de vis super makkelijk loslaat is je vis goed gebakken.

 

Gepubliceerd op 26 februari 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.