Smulpaapje kookt! – Dubbel gepaneerde schnitzels



Afgelopen zomer waren we een dagje in Duitsland, waar we ook boodschappen deden. Ik kocht er vlees en maakte daarna weer eens ouderwets zelf gepaneerde schnitzel. Die moet ik ook met jullie delen, want jeetje wat was het lekker. En eigenlijk zo simpel.

Dus laat je niet verleiden door voor-gepaneerde schoenzolen, ga lekker zelf aan de slag. Dat wordt smullen!

Voor 4 personen

4 dunne ongepaneerde schnitzels (liefst van de slager, kan zowel varken als kalfsvlees zijn)
zout & peper
1el bloem
1 ei
bord vol paneermeel (de gewone)
zonnebloemolie

Schnitzels paneren

Zorg dat je 3 borden klaar hebt staan. Op één bord gaat een dun laagje bloem. Op het tweede bord een flinke laag paneermeel. Het laatste bord is diep en daar kluts je een eitje in los. Kruid het vlees met zout en peper en bestrooi de schnitzel eerst heel lichtjes met bloem. Haal ‘als eerste door het paneermeel, daarna door het ei en paneer vervolgens een tweede keer met nog een goede laag paneermeel, zodanig dat beide kanten goed bedekt zijn. Leg het vlees op een schoon bord, terwijl je de rest van het vlees paneert.

Schnitzels bakken

Verhit een grote koekenpan en doe hierin een eetlepel olie in en een klein klontje boter. Bak de schnitzels op medium vuur goudbruin aan. Een minuut of 2-3 per kant. Niet te vaak omdraaien, want dan laat het korstje al snel los. Serveer met een schijfje citroen, gebakken aardappeltjes en je favoriete groente. Of maak er helemaal een Duitse maaltijd van en bak er Reibekuchen (aardappel pannenkoekjes) bij.

Gepubliceerd op 16 september 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!