Smulpaapje kookt! – Dubbel gepaneerde schnitzels



Afgelopen zomer waren we een dagje in Duitsland, waar we ook boodschappen deden. Ik kocht er vlees en maakte daarna weer eens ouderwets zelf gepaneerde schnitzel. Die moet ik ook met jullie delen, want jeetje wat was het lekker. En eigenlijk zo simpel.

Dus laat je niet verleiden door voor-gepaneerde schoenzolen, ga lekker zelf aan de slag. Dat wordt smullen!

Voor 4 personen

4 dunne ongepaneerde schnitzels (liefst van de slager, kan zowel varken als kalfsvlees zijn)
zout & peper
1el bloem
1 ei
bord vol paneermeel (de gewone)
zonnebloemolie

Schnitzels paneren

Zorg dat je 3 borden klaar hebt staan. Op één bord gaat een dun laagje bloem. Op het tweede bord een flinke laag paneermeel. Het laatste bord is diep en daar kluts je een eitje in los. Kruid het vlees met zout en peper en bestrooi de schnitzel eerst heel lichtjes met bloem. Haal ‘als eerste door het paneermeel, daarna door het ei en paneer vervolgens een tweede keer met nog een goede laag paneermeel, zodanig dat beide kanten goed bedekt zijn. Leg het vlees op een schoon bord, terwijl je de rest van het vlees paneert.

Schnitzels bakken

Verhit een grote koekenpan en doe hierin een eetlepel olie in en een klein klontje boter. Bak de schnitzels op medium vuur goudbruin aan. Een minuut of 2-3 per kant. Niet te vaak omdraaien, want dan laat het korstje al snel los. Serveer met een schijfje citroen, gebakken aardappeltjes en je favoriete groente. Of maak er helemaal een Duitse maaltijd van en bak er Reibekuchen (aardappel pannenkoekjes) bij.

Gepubliceerd op 16 september 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.