Smulpaapje kookt! – Dubbel gepaneerde schnitzels



Afgelopen zomer waren we een dagje in Duitsland, waar we ook boodschappen deden. Ik kocht er vlees en maakte daarna weer eens ouderwets zelf gepaneerde schnitzel. Die moet ik ook met jullie delen, want jeetje wat was het lekker. En eigenlijk zo simpel.

Dus laat je niet verleiden door voor-gepaneerde schoenzolen, ga lekker zelf aan de slag. Dat wordt smullen!

Voor 4 personen

4 dunne ongepaneerde schnitzels (liefst van de slager, kan zowel varken als kalfsvlees zijn)
zout & peper
1el bloem
1 ei
bord vol paneermeel (de gewone)
zonnebloemolie

Schnitzels paneren

Zorg dat je 3 borden klaar hebt staan. Op één bord gaat een dun laagje bloem. Op het tweede bord een flinke laag paneermeel. Het laatste bord is diep en daar kluts je een eitje in los. Kruid het vlees met zout en peper en bestrooi de schnitzel eerst heel lichtjes met bloem. Haal ‘als eerste door het paneermeel, daarna door het ei en paneer vervolgens een tweede keer met nog een goede laag paneermeel, zodanig dat beide kanten goed bedekt zijn. Leg het vlees op een schoon bord, terwijl je de rest van het vlees paneert.

Schnitzels bakken

Verhit een grote koekenpan en doe hierin een eetlepel olie in en een klein klontje boter. Bak de schnitzels op medium vuur goudbruin aan. Een minuut of 2-3 per kant. Niet te vaak omdraaien, want dan laat het korstje al snel los. Serveer met een schijfje citroen, gebakken aardappeltjes en je favoriete groente. Of maak er helemaal een Duitse maaltijd van en bak er Reibekuchen (aardappel pannenkoekjes) bij.

Gepubliceerd op 16 september 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!