Smulpaapje kookt! – Dubbel gepaneerde schnitzels



Afgelopen zomer waren we een dagje in Duitsland, waar we ook boodschappen deden. Ik kocht er vlees en maakte daarna weer eens ouderwets zelf gepaneerde schnitzel. Die moet ik ook met jullie delen, want jeetje wat was het lekker. En eigenlijk zo simpel.

Dus laat je niet verleiden door voor-gepaneerde schoenzolen, ga lekker zelf aan de slag. Dat wordt smullen!

Voor 4 personen

4 dunne ongepaneerde schnitzels (liefst van de slager, kan zowel varken als kalfsvlees zijn)
zout & peper
1el bloem
1 ei
bord vol paneermeel (de gewone)
zonnebloemolie

Schnitzels paneren

Zorg dat je 3 borden klaar hebt staan. Op één bord gaat een dun laagje bloem. Op het tweede bord een flinke laag paneermeel. Het laatste bord is diep en daar kluts je een eitje in los. Kruid het vlees met zout en peper en bestrooi de schnitzel eerst heel lichtjes met bloem. Haal ‘als eerste door het paneermeel, daarna door het ei en paneer vervolgens een tweede keer met nog een goede laag paneermeel, zodanig dat beide kanten goed bedekt zijn. Leg het vlees op een schoon bord, terwijl je de rest van het vlees paneert.

Schnitzels bakken

Verhit een grote koekenpan en doe hierin een eetlepel olie in en een klein klontje boter. Bak de schnitzels op medium vuur goudbruin aan. Een minuut of 2-3 per kant. Niet te vaak omdraaien, want dan laat het korstje al snel los. Serveer met een schijfje citroen, gebakken aardappeltjes en je favoriete groente. Of maak er helemaal een Duitse maaltijd van en bak er Reibekuchen (aardappel pannenkoekjes) bij.

Gepubliceerd op 16 september 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.