Asperges uit de stoomovenAls je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.

Want het leven – en het aspergeseizoen – is te kort om niet goed gare asperges te eten. Als je beschikt over een stoomoven heb je eigenlijk al de garantie op perfecte asperges. Want asperges uit de stoomoven kunnen simpelweg niet mislukken. Nooit meer geklooi met een asperge pan. Vanaf nu eet je jouw asperges uit de stoomoven.

Asperges schillen

Basis blijft wel dat je goed je asperges moet schillen. Van iets onder de kop naar beneden. Dat kan met een speciale asperge dunschiller, maar het hoeft niet. Zorg dat je de asperges goed schilt, zodat ze straks in de stoomoven goed gaar kunnen worden. Onderste kontje van de asperge breek je af. De schillen en kontjes asperges bewaar je natuurlijk, daar maak je een heerlijke no-waste aspergesoep mee

Ingrediënten voor asperges uit de stoomoven voor 4 personen

2 kilo asperges (AAA kwaliteit, maar niet de dikste)

Voor perfecte Hollandaise saus

100 gram roomboter
1 eidooier (ei maat L)
1 tl water
1 tl citroensap
zout & peper

Verder nodig: staafmixer

asperges uit stoomoven

Asperges uit de stoomoven met Hollandaise saus

Leg alle asperges nu op je stoomrooster en zet de stoomoven aan op 100C. Ik doe dan al meteen de plaat met asperges in de stoomoven, zodat die mee opwarmen. De tijd stel ik in op 11 tot 12 minuten, dat is een beetje afhankelijk van hoe dik je asperges zijn. Ik kies meestal voor dunne AAA asperges en heb dan aan 11 minuten genoeg om de asperges perfect beetgaar te stomen.

Simpele Hollandaisesaus met staafmixer

In de laatste minuut dat de asperges stomen maak je de Hollandaisesaus voor erbij. Dit is daar echt het meest simpele en fool proof recept voor, want deze Hollandaisesaus maak je heel simpel met je staafmixer.
De eidooier van een maat L ei gaat in een hoge maatbeker, samen met 1 theelepel water en 1 theelepel citroensap plus een kwart theelepel zout.

Laat 100 gram boter smelten, maar niet verkleuren. Staafmixer nu op de eidooier en aanzetten. Druppel daar rustig de gesmolten boter bij (die nog warm is maar niet kokend heet) en laat de staafmixer draaien. Langzaam wordt de Hollandaise saus dikker.

Blijf de de boter er langzaam in een dun straaltje bijgieten en blijf mixen, tot je de dikte hebt die je lekker vindt. Ik vind mayonaise dikte altijd het lekkerste. Op smaak brengen met wat peper en klaar ben je.

Gestoomde asperges met Hollandaise saus

Je gestoomde asperges zijn inmiddels klaar en perfect beetgaar. Leg die nu op een bord, samen met een gekookt eitje en wat van de lekkerste ham. Over je gestoomde asperges gaat royaal de lekkerste en meest simpel te maken Hollandaise saus.

Lekker glas wijn erbij (ik vind hier een Josefien of Bergdorpje van St. Martinus heerlijk bij) en genieten maar!

Gepubliceerd op 7 april 2024


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.