Mac & Cheese deluxe
Echt genieten doe je met deze deluxe Mac & Cheese, die zo gemaakt is. Want echt genieten met Beemster kaas, is zo simpel als dit pastarecept.
Als ik nou ergens dol op ben dan is het wel op een romige kaassaus. Die maak ik in dit geval met mix van Beemster Jong Belegen en Oud . De oude kaas geeft lekker wat pit, de jong belegen kaas zorgt voor de perfecte smelting. Gecombineerd zorgt het voor de perfecte basis van dit recept voor Mac & Cheese.
Om de Mac & Cheese nog een beetje extra oempf te geven voeg ik er aan het eind nog rivierkreeftjes en verse kruiden aan toe. Het resultaat? Een super smeuïge pasta met de lekkerste kaassaus ever. Als dat niet echt genieten wordt!
Voor de Beemster Mac & Cheese
1 pak macaroni
200 gram rivierkreeftjes
1 bosje bieslook, fijn gesneden
50 gram Panko
optioneel: extra geraspte kaas
Voor de kaassaus
40 gram boter
40 gram bloem
500ml melk
100 gram geraspte Beemster Jong Belegen
75 gram geraspte Beemster Oud
1 tl Dijon mosterd
zout & peper
Verder nodig: garde – ovenschaal – oven voorverwarmen op 175 C hetelucht
Beemster kaassaus
Voor de kaassaus van je Mac & Cheese smelt je de boter zonder die te laten kleuren. Roer daar met een garde de bloem doorheen en laat een minuutje meebakken. Nu gaat er scheutje voor scheutje melk bij die je laat inkoken, zodat je een gladde, witte en dikkere saus krijgt. Dit noem je ook wel een bechamelsaus.
Daarin gaat tot slot de kaas, die je rustig laat smelten, waardoor je je bechamelsaus omtovert tot een echte kaassaus. Breng op smaak met mosterd, zout en peper.
Mac & Cheese recept
Nu je Beemster kaassaus klaar is, is het tijd om je pasta te koken om de mac & cheese af te maken. Kook de pasta nét beetgaar en voeg dan in z’n geheel toe aan je kaassaus. Daar gaat de bieslook doorheen, als ook de rivierkreeftjes. Doe alles in een ingevette ovenschaal en dek af met Panko en nog wat extra geraspte kaas.
Zet dit 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt. Serveer meteen!
Mac & Cheese bewaren
Dit is een recept voor Mac & Cheese dat je liever niet bewaart of vooruit klaar maakt. De kaassaus trekt dan in de pasta. Deze mac & Cheese is het lekkerst als je die zo uit de oven, meteen opeet!
Dit recept is gemaakt i.s.m. Beemster kaas
Gepubliceerd op 25 oktober 2024