Zwolsche stoofvlees met spruiten



Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.

Net als ieder stoofrecept is ook dit stoofvlees een samenspel tussen vlees, kruiden en vocht. In de stoofkruiden van Euroma zit al een lekkere combi aan kruiden, dus daar hoef je al niet meer over na te denken. Zorg dat je riblappen koopt met wat vet erin, zodat je stoofvlees niet te droog wordt na het stoven. Kies bovendien een wijn uit die je er ook bij wilt drinken, want vieze wijn zorgt voor vies stoofvlees en dat willen we niet!

Daarna is het een kwestie van geduld. Laat het echt 3 uur pruttelen, op een niet te hoog vuur. Maak het desnoods in het weekend alvast klaar, stoofvlees wordt alleen maar lekkerder van een dagje wachten tot het gegeten kan worden.

Het recept van Euroma paste ik een kleín beetje aan, door iets meer wijn toe te voegen en op het laatst nog beetgare spruiten aan het stoofvlees toe te voegen. Maar verder heeft dit stoofvleesrecept niks meer nodig dan tijd en liefde. Kom, we gaan de keuken in!

Zwolsche stoofvlees voor 4-6 personen

800 gram riblappen
2 el bloem
2 el Euroma Zwolsche stoof
2 el olijfolie
2 wortels
2 stengels selderij
2 el tomatenpuree
250 – 500 ml rode wijn
250 ml water
1 rol bladerdeeg
1 ei, losgeklopt
optioneel: 500 gram spruiten, schoongemaakt

Zwolsche stoof_Euroma

Zwolsche stoofvlees met spruiten

Snijd het vlees in stukken. In een grote kom gaat de bloem en de Euroma Zwolsche Stoof. Hussel daar je vlees in, zodat het lekker bedekt is met bloem en kruiden. Verhit de olie in een stoofpan en braad het vlees aan beide kanten aan tot het goudbruin is. Doe dit in delen, zodat de pan niet te vol ligt. Haal het aangebakken vlees eruit.

Stoofvlees met rode wijn

Snijd intussen de wortels in plakjes en de selderij in halve maantjes. Doe dit in de pan en bak 3 tot 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ook 3 tot 4 minuten mee. Dan mag het vlees terug in de pan. Giet de rode wijn en het water erbij, breng op smaak met zout en laat het vlees, met de deksel op de pan, op laag vuur 3 uur zacht stoven tot het gaar is. Ik heb wat meer wijn toegevoegd, zodat mijn vlees ook echt lekker onder staat als je het gaat stoven. Kijk hoeveel je in jouw pan nodig hebt. Erbij kan altijd nog, eraf niet meer…

Bladerdeeg bakken

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd met behulp van een glas rondjes uit het bladerdeeg. In het recept van Euroma gaat het bladerdeeg nu rechtstreeks op het vlees. Ik leg de rondjes bladerdeeg op een bakplaat. Bestrijk met ei en daarna strooi ik er nog wat sesam over. Bak het bladerdeeg 10-12 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Leg je het bladerdeeg op het vlees, dan moet je wel zorgen dat je pan ook de oven in kan. Verder bak je het ook dan 10-12 minuten.

Zwolsche stoofvlees

In de tussentijd kook je in 5 minuten je spruiten beetgaar. Voeg die toe aan je stoofvlees.  Kies je voor de versie met bladerdeeg op je vlees, dan moet je dit uiteraard doen voordat je het bladerdeeg op het stoofvlees legt. Kies je voor mijn versie dan kun je tot hier alles perfect voorbereiden. Je stoofvlees wordt er alleen maar lekkerder van. Na het weer warm maken van het stoofvlees serveer je het Zwolsche stoofvlees met je bladerdeeg er boven op, voor een lekker contrast tussen zacht en knapperig. Wij aten het stoofvlees met frietjes, maar met puree zou ook super lekker zijn. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 7 februari 2024


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.